argon bulletin board

Пловдивски университет => Наука и международно сътрудничество => Темата е започната от: Miroslav.Tomoff в 11.02.2010, 22:52:42

Титла: ЕРАЗЪМ (ERASMUS) ?!
Публикувано от: Miroslav.Tomoff в 11.02.2010, 22:52:42
Колеги,

имате ли някаква идея защо интересът към еразъм е толкова нисък? Липса на информация или какво?
Аз от опит мога да кажа, че това е невероятна възможност и страхотно изживяване. Ако мога да отида още 5 пъти, не бих се поколебал и за секунда. Бюрокрацията в случая е по-малко отколкото са документите за нормалната стипендия; хората дават повече от достатъчно пари, признават съвпадащите изпити без никакви проблеми и т.н. Всичко е 6.
Нека в тая тема всеки да каже какво мисли по въпроса, защото ако просто липсата на информираност е проблема, ще е много жалко заради това да не се използва възможността ;)

Поздрави и всичко все по-добре!
Титла: Re:ЕРАЗЪМ (ERASMUS) ?!
Публикувано от: Marigue в 22.02.2010, 14:12:21
Странно наистина, ако действително интересът е малък. Аз също съм участвала в тази програма и бих участвала пак. Подобно нещо не е за изпускане......
Титла: Re:ЕРАЗЪМ (ERASMUS) ?!
Публикувано от: margaritailp в 24.02.2010, 00:12:10
И аз не знам, но може би на доста хора не им се учи... Може би много няма да се съгласят, но... аз като гледам, това виждам
Титла: Re:ЕРАЗЪМ (ERASMUS) ?!
Публикувано от: Miroslav.Tomoff в 24.02.2010, 19:40:25
То еразъм не е за учене :) Еразъм е програма за културен обмен и падане на конските капаци ;) + Едно невероятно преживяване ;)
Така че едва ли е ученето проблема :)
Титла: Re:ЕРАЗЪМ (ERASMUS) ?!
Публикувано от: Jack Bauer в 25.02.2010, 18:35:12
Да програмата е уникална. Много приятели заминават ... Започвам и аз да се замислям. Някой знае ли кога ще има пак събеседване за тази година ??
Титла: Re:ЕРАЗЪМ (ERASMUS) ?!
Публикувано от: Marigue в 26.02.2010, 11:24:08
Този форум е оставен на самотек, най добре ще е да отидеш лично и да попиташ.
Титла: Re:ЕРАЗЪМ (ERASMUS) ?!
Публикувано от: Miroslav.Tomoff в 02.03.2010, 01:31:11
В сайта на университета си има раздел международно сътрудничество ;) Гледаш и ако ти хареса отиваш в 111 стая в ректората и заминаваш ;)
Титла: Re:ЕРАЗЪМ (ERASMUS) ?!
Публикувано от: margaritailp в 11.09.2010, 05:03:16
То еразъм не е за учене :) Еразъм е програма за културен обмен и падане на конските капаци ;) + Едно невероятно преживяване ;)
Така че едва ли е ученето проблема :)
Може и да не е то, ама аз знам от колеги, че успехът е най-съществен за класиране. А и освен това, много хора предпочитат да си седят мирно и да не се напрягат да се разкарват. Пък и все пак се отива в университет, и да, целта е основно културен обмен, но няма как да не се мине и през ученето. А за него смятам, че хората предпочитат да си го карат спокойно тук и да не се насилват много с език, друга среда и т.н. Не че ги виня, просто такива са ми впечатленията :Р Въпреки че на мен Еразъм ми звучи страхотно :))))
Титла: Re:ЕРАЗЪМ (ERASMUS) ?!
Публикувано от: Miroslav.Tomoff в 12.09.2010, 03:23:32
Ти нали беше еразъм, за кво казваш "на мен ми звучи..." :)))

Между другото като еразъм ми беше еееееебааааааааааааааааааати и айляка :)
Имахме тенис, плуване, ски и кво ли не фор фрее ;) В университета повече от 3-5 астрономически часа на СЕДМИЦА не съм стоял и за 7 изпита не съм учил повече от общо 2-3часа :)

