argon bulletin board

Пловдивски университет => free ping => Темата е започната от: Атанас Терзийски в 02.10.2006, 22:58:31

Титла: Правила за използване на форума
Публикувано от: Атанас Терзийски в 02.10.2006, 22:58:31
1. Общи положения

1.1 Това е официален форум на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”, като информацията публикувана в него не следва да се тълкува като официална.

1.2 Форумът има за цел да предоставя възможност на всеки да сподели своите мисли и опит, както и да общува с останалите потребители. Информацията трябва да е за всички и всички са добре дошли да я споделят, да се срещнат хора с общи интереси и да има ползотворни материали и дискусии.

1.3 Форумът да се ползва по предназначение. Той не е място за явна и пряка реклама, политическа агитация и др. подобни.

1.4 Настоящите правилата са в сила за целия форум.2. Теми и постове (коментари/отговори)

2.1 Писането на български език с кирилица е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.

2.2 Новите теми се пускат в съответстващия им форум.

2.3 Заглавието на темата трябва да е ясно и точно и да описва съдържанието на самата тема.

2.4 Форумът е снабден с търсачка, като употребата й е задължителна с цел избягване на дублиращи се теми. Коментарите към такива теми ще бъдат премествани към вече съществуващите или изтривани.

2.5 Не са желателни прекомерните off-topic – мнения, които не са свързани с темата. Тяхното наличие е доказателство за изчерпаност на темата и същата ще бъде затваряна.

2.6 Не се толерира практиката на flood – публикуване на едно и също нещо многократно, както и публикуването на голям брой мнения от един потребител едно след друго. За добавяне на информация към предишен пост има бутон "Редактирай".

2.7 Не са желателни безсъдържателните или необосновани мнения.

2.8 Не е желателно публикуването на коментари, в които се критикуват други потребители за неспазване на правилата, както и за техния правопис. За тази цел ползвайте бутона "Информирай модератор", намиращ се под всеки един пост. Използвайте тази функция САМО, за да докладвате за съдържанието на дадено съобщение, което според Вас трябва да бъде редактирано, а не като средство за комуникация с модератор с други цели.

2.9 Пропагандирането на всякакви противозаконни идеи и цели е забранено. Не се допускат публикации на произведения, рецензии, лични коментари и др., които нарушават законодателството (съдържащи призиви за насилствена смяна на обществения ред, към етническа и верска омраза и други). Не се допускат коментари популяризиращи противозаконни и дискриминационни нацистки/фашистки и расистки идеи. Не се допускат дискриминация и проява на нетърпимост на основата на възраст, пол, раса, етнос, националност, вероизповедание, образователен ценз, социален статус и сексуалност.

2.10 Забранява се употребата на заплахи, вулгарни думи, цинизми и обиди, както в коментари по темите, така и в лични съобщения. Ако подобни неща станат чрез лични съобщения, трябва само да се уведоми член на администрацията и ще бъдат взети съответните мерки за предотвратяването им.

2.11 Всички мнения и коментари, публикувани тук, изразяват личното отношение на потребителя и той носи цялата отговорност за него. Мненията не обвързват с нищо останалите потребители на форума, администрацията му или Пловдивския университет.

2.12 Всяко мнение, предоставено тук е пуснато доброволно от автора му и всеки има право след това да го копира и разпространява както намери за добре. Ако не е упоменато, че поста съдържа текст, който е обект на авторското право или че ползването му без разрешение е нежелано, то текстът ще бъде третиран според Лиценза за свободна документация на ГНУ. Ако мнението или материалът публикуван от вас не е ваше дело, задължително трябва да се посочи, че е цитат и да се даде линк към източника (визират се статии, цитати от научни трудове и др. подобни).

2.13 Забранено е публикуването на лична кореспонденция (лични съобщения) във форума без съгласието на двете страни участвали в кореспонденцията, както и всякаква форма на лични данни извън официално публикуваните в настоящия форум (снимков или друг материал засягащ личния живот), когато това може да е в ущърб или да служи за дискредитация на някоя от двете страни. Ако това стане, то по желание на ощетената страна такива постове ще бъдат изтрити без предупреждение.

