argon bulletin board

Пловдивски университет => Студентски съвет => Архив => Темата е започната от: max11 в 30.03.2009, 21:01:40

Титла: езиков тандем - безплатно обучение на езици единия/ата към другия/ата
Публикувано от: max11 в 30.03.2009, 21:01:40
 :bow: скъпи студентки и студенти,

в западни университети има много форуми и борси онлаин за предлагане на работа на студенти и за тандем-борси за намиране на тандем-партньор/ка за заимно обучаване на езици безплатно. Единя / едната обучяава на другия / другата собствения си майчен език безплатно. Извиняваите ако има тука няколко грешки но аз съм германец и все пак добре си говоря БГ-език.
Такъв езиков-тандем или такива езикови-близнаци могат в 21. век кадето се намираме но не всички още, такива комбини могат да се правят даже по е-мейл и по скаип или подобно. Но хубаво е ако има и възможтност да се виждат тандем-партньорите и физически понякога поне за лични устни разговори и тренировки в двата езика.
 
Лично аз търся една студентка с майчен език РУСКИ коята да знае много добре Български или много добре Английски и коята желае да учи от мене Немски тей като аз от неа да учя РУСКИ.

Ю ар велкам ту ансер !!

добре дошли с ваши мнениета

вашият
Макс В., Пловдив, 43 Г. мъж, вечен свободен студент
Титла: Re: езиков тандем - безплатно обучение на езици единия/ата към другия/ата
Публикувано от: Атанас Терзийски в 09.04.2009, 21:18:14
Макс, тук намира ли се нещо: http://www.studivz.net :)
Всичките ми приятели в D са луднали по тоя сайт/мрежа.
Титла: 20090409-01--МОЖЕБи НО НЕ--Re: езиков тандем - безплатно обучение на езици...
Публикувано от: max11 в 09.04.2009, 23:03:56
Здрасти Александер Терсийски и

Мерси за идеята - не сам се интересувал за този StudiVZ

и тука за всички вас студентки и студенти,

НО искам физически контакт също с някакви кандидатки (Наи-добре за мене студентки) за да си помагаме с езиково знаниета наши и за развиването на тях.

Виртуално мога да намирам много неща и хора с моито Английски знание и Френски които знам и разбира се НЕМСКи и БГ-език.

НО, НО , НО само физически срещти от време на време комбинирани заедно с виртуални електронни писма са по-интересно.

НЕ за онази работа ! Онази работа мъжду здрав мъж и доброволна здрава жена по всяко време и начин може да стане и да не стане. ОБАЧЕ личния живия контакт мъжду хора е нещто хубаво винаги. Пак аз много обичам приятни млади жени около мене няма сначение какво става не става. И интересно и с хумор ще беде също.

Желаяа да развивам мои БГ-езиково-знание на за мене наи възмощно високо ниво. И то без четене на много дебели книги, сащото предпочитам кратки писма и статий да чета.

МНОГО зажълявам че вместо то - геополитически почти хич не важният БГ-език - че не съм попаднал от най начало поне към РУСИЯ които РУСКИ език говорият много над 300 милияони хора.
ТАКА беше ми съдбата.

И сега съм в малко градчето Пловдив с почти без чуждостранни студенти и ако искам да уча безплатно Руски или даже може И китаиски ще беде много трудно без физически контакти с такива студенти от Русия и от Китаи.

Пофтарям -- предлагам безплатно обучение и / или тренировки на Германски срещу безплатно учине на Руски и / или Китаиски (Мандарин) -- НО от (РУСНАЦИ)/РУСКИНИ или (КИТАИЦИ)/КИТАИКИ.

А даже, максимум три студентки заповядаите да развивате вашото знание на Германски език по писма и по физически срещи и разходки с мене. И аз едно временно да обшлаифвам мои БГ-езиково-знание.

поздрави
Вашия
Макс В.
Титла: Re: езиков тандем - безплатно обучение на езици единия/ата към другия/ата
Публикувано от: S.Cvetkov в 09.04.2009, 23:23:21
Ти по този начин жени ли си търсиш какво? Не ми харесва това което искаш с физическия контакт.
Титла: 20090409-02--НЕ търся жени...Re: езиков тандем ...
Публикувано от: max11 в 09.04.2009, 23:43:23
НЕ търся жени -- обичам да контактувам с жени >без Секс< това е отделна работа коита става или не става не зависим дали нещо учиш заедно или работиш ли с жени.
С мъже получавам почти винаги завис или конкурентско мислине.

Не обичам да общувам само с мъже -- НО общувам и с мъже.

ОЩЕ нещто
МОИ БГ- езиково-знание малко е злабо поне писмено.
От много скоро почнах изобщо да пиша на кирилик и да чета текстове на БГ. До сега години наред само плямпах на срещи с хора коите бяха често не от наи развити мосъци.

Живях много години в Стара Загора и нямах успех да поснавам по интелектуални хора.

Харесва ми идеята че рано или късно скоро ще общувам по вече с млади студенти и студентки коите имат поне гимназия и модерени идеи и виждания.

поздрави
Макс
Титла: Re: езиков тандем - безплатно обучение на езици единия/ата към другия/ата
Публикувано от: yanama в 10.04.2009, 00:05:48
На мен пък ми е интересно друго, като съжаляваш за злата си съдба, че си  попаднал на така не важния геополитически български език, защо ти е да продължаваш да го учиш ?
Титла: 20090409-03--...Re: езиков тандем...
Публикувано от: max11 в 10.04.2009, 00:16:39
ее виш тука не мога да пиша романи подробности за моита съдба които не разбирам съдбата и аз не на пълно.

Сега до някъде съм учил този език и съм на една стълба да стигам до супер ниво - НО пак и продължавам да съм тука поне още не снам колко.

Не е толкова лесно да си смениш местоположение ако имаш ограничен бюджет.

Аз не работя зависима работа и съм финанцово добре тука. Не казвам че  е лошо в БГ. Казвам че жалко че не съм учил по важен език вместо БГ-език.

И пак съм добре тука -- ще видиме -- ако има още ще видиме какво може да стане.

поздрави
Макс
Титла: Re: езиков тандем - безплатно обучение на езици единия/ата към другия/ата
Публикувано от: S.Cvetkov в 10.04.2009, 11:45:03
Съжелявам но темата, която си отворил непопада във форума на Студентски съвет. Тук не е място да търсиш запознанства с цел физически контакт, това става в сайт за запознанства. Надявам се си разбрал какво искам да ти кажа и да прекратиш пускането на подобни теми в този форум.