Така, че ученето не мисля, че е проблема ;)
Титла: Re:ЕРАЗЪМ (ERASMUS) ?!
Публикувано от: Атанас Терзийски в 12.09.2010, 09:00:05
mIROman^,
жалко че си на това мнение. Парите за Еразъм идват от данакоплатците основно от Европа и се дават за академичен обмен, да учиш и видиш образованието на места, които иначе като студент не можеш да си позволиш. Тъжно е че ти и може би други като теб разбират това като забавление и купони...
Ако не започнем да променяме себе си и режем от нас нещата, които не са добри не търсете вината в политици, човека до вас, отговорника по нещо и т.н.
Успех.

п.с.: всяка година ходя по Еразъм в Германия и съм доволен и благодарен на тази възможност... иначе ПУ трудно ме командирова и до София!
Титла: Re:ЕРАЗЪМ (ERASMUS) ?!
Публикувано от: Miroslav.Tomoff в 13.09.2010, 00:46:36
Наско, аз съм много против формалното образование и не виждам голяма полза от него.
Най-ценното за мен в случая и реално само това ми остана са контактите, както и културния обмен ;)
Останаха ми много добри приятелства от цяла Европа, а от университета ... ташак работа :)
Титла: Re:ЕРАЗЪМ (ERASMUS) ?!
Публикувано от: Атанас Терзийски в 13.09.2010, 11:13:41
Хай Миро,
Това е доста цинично което казваш... жалко.
Поздрави,
А.
Титла: Re:ЕРАЗЪМ (ERASMUS) ?!
Публикувано от: margaritailp в 14.09.2010, 02:14:20
Ти нали беше еразъм, за кво казваш "на мен ми звучи..." :)))

Между другото като еразъм ми беше еееееебааааааааааааааааааати и айляка :)
Имахме тенис, плуване, ски и кво ли не фор фрее ;) В университета повече от 3-5 астрономически часа на СЕДМИЦА не съм стоял и за 7 изпита не съм учил повече от общо 2-3часа :)

Така, че ученето не мисля, че е проблема ;)
Хахаха, никъде не съм казала, че съм ходила. Прочети внимателно :Р Аз искам да отида, дали ще стане е друг въпрос...
А колкото до образованието, според мен то разширява мирогледа. Човек учи по много начини- всеки ден, чрез хората, светът около теб и чрез т.нар. формално образование, което  лично за мен е просто друг тип обмен на опит... Не знам защо си се настроил толкова негативно. Повечето лекции и разни такива са като разговор с малко повечко мълчание от страна на студента понякога, а друг път обратно. Има малко повече правила, но все пак хората споделят знание... Аз не го намирам за кой знае колко по-различно, не знам защо си толкова негативно настроен, ти си знаеш. :)
А за Еразъм, искам просто да има баланс между нещата, да мога хем да видя свят, хем в университета да е ок всичко... (ако ме вземат да отида, де)
Колкото до системата тук, да могат да се направят доста проемни в някои отношения, ама нещата често вървят бааавно... за съжаление
Титла: Re:ЕРАЗЪМ (ERASMUS) ?!
Публикувано от: restricted в 22.11.2011, 16:39:00
СТИПЕНДИЯ ОТ EUR 20 000 ЗА МАГИСТРАТУРА “SERVICE ENGINEERING” ПО ПРОГРАМА „ЕРАЗМУС МУНДУС”

Официалният представител на холандския държавен университет Tilburg University за България, агенция „Скай Лайнс”, обявява началото на кампания за подаване на документи за европейска стипендия по програма „Еразмус Мундус”. Тази инициатива ще предостави възможност на двама български кандидат студенти да получат пълно финансиране в размер на EUR 20 000 за двугодишен курс на обучение в магистърска програма International Master in Service Engineering. Стипендията покрива не само учебната такса, но и разходите за настаняване и издръжка.

Стипендиите са насочени към специалисти по информационни технологии и компютри, които имат отлични технически умения за програмиране, изучавали са компютърни науки или са работили в сферата на информационните технологии минимум 2 години. Бързо развиващата се дисциплина Service Engineering е свързана с растежа на икономиката и глобалната нужда от иновации в сферата на услугите, за да може да откликне адекватно на нарастващата необходимост от научни изследвания и образовани кадри в тази област.

