argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: За наредбата на специалностите във формуляра за кандидатстване в ПУ  (Прочетена 2769 пъти)

kustura

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2

Здравейте ! тази година съм     кандидат студент и имам няколко въпроса относно специалностите ! на изпита по математика на 16.07 имам 5.90 и на едната матура имам 5,20 с което бала ми за  икономическите специалности става точно 34 . специалностите между които се колебая са 3 макроикономика маркетинг и стопанско управление . понеже са доста сходни въпроса ми е каква е основната разлика във обучението и каква е реализацията като работа след всяка от тях ??? 2рия по важен въпрос е понеже сум подредил специалностите доста зле : 1. макроикономика 2. социология 3.маркетинг 4 стоп. Управление . – та попитах дали може да си сменя 1вото желание и ми отговориха че приципно не може ама имало някакав компромисен вариант със молба до РЕКТОРА ? НЯКОИ ЗНЕ ЛИ НЕЩО ПО ВЪПРОСА ?? БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО !  :s:
« Последна редакция: 31.08.2009, 10:49:43 от fisn_adm »
Активен

LuckyLuck

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 117
Re: Моля помогнете !!
« Отговор #1 -: 24.07.2009, 11:41:22 »

Не задаваш въпроса на правилното място. Аз знам че не може да се сменя ,все пак се дава свобода на кандидатите сами да си преценят и решението им да е окончателно. Но както ви казах не е мястото тук ,просто ще трябва да отидете в университета и да опитате да се срещнете с някой по отговорен и висшестоящ. Тук едва ли някой може да ви помогне.
Активен

hariti

• Гост
« Отговор #2 -: 24.07.2009, 16:15:52 »

Макроикономика - Завършилите специалността могат да работят като: специалисти в стопански организации, държавни институции, неправителствени организации, в сферата на инвестиционната, фискалната и паричната политика, политиката на доходите, валутно-финансовите операции, разработването на оптимизационни модели, икономическото прогнозиране, преподаватели в университетски и други образователни институции, експерти и ръководители в научноизследователски и консултантски организации, специализирани агенции, финансови и банкови институции, правителствени, неправителствени и международни икономически организации.

Маркетинг - Завършилите специалност „Маркетинг” могат да работят в органи на държавната и местната власт, големи, средни и малки фирми, холдинги, сдружения, корпорации, фондации, специализирани агенции, финансови институции, международни организации. Получават квалификация, която им позволява да заемат такива длъжности като: маркетингов мениджър, маркетингов консултант, специалист по пазарни проучвания, по пазарна политика, по снабдяване, по пласментна дейност, по маркетингови комуникации (реклама, връзки с обществеността, стимулиране на продажбите, директни продажби) и др.

Стопанско управление - ръководители на различни равнища на управление на фирмите; функционални и линейни специалисти в управленската йерархия на фирмите;съветници (щабни специалисти) на висшето ръководство в стопанските организации (фирмите); специалисти и експерти по управление в изследователските и развойни звена на фирмите; консултанти и експерти по управление и организационно развитие в специализирани фирми и научно-изследователски организации; специалисти по управление и администрация в местните държавни управленски структури.

Посочените реализации са примерни. Може да работиш всичко, стига да има кой да те назначи :wink: Все пак зависи и какво на теб ти харесва да правиш. Аз например уча маркетинг, но работя като счетоводител. Специалността не те обвързва с работата която ще работиш.
Активен

guiltybydesign

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 33
    • portfolio
« Отговор #3 -: 31.07.2009, 18:06:16 »

"макроикономика маркетинг и стопанско управление . понеже са доста сходни " хахахахах
Активен
creatIvo

Ицкей

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 239
« Отговор #4 -: 02.08.2009, 21:52:14 »

"макроикономика маркетинг и стопанско управление . понеже са доста сходни " хахахахах

