argon bulletin board

Факултети => Биологически факултет => Темата е започната от: ins. в 05.09.2012, 18:09:55

Титла: Лечебни и етерични растения - магистър
Публикувано от: ins. в 05.09.2012, 18:09:55
Здравейте!

Ще се радвам, ако някой сподели повече информация и мнение от първа ръка за тази магистърска програма. Лично аз се интересувам от задочното обучение за студенти с небиологично бакалавърско образование.
Също така на първо време ми е нужна информация за това как протичат самите очни занятия във времето и как стои работата с учебната 2012/2013 година.

Поздрави! :)
Титла: Re:Лечебни и етерични растения - магистър
Публикувано от: forumec в 07.09.2012, 09:43:45
Програмата дава познания в областта на ботаниката на лечебните и етеричните растения - билките... След като я завършиш и особено, ако си учил като хората се очаква, че ще можеш да разпознаваш отделните билки и техните свойства, както и тяхното отглеждане.
Целта предполагам е да се създават хора с подобни познания, които да развиват бизнес в тази насока и да търгуват с билки и подправки евентуално... Някои фармацевтични компании също търсят подобни хора, които разпознават билките.

Иначе занятията мисля, че са събота и неделя цял ден горе долу. Няколко цикъла от съботи и недели...
Титла: Re:Лечебни и етерични растения - магистър
Публикувано от: ins. в 12.09.2012, 13:11:55
Благодаря за отговора!
Това, за което се опасявам и заради което търся мнение е, че специалността е много млада, едва от 2011. Гледах програмата и ми допадна, доближава се най-силно до това, което търся. Дано се окаже и на практика така читава :)
Титла: Re:Лечебни и етерични растения - магистър
Публикувано от: forumec в 13.09.2012, 18:55:38
Е ако си мислите, че някой ще търси точно магистър по Лечебни и етерични растея от Биологическия факултет на ПУ, се лъжете :)
Но фирмите занимаващи се с билки, билкарство и фармацевтичните компании работещи с растителни суровини със сигурност ще си търсят специалисти, които могат да откриват, разпознават и отглеждат видове с лечебни качества.

Това е целия смисъл на програмата, магистрите да могат да разпознават лечебните растения и техните свойства. И то научно, а не да използва бабини имена и приказки :)
Титла: Re:Лечебни и етерични растения - магистър
Публикувано от: ins. в 14.09.2012, 12:04:52
Именно, и аз за това говоря :)

И друго - засега това е единствената възможност в България за по-специализирано обучение на лечебните свойства на растенията, точно в Биологически факултет на ПУ :)
Титла: Re: Лечебни и етерични растения - магистър
Публикувано от: sunn_ko в 29.07.2016, 14:46:17
Здравейте!
     Аз също имам интерес към тази магистратура, но преди да се впусна в подаване на документи желая малко да се информирам и да потърся мнение от хора, които са записали този курс. Доволни ли сте от преподавателите? И.. понеже не знам дали ще имам други колеги, ако съм единствен човек записал, дали ще им се занимава на преподавателите да ми преподават (имали ли сте подобен случай)? Практикумите през седмицата ли са, или са само събота и неделя като лекциите? Благодаря предварително!