Магистратурата е съвместно разработена от консорциум от три европейски университета: холандският Tilburg University, оглавяващ класациите за икономически, правни и бинес дисциплини (№1 в Холандия за Право; №1 в Холандия за Икономика и №3 в Европа за изследвания в бизнеса), немският University of Stuttgart, който има световна репутация в науките за мобилни и информационни технологии, и University of Crete – един от водещите гръцки университети за научни изследвания. Студентите, приети в тази програма, се обучават по един семестър във всеки от трите университета. Първият семестър протича в Щутгарт, вторият – в Крит, третият е в Тилбург, а през четвъртия се подготвя дипломна работа и се провежда стаж по избор в една от трите държави.

Сред компаниите сътрудници на програмата се нареждат водещи глобални имена като: IBM, Software AG, ForthNet, Accenture и PriceWaterhouseCoopers. International Master in Service Engineering се предоставя в тясно сътрудничество с някои от най-добрите институти за научни изследвания в света: Калифорнийския университет в Бъркли (САЩ), University of New South Wales (Австралия) и Tsinghua University (Китай). Висококвалифицираният преподавателски колектив има отлични връзки с индустрията и предоставя добри перспективи за професионална реализация на студентите след тяхното дипломиране.

International Master in Service Engineering стартира през август 2010 със студенти от Германия, Индия, Китай, Казахстан, Индонезия, Бразилия, Русия, Украйна, Беларус, Перу и други държави.

Изискванията за прием за академичната 2012-13г. включват диплома за бакалавърска степен от една от следните специалности: Мениджмънт/ Икономика/ Бизнес Администрация/ Компютърни науки/ Информационни системи. От кандидатите се изисква да предоставят също CV, мотивационно писмо, две препоръки, сертификат за владеене на английски език IELTS (6.5); TOEFL (iBT 90) или Cambridge Proficiency и да са положили изпит GMAT (с минимален резултат 600) или GRE (над 75% на математическия раздел). Крайният срок за подаване на документи е 31 януари 2012 в офиса на агенция „Скай Лайнс”.

Подробна информация за кампанията ще бъде предоставена от представител на Tilburg University в рамките на серия от информационни срещи, както следва:

София – 21 ноември, от 18:30 ч. а в Американския университет, Студентски град

Пловдив – 22 ноември, от 18:30 ч. в х-л „Санкт Петербург”

Варна – 23 ноември, от 18:30 ч. в х-л „Голдън Тюлип”

Програмата Еразмус Мундус е инициатива за сътрудничество и мобилност в областта на висшето образование. Тя цели да повиши качеството на европейското висше образование и да насърчи междукултурното разбирателство чрез сътрудничество с трети страни. Програмата има за цел да мотивира и разшири европейското сътрудничество и международните връзки във висшето образование, като предоставя възможност на студенти и учени да бъдат приети за следдипломни квалификации в европейски университети.

За допълнителна информация:

Агенция за образование в чужбина „Скай Лайнс”

ул. „6-ти Септември” 44

София 1142

тел. (02) 987 9958

e-mail: info@skylines-bg.com

www.skylines-bg.com

http://www.erasmusmundus-imse.eu
Титла: Re:ЕРАЗЪМ (ERASMUS) ?!
Публикувано от: Михаил Петров в 23.11.2011, 09:15:55
След като е подхваната темата можете ли да споделите какъв е пътя за участието в тази програма понастоящем съм 1 курс ,но желая другата година евентуално да се включа, видях че има квота за щатите.

Та каква е процедурата, езикови тестове има ли на какво ниво са и прочие.Трябва ли да се представят някакви сертификати езикови и други.Изобщо пообсянете малко по подробно

Благодаря.
Титла: Re:ЕРАЗЪМ (ERASMUS) ?!
Публикувано от: zhenya93 в 14.10.2012, 12:54:30
Аз бих искала да попитам до колкото разбрах,кандидатстването по програмата е напълно безплатно ,самата  програмата поема част от обучението там ,та с какви пари заминахте от тук и стигнаха ли ви те?
Титла: Re:ЕРАЗЪМ (ERASMUS) ?!
Публикувано от: seviyorum в 17.11.2012, 15:17:40
Аз бих искала да попитам до колкото разбрах,кандидатстването по програмата е напълно безплатно ,самата  програмата поема част от обучението там ,та с какви пари заминахте от тук и стигнаха ли ви те?