2.14 Желателно е да се въздържате от обширни цитати на друг език, освен българския. Ако смятате, че информацията, съдържаща се в чуждоезичен цитат е ценна за потребителите на форума, добре е да го преведете.

2.15 Ако една тема бъде изчерпана или излезе по какъвто и да е начин от рамките на тези правила, по преценка на администраторите или модераторите, или по препоръка на някой потребител, може да бъде заключена. Ако се появи информация по темата, която трябва да се сподели с останалите потребители, е добре да се обръщате към администрацията на форума за съдействие по публикуването й.

2.16 Модераторите имат право да променят, преместват или изтриват постове по всяко време, когато същите не отговарят на посочените изисквания.

Особени разпоредби


2.17 Форум "Public" е отворен за общи дискусии като политика, музика, забавления, спорт, изкуство и пр.

2.18 В същия всеки може напълно свободно да поставя своето мнение и да предлага тема за дискусия, но същевременно с това не бива да накърнява нечий права, както и да излиза от границите на добрия тон.

2.19 Форум "Public" подлежи на модерация, но само когато това е наложително. Самоволното модериране подлежи на санкция от страна на екипа поддържащ форума.

2.20 В случаите на т. 2.19 всеки потребител на форума може да съобщи на модераторите или администратора за допуснатата нередност от страна на модератора.
3. Потребители

3.1 Текста, респективно картинката в подписа, както и аватара на всеки потребител трябва да отговарят на същите условия, както и постовете.

3.2 Потребители, които не спазват горепосочените правила ще бъдат предупреждавани.

3.3 За всяко от горепосочените нарушения, потребителят получава предупреждение. При набрани 3 предупреждения, временно се забранява достъпът на потребителя до форума. Всеки опит да се заобиколи временната забрана, ще бъде последван с постоянна забрана. При по-сериозни нарушения, администратора може да изключи потребителя за постоянно.

3.4 Изключение на правилото за 3-те предупреждения има ако потребител тормози, обижда или използва вулгарни изрази към други потребители, модератор или Администратор - това ще доведе до постоянен и незабавен бан.

3.5 Администраторът и Модераторите си запазват правото да променят тези правила.Когато ние, като отделни индивиди, се подчиняваме на законите, които ни наставляват да постъпваме по един или друг начин с оглед на благото на общността като цяло, с това косвено помагаме да се увеличи щастието на всички човешки същества.


Kelli_Mutu™ (http://forum.uni-plovdiv.bg/index.php?action=profile;u=675) & ksx (http://forum.uni-plovdiv.bg/index.php?action=profile;u=2)
Титла: Re: Правила за използване на форума
Публикувано от: FIRE в 03.10.2006, 19:50:43
Bihte li mi otgovorili zashto premahnahte publikuvanata ot men tema za prezidentskite izbori?
Титла: Re: Правила за използване на форума
Публикувано от: Атанас Терзийски в 03.10.2006, 20:13:48
погледни точка 1.3.

в този форум темата "политика" ще се избягва и това ще отстоявам много твърдо.
Титла: Re: Правила за използване на форума
Публикувано от: FIRE в 03.10.2006, 20:44:17
Nesam saglasen i shte Vi kaja zashto.Poglednete  i Vie 1.3,pishe li,che ne se dopuska reklama-pishe,togava zashto ima temi ot roda na "kakvo slushate v momenta,kakvo chetete ili puk za internet dostavchicite v Plovdiv",kadeto reklamata ne e kosvena,a qvna,i kadeto dori se upovestqva cenovata lista na edin ot dostavchicite.Ne vijdam temata za Prezidentskite izbori zasto tolkova silno Vi plashi,vse pak v PU ima dosta inteligentni studenti,koito edva li shte q prevarnat v predizborna agitaciq.
Титла: Re: Правила за използване на форума
Публикувано от: Атанас Терзийски в 03.10.2006, 21:17:10
FIRE, разбирам гнева ти и затова ти предлагам да изясним темата "на бира", не публично тук във форума. Насоката в която можем да проведем евентуалния разговор (от моя страна) ще бъде следната:

Идеални правила и закон няма, нашите също не са конкретни, а общи и като такива следва да се тълкуват при прилагането им. Тълкуванието им се прави от мен и останалите модератори на форума според собствените им тълкувания, разбирания и морал ако щеш. Защо аз (или понякой път те) не отговаряме не се харесваме на потребителите - така е, съжалявам - аз не целя да се харесам на никой, но за сметка на това винаги съм имал стремеж към максимална справедливост и коректност.

