argon bulletin board

Пловдивски университет => Студентски съвет => Дискусии => Темата е започната от: S.Cvetkov в 15.02.2011, 12:03:24

Титла: Стипендия WORK AND TRAVEL
Публикувано от: S.Cvetkov в 15.02.2011, 12:03:24
Фирма ИНТЕГРАЛ и американската спонсорираща организацияCouncil on International Educational Exchanges (CIEE)  отпускат една пълна стипендия по програмата Work and Travel USA за студент, който е израснал без родителска грижа или е без родители.
 
 

Стипендията дава възможност за безплатно  участие в лятната програма за културен обмен и покрива таксата за участие в програмата с осигурена работна оферта, 5-месечна застраховка, такса за виза и SEVIS, както и двупосочен самолетен билет (обща стойност на стипендията - над 2000 Щ.Д.)
 
 

Стипендията се дава в памет на г-жа Ан Рейнбърд, която е работила дълги години в областта на международния културен обмен и е допринесла много за развитието му в България. Хиляди студенти пътуват всяка година по програмата Work and Travel, която им дава възможност да посетят САЩ и да работят там. Стипендията на CIEE и ИНТЕГРАЛ ще даде шанс на един изявен български студент, който не може да задели необходимите средства, да сбъдне мечтата си за пътуване до Америка.
 
 

Кандидатите трябва да отговарят на следните условия:
 
-          студенти редовно обучение
 
-          възраст 19-28 години
 
-          владеят английски език на средно ниво
 
 

Студентите, които отговарят на посочените условия и желаят да кандидатстват за стипендията, трябва да попълнят РЕГИСТРАЦИОНЕН ФОРМУЛЯР (http://wat.integral.bg/uf//2011/WAT_Scholarship_Application_Form_2011-BG.pdf) в офисите на ИНТЕГРАЛ и да предоставят следните документи:
 
-          уверение с посочена година на завършването и достигнат успех от последната сесия;
 
-          копие от студентската книжка /всички попълнени страници/;
 
-          копие от личната карта;
 
 

При подаването на документите, кандидатите ще попълнят кратък тест по английски език и ще преминат събеседване с консултант на Интеграл. Резултатите от теста и успехът от последната сесия ще оформят крайното класиране.
 
 

Формулярите за участие и посочените документи ще се приемат до 15 февруари, 2011 г.
 
 

Името на победителя ще е ясно до 25 февруари 2011, когато фирма “Интеграл” ще оповести резултатите от проведения подбор на като част от инициативите по проекта „Световно образование”.
 
 

За повече подробности и подаване на документи, свържи се с най-близкия до теб офис на ИНТЕГРАЛ. (http://wat.integral.bg/bg/contact)