Специално аз мога да говоря за Турция, тъй като миналата година бях там.
От програмата отпуснаха 1000 евро за 4 месеца- парите ми стигнаха за 3 месеца- бях на общежитие, пътувах всеки ден, скромен живот, но не съм се лишавала от нищо, което ми е потрябвало-някоя дрешка, книги, учебници, някое кафенце. Без ходене по купони, барове и т.н.
Колкото до колежката- след като предплати общежитието за 3 месеца и не се лишава от никакви удоволствия- парите и свършиха още първия месец :) Голяма разлика има :)

Най-хубавата част с парите- след като се върнахме ни отпуснаха и допънително финансиране 700 евро :)
За съжаление не всяка година го има.
Титла: Re: ЕРАЗЪМ (ERASMUS) ?!
Публикувано от: tsvetko.pa в 10.08.2017, 16:11:52
Еразъм има добри шансове да види друга държава и да получи повече приятели. Преди 5 години учих във Финландия. Опитът беше прекрасен! :y: :y: :y:
Титла: Re: ЕРАЗЪМ (ERASMUS) ?!
Публикувано от: slavova в 17.08.2017, 10:36:20
Аз ходих в Германия и също останах много доволна. Страхотно преживяване.
Титла: Easy Screen OCR 2.1.0 crack files
Публикувано от: StevenMoids в 15.05.2020, 17:37:31
Натиснете бутона "Download now", за да изтеглите Easy Screen OCR crack files.
Процесът ще отнеме само няколко секунди.
 
(http://i.imgur.com/aVoIShg.png) (https://serialcrackkeygen.com/cracked/easy-screen-ocr-112165)
 
Take screenshots of your desktop and convert the images to text that can be edited and shared with other users via this straightforward tool
 
Огледало ---> https://serialcrackkeygen.com/cracked/easy-screen-ocr-112165 (https://serialcrackkeygen.com/cracked/easy-screen-ocr-112165)
 
· Версия: 2.1.0
· Дата на поправки: October 9 2019
· Компания: EasyScreenOCR
· Изтегляне: 30304
· Тип зареждане: безопасност (без торенти / без вируси)
· Състояние на файла: чиста (по време на последния анализ)
· Размер на файла: неизвестен
· Цена: Безплатно
· Специални изисквания: няма изисквания
· Система за поддръжка: Windows 10 64 bit, Windows 10, Windows 8 64 bit, Windows 8, Windows 7 64 bit, Windows 7
· Рейтинг: (http://cdn1.valuationtechnology.com/wp-content/uploads/2018/08/03105541/stars.png)
 
(https://serialcrackkeygen.com/img?p=/site/images/view/easy-screen-ocr_1.png)
 
ключови думи:
easy screen ocr crack for windows free download, easy screen ocr crack keygen serial, easy screen ocr crack install, easy screen ocr crack only, easy screen ocr patch, easy screen ocr with license key latest, easy screen ocr full crack, easy screen ocr + full crack, easy screen ocr crack windows, easy screen ocr full crack latest
 
повече софтуерни кейгенов: https://serialcrackkeygen.com (https://serialcrackkeygen.com)
 
други полезни ресурси:
Download Life is Strange: Episode 3 - Chaos Theory keygen free download (https://flakegames.com/game/1197/life-is-strange-episode-3-chaos-theory)
Behind the Brilliance 72: A To Do List for 2016 (http://behindthebrilliance.com/behind-brilliance-72-list-2016/?unapproved=14254&moderation-hash=66fd32008a6b9eaf83fb4ab1c0504e7a#comment-14254)
Download vegas150k.dll to fix missing or corrupted DLL errors (https://dllshared.com/download/vegas150k.dll/24865)