При така дефинирана гледна точка имаш следните избори:
1. Приемаш я, и продължаваш
2. Отказваш се
3.Виждаме се на живо (или тук) и се аргументираш защо според теб трябва да променим някои от посочените правила
4. Ставаш модератор (примерно на Public) и добиваш опит с "раздаването на справедливост", скоро попадайки в моята позиция.

С най-добри чуства към теб,

Атанас Терзийски (сл. тел.: 261-449)
Титла: Re: Правила за използване на форума
Публикувано от: Kelli_Mutu™ в 04.10.2006, 01:19:06
Nesam saglasen i shte Vi kaja zashto.Poglednete  i Vie 1.3,pishe li,che ne se dopuska reklama-pishe,togava zashto ima temi ot roda na "kakvo slushate v momenta,kakvo chetete ili puk za internet dostavchicite v Plovdiv",kadeto reklamata ne e kosvena,a qvna,i kadeto dori se upovestqva cenovata lista na edin ot dostavchicite.

На първо място да ти кажа, че това е официален форум на университета, който университет е български и се намира в България. Като такъв този форум също е български, а не международен, и в него се пише на български език. След като не си способен да направиш минимално усилие като използваш кирилицата смятам, че ти не проявяваш уважение най-малкото към екипа на същия.
Относно рекламата. Та не разбрах какво точно е реклама според теб, защото ти май влагаш различен смисъл от този изразен в закона. Моля те, информирай се преди да напишеш нещо. Това, че някой споделя мнение относно книга, музика или дадена услуга по никакъв начин не го превръща в реклама. Иначе комисията за регулиране на съобщенията досега да е осъдила половината регистрирани граждани пребиваващи в България. Така, че моля те първо се научи да правиш разлика между понятията реклама и мнение (становище, възглед) и едва след това се опитвай да упрекваш правилата, действащи в този форум. Пък и всеки един такъв трябва да има определени норми, защото това не е форум за общи приказки, макар да има и такива теми, а е университетски.
Титла: Re: Правила за използване на форума
Публикувано от: FIRE в 04.10.2006, 13:38:08
Keli_Мutu,айде ако обичате да не ми държите такъв тон!
Приемам становището на колегата Ви кsx,но не и Вашето.
Титла: Re: Правила за използване на форума
Публикувано от: Kelli_Mutu™ в 04.10.2006, 15:16:08
Keli_Мutu,айде ако обичате да не ми държите такъв тон!

Не ти държа какъвто и да е било тон. Просто ти изказвам моите виждания. Ти по никакъв начин не си задължен да ги приемеш.

Приемам становището на колегата Ви кsx,но не и Вашето.

