argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Специалност:Български език и Английски език  (Прочетена 2847 пъти)

chrisbreezy

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1

Здравейте!Тази година ме приеха в специалността български език и английски език и бих желал да попитам до колко специалността си струва наистина да се запише и да се следва?Какви са отзивите за нея?
Активен

Васил Георгиев

• Управител
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1157
  • Genius has side effects!
    • Ironichen - блогът на Васил Георгиев

Здравейте!Тази година ме приеха в специалността български език и английски език и бих желал да попитам до колко специалността си струва наистина да се запише и да се следва?Какви са отзивите за нея?
Премести темата в КСК, иначе модераторите ще го направят! :)
Активен
"Човек трябва да живее така, че да не умре и след смъртта си!

Anck_Sun_Amun

• Управител
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1616

Премести темата в КСК, иначе модераторите ще го направят! :)
По-скоро темата е за Филологическия.
Активен

ali4ka

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 35
  • Български и английски

И аз се интересувам от същата специалност.Някой запознат няма ли?
Активен

KandidatChe

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 41

Тази година ще съм във втори курс. Според мен зависи дали сте навити едновременно да следвате 2 специалности, защото така се получава. Дали всъщност искате да учите подробно и двете, защото се учи подробно. За мен 1-вата години ми беше по-интересно да уча английската част, отколкото българската. Ако някой ви каже, че не е трудно, ще ви излъже. ;) Дано сте амбицирани, защото мързелът не помага, от опит го казвам. Може да ви късат несправедливо, зависи от преподавателите и така. Дано съм помогнала, ако има още нещо питайте. ;)
Активен

ali4ka

• Неактивен Неактивен
  • Български и английски

Определно съм амбицирана-това ми е първото желание и за моя радост ме приеха при първото класиране.Обожавам да чета и да уча езици-това,че е трудно не ме притеснява-все пак няма лесни специалности :-) Интересува ме друго:прочетох,че се набляга много повече на българския отколкото на английския.Наистина ли е така,защото все пак искам да науча и английския добре. :-)
Активен

KandidatChe

• Неактивен Неактивен

Както и казах, сега ще бъда втора година и още не мога да преценя, но през изминалата година с английска филология учихме едни и същи неща, само дето някои се разминаваха. Щом обичаш да учиш езици да ти кажа, че през първата годината ще изучаваш старобългарски език, а през вторият семестър латински.  :hihi: Ако трябва да преценя мисля, че тази втора година ще подскаже.
Активен

ali4ka

• Неактивен Неактивен
  • Български и английски

Да,видях за старобългарския и за латинския....Щом трябва-и тях ще научим :-D Иначе мерси за отговорите-помогна ми :-)
Активен

KandidatChe

• Неактивен Неактивен

Хаха, радвам се да видя, че има някой толкова амбициран за нашата специалност.  :y: Защото поне 50% от моя курс не я харесват особено, но на мен ми допада заради английския език.  Иначе ние от близо 80 човека в края на годината останахме мисля, че 45,  супер, а?  :-D Някои се отказаха още в началото, други, защото им се насъбраха мн изпити, а  предполагам след 3-тата сесия ще има още отказали се.  :-)
Активен

ali4ka

• Неактивен Неактивен
  • Български и английски

Ами аз се чудих между българска и английска филология,защото имам мерак да уча и двете,та затова писах български и английски-2 в едно невероятна комбинация :-D Надявам се да не съм се излъгала относно специалността,но се съмнявам :-) А за отказалите се...лошо за тях-няма лесна специалност както казах,все пак не сме в училище.А на теб ти пожелавам да продължаваш в същия дух :wink:
Активен

world_of_fun

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 14

Интересува ме друго:прочетох,че се набляга много повече на българския отколкото на английския.Наистина ли е така,защото все пак искам да науча и английския добре. :-)
Наистина е така,няма грешка.
Накрая излизаш ни Бг ни английски научил :-X

Но според мен твоите амбиции са похвални,затова-дерзай.Успех!
Активен

Erelwind

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 72

Специалността дава много култура. Съдейки по програмата и нещата които ще учите 2та езика са почти равностойни, опитвам се да кажа, че в програмата за обучение не се набляга повече българския език, както някои попитаха. С преподавателите нещата стоят по друг начин. Тези, които досега са ми преподавали по българската част дават изпити много по-трудно, както други споменаха, късат несправедливо. Казваш за 4, но ти пишат 2, защото не си за 6 :D "сините сливи са червени, когато са зелени" - абсурдно, но правило :D
И въпреки натрупаното недоволство у мен, смея да твърдя, че специалността е хубава, че амбицираните хора няма да имат проблем с преподаватели, изпити ...имам 2 такива колежки, които вдъхват някаква надежда в мен, че не всичко в ПУ или поне във филологическия факултет е толкова недообмислено и абсурдно. Може би е такова само за тези от нас, които смятат за ненужно да си дават много "зор", да висят при инспекторката всеки ден, да вдигат ръчичка на упражнение...
Та...като заключение ще кажа : Български и английски е страхотна специалност като идея, ужасна като изпълнение :)

Относно думите на Кандидатче( 45 останали от 80)... в специалността се влиза с достатъчно нисък успех, за да влязат достатъчно хора, които си нямат представа нито от английски, нито от български език. Имайки това предвид, обучението им занапред им идва нагорнище, защото в крайна сметка, не се започва от А Б В/ A B C.  Та така, още 1вата година специалността претърпява едно сериозно пречистване :D
« Последна редакция: 08.08.2009, 14:30:41 от Erelwind »
Активен

KandidatChe

• Неактивен Неактивен

Относно думите на Кандидатче( 45 останали от 80)... в специалността се влиза с достатъчно нисък успех, за да влязат достатъчно хора, които си нямат представа нито от английски, нито от български език. Имайки това предвид, обучението им занапред им идва нагорнище, защото в крайна сметка, не се започва от А Б В/ A B C.  Та така, още 1вата година специалността претърпява едно сериозно пречистване :D
[/quote]

хХаха, наистина претърпява пречистване и определено има хора дето не знаят и грам английски, но все пак са в специалността, но затова пък сега са на поправки именно по английски език.
Активен