argon bulletin board

Факултети => Филологически факултет => Темата е започната от: TigerBG в 16.01.2018, 21:29:52

Титла: Приложна лингвистика с английски и немски
Публикувано от: TigerBG в 16.01.2018, 21:29:52
Здравейте,

Тази година обмислям да кандидатствам в ПУ в тази специалност и се нуждая от малко информация. Доколкото разбрах балът за специалността се образува като оценката от изпита се умножи по шест. На матурата по английски имам 5,77, достатъчно ли ще е за паралелката с английски и немски? Също, бихте ли ми казали какво е нивото на обучение? Благодаря  :-)
Титла: Re: Приложна лингвистика с английски и немски
Публикувано от: loki в 05.02.2018, 15:13:46
Здравей,
Аз уча прил. лингв. с немски вече 3-та година и от скромния ми студентски опит мога да ти кажа това:
1. Балът би трябвало да ти стигне, защото има и имаше хора, които влизаха в тази специалност с 3-ки.
2. С колкото по-млади преподаватели работиш, толкова и повече неща ще научиш  и ще ти бъде по-интересно (по превод особено).
3. Както и има доста ползотворни часове, лекции..т.н. в програма, така и такива, които са само за убиване на време. Всичко зависи от това ти какъв интерес имаш да научиш нещо, също и кой стои срещу теб. Това е много важно.
Титла: Re: Приложна лингвистика с английски и немски
Публикувано от: TigerBG в 12.02.2018, 20:36:47
Благодаря ти за отговора.
Значи да разбирам, че подготовката и по двата езика е на ниво? Искам да попитам също така дали втория език (немски) се почва наистина отначало. Нямам знания по езика и ме притеснява възможността колегите ми да са много по-напред с материала от мен. Също така би ли ми казал кога започват учебните занятия - средата на септември или началото на октомври месец? Поздрави.