След като не го приемаш мисля, че е нужно да обосновеш изказването си...не мислиш ли?! Когато човек заема една твърда позиция следователно има причини за това!
Титла: Re: Правила за използване на форума
Публикувано от: Атанас Терзийски в 04.10.2006, 15:21:39
Kelli_Mutu™ (FIRE), не е ли по-добре да се обединим около обща идея без "война", отколкото около никаква идея, воювайки.
:wink:
Титла: Re: Правила за използване на форума
Публикувано от: Kelli_Mutu™ в 04.10.2006, 15:25:11
Разбира се! Аз не целя каквата и да е форма на конфликт, а напротив. Добре ще е всеки да изкаже мнение какво точно не му харесва относно правилата и съответно да изложи аргументите си за това.
Титла: Re: Правила за използване на форума
Публикувано от: FIRE в 04.10.2006, 15:57:33
Не,не,никой не воюва!Kelli,аз моето мнение съм си го изказал и съм се аргументирал в три реда,а това,че Вие не го приемате(не сте и длъжна),е отделен въпрос.
Титла: Re: Правила за използване на форума
Публикувано от: Kelli_Mutu™ в 04.10.2006, 16:01:01
Просто не може така да се критикува без да си проверил нещата. Тези правила не са измислени просто така. Те си имат източник, законова основа, обмислени са и съответно обсъдени.
Титла: Re: Правила за използване на форума
Публикувано от: FIRE в 04.10.2006, 17:02:22
Кои неща несъм проверил?
Титла: Re: Правила за използване на форума
Публикувано от: Kelli_Mutu™ в 04.10.2006, 19:49:15
FIRE, виж какво няма смисъл да занимаваме целия форум с това. Пък и тук не е място, на което да ти обяснявам защо правилата са точно такива и защо трябва всеки да се съобразява с тях. Ако искаш да попиташ нещо или да изкажеш несъгласие моля те направи го чрез лично съобщение или на посочените от мен ICQ или e-mail. Благодаря ти!
Титла: Re: Правила за използване на форума
Публикувано от: Ivelinka в 19.11.2006, 14:02:50
"Аргументацията на модераторите за всеки изтрит пост се съдържа в Правилата за използване на форума"

добре...  :-)
Титла: Re: Правила за използване на форума
Публикувано от: Kelli_Mutu™ в 19.11.2006, 14:26:21
Така е. Когато нещо е изтрито, това действие почива на правилата. Когато те биват нарушени следват и неблагоприятните последици от това.

2.16 Модераторите имат право да променят, преместват или изтриват постове по всяко време, когато същите не отговарят на посочените изисквания.

Не се споменава никъде, че модераторите са длъжни да дават обяснения. Иначе ще трябва да стоят и да пишат писма по цял ден. Ако ми измислите някаква заплата, може да ангажирам повече от 4-5 часа на ден, които ги отделям безплатно  досега :wink:
Титла: Re: Правила за използване на форума
Публикувано от: Ivelinka в 19.11.2006, 15:00:29
Виж, ако си искала да печелиш пари от това,  да не се беше захващала!
Никой от нас (пишещите) не е виновен, че си губиш времето. Все пак има някой наистина глупави теми или постове, които предизвикват разговори. Според мен, ще стане доста скучно тук, ако почне да се трие всеки несвързан пост, дори и някой глупави постове е добре да се оставят.

Плюс това съм виждала от модератори на доста по-натоварени форуми, да пишат обяснения защо трият пост. Примерно изтриват съдържанието и пишат "постът беше изтрит , защото нарушава добрия тон"  или нещо подобно...
Титла: Re: Правила за използване на форума
Публикувано от: Kelli_Mutu™ в 19.11.2006, 15:09:02
Нямам намерение да получавам пари от този тип работа. Използвах малко ирония, но както и да е...

Защо не станеш модератор? Сигурна съм, че кsx, а и останалите ще се радват, ако имаме ново попълнение.
Титла: Re: Правила за използване на форума
Публикувано от: 4_kurs в 19.11.2006, 15:12:39
Аз предлагам да се глобяват с 5 лева модераторите за изтрит пост :-P :-D
Титла: Re: Правила за използване на форума
Публикувано от: Ivelinka в 19.11.2006, 16:02:32
Нямам намерение да получавам пари от този тип работа. Използвах малко ирония, но както и да е...

Защо не станеш модератор? Сигурна съм, че кsx, а и останалите ще се радват, ако имаме ново попълнение.

