За съжаление, ти пишеш, че си избрала това, което са искали приятелите ти. Не си събрала достатъчно информация, за да решиш сама!
Въпросът е многостранен. Всеки човек е различен. А това е важен въпрос, защото е много различно филология от БЕРЕ. Аз също кандидатствах преди години от първите БЕРЕ. Моят случай е много различен, за да ти го натрапвам. Аз предпочитам руски. Там съм израснала, беше ми лесно. А за РФ се кандидатстваше с български!
Но напрежението е излишно голямо. Т рябва наистина да имаш основания да запишеш тази специалност, за да се подложиш на него!
Моето мнение е, че основната причина е, че става сблъсък на интереси между българисти и русисти преподаватели. Почти ни закриха специалността, така се състезаваха върху гърбовете ни. Даже имаше от една група 16 души около 14 двойки по един изпит в 1 курс, егати тъпанарите сме ;) ! Аз не бях от тях само с късмет!!! Луд късмет. А от същите 16 души във втори курс продължихме 3-ма. АЗ пък луд късмет!!!!!!!!!!
Неоправдано е напрежението, ако не държиш да учиш ей така и двете.
Иначе с Руска филология си по-специалист. Към тях се подхожда по-сериозно. Не са толкова натоварени. С две дини под мишница.........
Лично аз завърших руска филология и съм доволна. А българската тя се учи цял живот. Свързани са. И ако нямаш истинска причина да се натоварваш стресът БЕРЕ е излишен. А и по-сериозно се обучават филолозите - БФ, Рф. Втори чужд език запълва картинката. Провери някоя агенция за подбор на персонала какво се търси, попитай за евентуални прочени на икономическата политика в бъдеще и виж, какво върви! Не може без западен език!!!