argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: руска филология-3курс(задочно)  (Прочетена 1178 пъти)

manuf_kiss

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2

Здравейте!

Обръщам се към всички,който тази година ще бъдат 4 курс руска филология(задочно).Приятелят ми е на бригада и няма да може да се върне за започването на лекциите.Интересува ме имате ли заверки по време на семестъра и дали има проблем ако не посещаваш лекциите на даден преподавател,който ще Ви е 1 семестър,да се явиш направо на изпита?Другото,което бих искала да В :y:и помоля да ми кажете,дали при вас може да се явяваш с протокол по всяко време на годината,ако преподавателя се съгласи?
Благодаря Ви предварително!
Активен

Антония

• Модератор
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 343
  • филологически факултет
Re: руска филология-3курс(задочно)
« Отговор #1 -: 29.07.2009, 19:42:56 »

Аз не съм руска филология, но мога да ти отговоря на въпросите. Има заверки и ако няма заверка по даден предмет не може да се яви на изпита. Вариантите са ако може да дадеш книжката му на някой негов колега и той да му взима заверките или когато се върне да намери и помоли преподавателите за заверка. С индивидуален протокол може да се явява на всяка насрочена дата за съответния изпит, желателно е да е в същата форма на обучение, но принципно може да се яви и с редовно обучение.
Активен

FlexFit

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 124
« Отговор #2 -: 30.07.2009, 12:31:29 »

От миналата година отпаднаха заверките официално, но има преподаватели, които просто изискват студентите да присъстват на лекциите независимо промените, все пак знаете какви са старите русисти, трябва да има дисциплина :) но и предложението на Антония е вариант, ако някой преподавател се запече просто да му се обясни за какво става въпрос и да се вземе заверка, ако много настоява студентите да присъстват на лекциите. Но щом вече това със заверките влезе като закон и отпаднаха, няма да има никакъв проблем да се яви на изпит, а и отдавна са измислили служебните заверки като вариант, за да се избягват разправиите. Успех!
Активен

TressJolie

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 36
« Отговор #3 -: 30.07.2009, 22:19:20 »

Ако му преподават същите преподаватели, които и на мен /сега завърших 4 курс/, няма да има проблеми и няма да му искат заверки. Между другото, колеги, до колкото знам служебните заверки отпаднаха в края на миналата година.
Активен

manuf_kiss

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2
« Отговор #4 -: 31.07.2009, 11:49:28 »

Благодаря за отговорите!Мисля да отида и да му платя таксата и да го запиша 3 курс,а пък той като се прибере ще отиде направо на изпити!БЛАГОДАРЯ МНОГО!!!!
Активен