Съгласна съм, обаче едва ли ще трия постове.. пък и ще съм пристрастна ..  :hihi: ама както решите.
Титла: Re: Правила за използване на форума
Публикувано от: Kelli_Mutu™ в 19.11.2006, 17:06:40
Ок! Веднага като се върне ksx му съобщавам да те прави модератор. Кой форум искаш да модерираш?
Титла: Re: Правила за използване на форума
Публикувано от: Ivelinka в 19.11.2006, 17:22:28
Public , че е най-интересен  :-)
Титла: Цензура!
Публикувано от: Brain в 03.12.2006, 11:17:01
Както вече веднъж написах по конкретен повод, искам да отбележа, че във форума има цензура! И то произволна и безпричинна! Модераторите си позволяват твърде много и някой трябва да ги озапти. Не може всяко минимално отклонение от обсъжданата тема да се изтрива- това манипулира същността на форума.

Между другото, наясно съм, че настоящата тема няма да изкара днешния ден, както и че всеки постинг, който не допадне на някой от богоизбраните тук, ще изчезва безследно.

Ако не се проемни стилът на модериране, предлагам да вземем мерки в насока защита на интелектуалната собственост!
Титла: Re: Правила за използване на форума
Публикувано от: Kelli_Mutu™ в 03.12.2006, 11:42:52
Не може всяко минимално отклонение от обсъжданата тема да се изтрива- това манипулира същността на форума.

Цензура няма! Когато в определена секция е зададена конкретна тема говори се точно по нея. Не може темата да е например "Коя специалност смятате, че има по-голяма реализация?" и след няколко поста да започне да се обсъжда озоновия слой. Това е недопустимо и е неуважение към автора на зададената тема. Когато има да споделите нещо по-общо, което стои извън обсега на темата пуснете нова такава във секция "Публик". А ако искате да споделите нещо с конкретен потребител от сорта на "имаш ли скайпа", "кой курс си" и пр., за тази цел се използват личните съобщения. Интересна ми е гледната ти точка за манипулацията-ако може сподели я!

Между другото, наясно съм, че настоящата тема няма да изкара днешния ден, както и че всеки постинг, който не допадне на някой от богоизбраните тук, ще изчезва безследно.

Как така прецени, че поста ще бъде изтрит и няма да изкара много. Аз не виждам защо това да става при все, че той не нарушава по никакъв начин Правилата за използване на форума (http://forum.uni-plovdiv.bg/index.php?topic=2233.0). Модераторите тук не са богоизбрани. Не смятам, че на някой от тях въобще му се трие и го прави произволно. Имаше доста дискусии на тази тематика, воже да ги прегледаш, за да не се повтаряме наново.

Ако не се проемни стилът на модериране, предлагам да вземем мерки в насока защита на интелектуалната собственост!

Какъв точно е стила на модериране в момента? Какъв мислиш, че трябва да бъде? Предложи начин, по който да се модерира форума. Къде точно има нарушение на интелектуалната собственост? По какъв начин следва последната да се защити?
П.С. Може да погледнеш Закона за авторското право и сродните му права. По смисъла на ЗАПСП интелектуална собственост е "всяко произведение на литературата, изкуството и науката, което е резултат на творческа дейност и е изразено по какъвто и да е начин и в каквато и да е обективна форма" (чл. 3 ал. 1) .  В чл. 4 са посочени обектите, които не са обект на авторски права, а именно:
2. идеи и концепции;
4. новини, факти, сведения и данни.
Титла: Re: Правила за използване на форума
Публикувано от: 4_kurs в 03.12.2006, 12:07:35
Много добре си вършат работата модераторите, за да изтрият нещо значи са преценили, че не му е тук мястото.Стига сте се сърдили за глупости :wink:
Титла: Re: Цензура!
Публикувано от: Атанас Терзийски в 03.12.2006, 20:01:37
Цитат на: Brain
Както вече веднъж написах по конкретен повод, искам да отбележа, че във форума има цензура! И то произволна и безпричинна! Модераторите си позволяват твърде много и някой трябва да ги озапти. Не може всяко минимално отклонение от обсъжданата тема да се изтрива- това манипулира същността на форума.
Модерацията на форума, дори не е достатъчна мой човек.

Цитат на: Brain
Ако не се проемни стилът на модериране, предлагам да вземем мерки в насока защита на интелектуалната собственост!
Ква собственост бре - на глупостта и пошлотата ли? Ако не ти харесва форума - свободен си да го напуснеш...