Само бегъл поглед в учебния план, както и минимално количество интелект, съпоставим с това на нормалноразвито 4-годишно дете, което с добър успех може да намира десетте разлики в книжките за рисуване, биха ти били достатъчни, за да направиш същия извод. Успех  :-D
Активен
Ицко иска поничка!

bbc22

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 73
Re:Моля помогнете !!
« Отговор #5 -: 10.08.2009, 01:11:35 »

Да можеш да си пренаредиш желанията като подадеш молба - за повече информация е добре да се консултираш с отговорника в отдел "Кандидат-студентска информация" - приемната е в двора на университета.
Всички инокомически специалности в ПУ изучават едни и същи дисциплини при едни и същи преподаватели, така че няма голяма разлика дали ще учиш Макроикономика или Маркетинг.
Ако имаш още въпроси пиши ми на личния.
УСПЕХ!!!
Активен

guiltybydesign

• Неактивен Неактивен
    • portfolio
« Отговор #6 -: 11.08.2009, 16:59:45 »

Само бегъл поглед в учебния план, както и минимално количество интелект, съпоставим с това на нормалноразвито 4-годишно дете, което с добър успех може да намира десетте разлики в книжките за рисуване, биха ти били достатъчни, за да направиш същия извод. Успех  :-D

ти луд ли си бе?? първите 3-4 семестъра е нормално в целия факултет да се припокриват.
Но след това, същинската част..абсолютно различни са..вземи маркетинг и макро и ми кажи 5,6,7,8 курс кое им е еднаквото?!?!

Активен
creatIvo

Ицкей

• Неактивен Неактивен
« Отговор #7 -: 13.08.2009, 21:00:58 »

Разбирам я липсата на достатъчно интелигентност, при която с наличната такава даден казус не може да бъде решен. Не я разбирам обаче тоталната липса на интелигентност, при която ти е дадено решението и ти пак викаш „ а, бе, не може да бъде”.   :-D

Къв е тоя 8-ми курс, като останалите до 4-ти завършваме? Ти си няккакъв самороден талант, не спирай да пишеш тук, моля те  :-D

Къде пък точно на мен второкурсник ще ми обяснява нещо? Късметът все на мен се усмихва...feelin’ lucky  :-D
Активен
Ицко иска поничка!

guiltybydesign

• Неактивен Неактивен
    • portfolio
« Отговор #8 -: 13.08.2009, 21:41:41 »

Ясно е че исках да кажа 5,6,7,8 СЕМЕСТЪР...но нормално-като няма за какво друго да се захванеш, след като фактите са факти-ок, забавлявай се с някаква грешка в бързината, be my guest.

Иначе ако искаш да докажеш, че еволюцията смело те е подминала, давай-покажи ми еднаквостта на курсовете на обучение Маркетинг и Макроикономика.
 :roll:
Активен
creatIvo

Ицкей

• Неактивен Неактивен
« Отговор #9 -: 17.08.2009, 22:06:19 »

Как така е нямало за какво друго нещо да се захвана? Къде пропусна първия ми абзац? Разбра ли го въобще?

Как така да докажа, че еволюцията ме е подминала смело, като покажа еднаквоста на две неща? Що за глупаво изречение? Не трябва ли да е обратното? Въобще сложните изречения...са сложно нещо...хубаво е и смисъл да има, но това е над нивото ти явно…започва да ми се забулва в мистерия въобще начина, по който си влезнал в дебрите на висшУтУ образование... :-D

Пък и защо се налага аз да ти доказвам нещо?! Аз?! Че ти неграмотен ли си? Не можеш ли да си отвориш учебния план и да сравниш? На теб просто не ти се вярва, щот може би те води някакво нормално чувство, спрямо което нещата трябва да са доста различни....а мен ме води чувството, че знам как стоят нещата, защото съм минал през тях. Дерзай  :wink:
Активен
Ицко иска поничка!

bobiaragorna

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 13

леле ИСГЕЙ ти си пълна трагедия бе ... ще изгониш половината потребители от форума... за такива като тебе само тесла в кратуната :headbang:
Активен