Успех...
Титла: Re: Правила за използване на форума
Публикувано от: patrisha в 16.12.2006, 23:12:31
смятам,че правилата си струва да се спазват!за това са и създадени!добре е,че ги има,защтото до голяма степен успяват да ни покажат,4е живеем в свят,в който все още могат да живеят заедно ред и свобода! :-)
Титла: Re: Правила за използване на форума
Публикувано от: antoniy в 16.12.2006, 23:27:59
Само искам да вметна, че при съставянето на едни правила, които да се спазват от много хора и да са хем либерални, хем достатъчно строги, за да няма простотии и т.н., се иска да се съберат доста хора и да обмислят нещата. И не хора, които споделят едни и същи възгледи и убеждения, а хора със всякакви гледни точки (и които искат да вземат участие, разбира се) и тогава да се състави нещо. До колкото разбирам в момента правилата са писани само от Дони. Значи нищо против нея (казвам го, защото тя все мисли, че имам нещо протв нея :) ), но нито аз, нито тя е достатъчно широкоскорен човек, за да стига до там да пише правила, които хората да спазват някъде си. В случая говорим за нещо нищожно като този форум, но аз виждам резултата - откакто съм тук е имало поне 3-4 спора по повод тия правила и тяхното тълкуване. За да са нещата както трябва е нужно или ksx да си пише правилата и сам да си управлява форума (или Дони в случая), или да се пренапишат като се има предвид виждането на различни хора, посетители на форума.

Поздрави,
Антоний Чонков
Титла: Re: Правила за използване на форума
Публикувано от: Kelli_Mutu™ в 16.12.2006, 23:49:35
Аз нищо не правя повече. Съберете се форумците и си напишете правила.
Титла: Re: Правила за използване на форума
Публикувано от: 4_kurs в 17.12.2006, 00:00:21
Аз нищо не правя повече. Съберете се форумците и си напишете правила.
:-X Искаме си теб, поне аз :-)А и честно не разбирам защо всички недоволстват, винаги съм намирала правота в мненията ти и изтриването на постове.
Титла: Re: Правила за използване на форума
Публикувано от: Kelli_Mutu™ в 17.12.2006, 16:20:44
ИСКАТЕ ЛИ ДА ИЗТРИЯ ПРАВИЛАТА НА ФОРУМА?
Титла: Re: Правила за използване на форума
Публикувано от: antoniy в 17.12.2006, 16:36:04
Да. Достатъчно е правилата да са морални и общоприети човешки норми на поведение. Поне аз така си мисля. :)
Титла: Re: Правила за използване на форума
Публикувано от: Атанас Терзийски в 17.12.2006, 16:49:25
Да. Достатъчно е правилата да са морални и общоприети човешки норми на поведение.

Те са базирани на това, разбира се, но нали се преполага че всички ние сме морални и спазвами някви норми на поведение -- тогава що сме толкова различни?... Правилата бива да са и по-конкретни, за да можем да се обръщаме към тях в повечето конкрентни случаи и тълкуванието им да е по-ясно, не мислиш ли?
Титла: Re: Правила за използване на форума
Публикувано от: antoniy в 17.12.2006, 16:56:53
Мисля, но в този случай ще те насоча към мнението ми малко по-нагоре. Щом има и трябва да има правила, те трябва да се съставят като хората. Не смятам, че 1 човек може да постигне това. :)
Титла: Re: Правила за използване на форума
Публикувано от: Kelli_Mutu™ в 17.12.2006, 17:02:32
Не смятам, че 1 човек може да постигне това. :)

Че кой е казал, че правилата са писани само от мен. Първоналаният вариант го подготвих аз. Беше нещо като проект. След това с ksx го обсъдихме и нанесохме няколко промени. В крайния вариант се намесиха и хора, които са юристи, някои от тях работят именно в областта на телекомуникацията и мрежите, така че им се доверявам, че разбират това онова. Освен това правилата стояха изложени във форума и всеки имаше право да направи забележка. Не веднъж съм казала, че ще се радвам на предложения и идеи. На няколко пъти след проведени дискусии правилата биваха променяни. Така, че това говори , че правилата съвсем не са мое дело, макар че аз участвах в създаването им.
Предлагам форумците да си назначите комисия от 12-13 човека и да направят един проекто-правилник. Интересно ми е да видя това.
Титла: Re: Правила за използване на форума
Публикувано от: VooDooMaN в 17.12.2006, 17:10:57
Ти сериозно ли ги мислиш тези неща? Комисии, правилници и прочие, осъзнай се малко.
Титла: Re: Правила за използване на форума
Публикувано от: Kelli_Mutu™ в 17.12.2006, 17:21:20
Ти сериозно ли ги мислиш тези неща? Комисии, правилници и прочие, осъзнай се малко.

Мисля го не сериозно, а усмихнато  :-P

Комисия е образно казано, ако искаш го наречи екип, група или просто парти с краен резултат. Името не е от значение. Но щом толкова много критики има относно тези що не се съберат десетина човека на по бира и не измислят нещо по-добро. Пък после дано да успеят да угодят на всички.
Титла: Re: Правила за използване на форума
Публикувано от: antoniy в 18.12.2006, 01:48:33
И до кога, ако не е тайна, ще ми бършеш постовете от тук? Тва сигурно те кара да се чувстваш много оборотна мадама. Хех ... Патетично.
Титла: Re: Правила за използване на форума
Публикувано от: Kelli_Mutu™ в 18.12.2006, 08:37:43
Интересно ми е как така реши, че аз ти ги трия. Тук нищо не съм пипала. Пък и май много ви харесва да обвинявате за всичко мен....е, съжалявам, ама не само аз мога да трия.
Титла: Re: Правила за използване на форума
Публикувано от: antoniy в 18.12.2006, 16:51:02
И да не си ти пак е кретенско. Бива да ми изтрият нещо ама 2 пъти да питам защо и да бършат без обяснение... В крайна сметка това е моя интелектуална собственост. Кой има това МОРАЛНО и ЧОВЕШКО право да ми налага цензура на репликите и да ми слага цедка на устата едва ли не? Още повече постът ми не беше встрани от темата и постовете, които вече бяха пуснати в самата тема. Айде вземете се малко в ръце. От няколко дни като са тръгнали излагации и вече няма спирачка.
Титла: Re: Правила за използване на форума
Публикувано от: Атанас Терзийски в 18.12.2006, 17:55:40
"Правила за използване на форума"

вижте името на дискусията и може би ще си отговорите на въпросите "защо ви изчезват писанията", аз изтрих няколко, но това няма значение - след като прочетете това и него ще изтрия!!!
Титла: Re: Правила за използване на форума
Публикувано от: antoniy в 18.12.2006, 18:21:27
Ти май не загря аз на какво се дразня. Дразня се на това, че все едно някой на инат ми трие постовете без да каже една дума. Хем гледа, че пиша и ми прави впечатление, но delete... Трий каквото решиш. Аз спирам да пиша тук и в този раздел. Пожелавам ти да си намериш много нями и непишещи посетители на форума, за да се удовлетворят правилата.
Титла: Re: Правила за използване на форума
Публикувано от: Kelli_Mutu™ в 18.12.2006, 23:55:46
Цитат
В крайна сметка това е моя интелектуална собственост.

Това с интелектуалната собственост го обясних по-горе. Поне четете цялата дискусия като мислите да се включвате. Писанията ви не са интелектуална собственост!
Титла: Re: Правила за използване на форума
Публикувано от: antoniy в 19.12.2006, 00:10:34
Писанията ви не са интелектуална собственост!
Уби рибата.
Титла: Re: Правила за използване на форума
Публикувано от: politolog в 21.02.2007, 12:59:12
Имам въпрос:
Защо беше изтрито мнението ми от темата "Що е AISEC?" и на кое правило противоречи?
Титла: Re: Правила за използване на форума
Публикувано от: Kelli_Mutu™ в 21.02.2007, 13:35:34
Защо беше изтрито мнението ми от темата "Що е AISEC?" и на кое правило противоречи?

С какво съдържание е било мнението ти?
Титла: Re: Правила за използване на форума
Публикувано от: politolog в 21.02.2007, 14:33:14
Изразих критично мнение за тази организация, с което повечето хора вероятно не биха се съгласили, но все пак не знам дали това е основание да бъде изтрито. Това беше лична позиция и я представих като такава. Вие като Администратори сигурно сте имали мотиви да го изтриете, но аз мисля, че ако има повече различни мнения, форума ще бъде по-интересен и следователно ще има повече интерес към него. Всичко в разумни граници разбира се.
Титла: Re: Правила за използване на форума
Публикувано от: fair в 28.08.2007, 22:31:22
След премахването на Public, мисля, че трябва да се синхронизират правилата за използване на форума... т.е. да се премахнат от правилата на форума тези, които се отнасяха единствено и само за Public.
Титла: Re: Правила за използване на форума
Публикувано от: ivi в 15.06.2008, 21:55:53
и защо триете само на някои а други писания на латински си седят?

Неактивен Неактивен

Публикации: 1


Профил Ел. поща Лично Съобщение (Неактивен)    
   
Osnovi na pravoto...
« -: 06.09.2006, 22:10:49 »    Отговори с цитат
Iskam da Vi popitam dali po Osnovi na Pravoto Vi e predaval as.Hanev i kakvo Vi e mnenieto za nego.Nashiqt kurs imahme dosta problemi s nego i te daje te purva zapo4vat.I iskam da popitam dali nqkude moje da razbera kakvi po princip sa iziskvaniqta za da si vzemem tozi izpit?U4a ikonomi4eska nauka i toq izpit se okaza ot nai golqmo zna4enie za nas...
Титла: Re: Правила за използване на форума
Публикувано от: Kelli_Mutu™ в 16.06.2008, 10:03:38
Поста, който цитирате е от 06.09.2006 г. Тогава правилото за писане на кирилица все още не е било въведено. Старите мнения, публикувани преди създаването на правилата, не мисля, че е редно да бъдат изтрити. новопубликувани постове на латиница не се допускат, освен по изключение. Аз лично ги транслирам на кирилица и правя предупреждение на потребителя и при последващо публикуване се трият.
Титла: Re: Правила за използване на форума
Публикувано от: Стефан Николов в 16.06.2008, 10:51:45
Аз постове заради латиница не съм трил, даже няколко пъти съм кирилизирал (не колкото Кели/Дони, де  :bow:). А иначе специално факултетните форуми ги следя по-малко (разчитам на техните си модератори) и не мога точно да кажа какво става там.
Титла: Re: Правила за използване на форума
Публикувано от: mi7e7o в 06.05.2009, 14:13:44
Аз постове заради латиница не съм трил, даже няколко пъти съм кирилизирал (не колкото Кели/Дони, де  :bow:). А иначе специално факултетните форуми ги следя по-малко (разчитам на техните си модератори) и не мога точно да кажа какво става там.
Съгласен съм с теб Стефане,че е по-добре да кирилизираш един пост от колкото да го изтриеш.Стига той да не съдържа нецензурни думи. :)
Титла: Re:Правила за използване на форума
Публикувано от: Атанас Терзийски в 01.08.2009, 00:17:16
Правилата за използване на форума бяха прецизирани и някои грешки - отстранени. Можете да видите как е актуалната ситуация в момента. Двата адреса се отнасят за регистрирани потребители на форума без модератори на форум, глобален модератор или администратор.

http://web.uni-plovdiv.bg/ksx/photo/forum/GeneralPermissions.PNG
http://web.uni-plovdiv.bg/ksx/photo/forum/GlobalBoardPermissions.PNG

Всеки регистриран потребител има възможност вече да указва събития в календара.
Титла: Re:Правила за използване на форума
Публикувано от: BlackGuardian в 16.11.2009, 19:11:22
Добавка към правилата:

Управителският екип на форума няма право да дава лична информация за потребители на други лица или потребители.

(ако някой може да го формулира по - добре , please do so  :roll: )