argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Преподаването на доц. Стоенчева по Маркетинг...  (Прочетена 4031 пъти)

ivan_t

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1

Здравейте колеги, няколко неща ми направиха негативно впечатление по време на дисциплината Маркетинг при доц. Стоенчева и затова реших да ги напиша.
1-во - Доста интересно беше времетраенето на лекциите ни по Маркетинг, първата или втората продължи около 50-60 мин., а последната вместо от 9.00 до 18.00ч. приключи около 12-13.00 ч. На всеки се случва да бърза понякога,но само една от всички лекции беше с продължителността, която е записана в програмата. Не мисля, че такса от 800 лв. за тази кратка форма на преподаване е нормална, нищо против таксата не искам да кажа, не съм записан насила, но желая да получа подходящо преподаване, а не вечно бързаща да си тръгне доцентка.
2-ро - Начинът на преподаване на лекциите също ми направи впечатление. Такова четене от собствените си лекции до сега не бях виждал. Нормално е човек да си гледа лекциите, дори една или две лекции да ги изчете нацяло от собствените си записки, ако не се чувства добре, но през цялото време само да си гледаш разработените теми  и да не ти се махат очите  от тях докато се преподава (диктува) нещо не ми се връзва (давам пример с доц. Велева- и тя ни диктуваше,но аз не съм е видял да си изкара лекциите и да започне да ни чете,давам я за пример, защото е от най-скоро в съзнанието ми ,но може да бъде и всеки друг преподавател, който ни е водил лекции до сега). Лично на мен с това преподаване курсът по Маркетинг ми стана доста безинтересен (на някого може и да му е харесало).
3-то- На изпита изкарах 4 (може би е било заслужено), но след като доц. Стоенчева остави книжките при охраната си тръгна веднага. Мисля, че след изпит студентът има право да пита къде са му грешките, но може би се бъркам. Всички други преподаватели винаги преди да са казвали, че в интервал от време може да ги намерим в определена стая за въпроси, но при доц. Стоенчева явно нямаме право  на въпроси.
Надявам се поне някой  от ръководството да прочете това (или да му бъде предадено поне), за да се вземат някакви мерски, въпреки че лично Декана каза преди изпита, че е бил преподавател на доц. Стоенчева преди време и малко се съмнявам, мисля че и доц. Капитанова отговаря за магистърските програми (спомням си че инспекторката беше казала нещо подобно, но може и да се бъркам, ако е така се извинявам).
 Благодаря за вниманието и успешна сесия.
« Последна редакция: 27.06.2009, 20:49:05 от fisn_adm »
Активен

visible

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 15

:bravo: Напълно съм съгласна !!! Писала съм и по двата въпроса и имам 2 . Интересно ми е да разбера каква е причината, но уви....
Активен

Стаси

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 346
  • НАЗАД... стъпил си ми в аурата.

Нали се сещаш, че надеждата умира последна. Големи хора сте, а като почнете с тия изпълнения и ме хвърляте в пълно недоумение.
Щом си недоволен от нещо, а предполагам и други твои колеги ще те подкрепят, к`во правиш да се жалиш по форумите. Надявам се, не очакваш преподавателите и ръководството да водят бурна он лайн комуникация на форумно ниво. Не са и длъжни. Официална процедура си има по тоз и сходни въпроси. Правиш си конкретна жалба, ако трябва, събираш и подписка и я внасяш срещу входящ номер. Така се завърта процедурата.
Ама дали ти стиска да си излезеш с името и да ги говориш тези неща е вече друг въпрос? Когато сте скрити зад никове, сте много смели. Дела трябват в случая, а не само на приказки да сме мъже  :wink:
Активен
Дзен...

Ицкей

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 239

ФорОмното ми съчувствие ли се опитвате да провокирате. Провокирай ти това, дет’ го няма. Чакай влака ти на автобусната спирка.   :-D

Разбира се, не е лошо и тук да се коментират подобни въпроси, желателно е дори, но реагирайте на място. Като ви излъжат в магазина и се усетите, какво правите? Прибирате се и се оплаквате в някой форум?! Верно е, че се искат топки, за да се изправите и кажете нещо, което най-вероятно няма да се хареса на 90% от състудентите ви, но какво от това, нали вие вярвате в него? Правилната и твърда позиция струва повече от безброй неправилни такива.

Успех с другите ви пориви на недоволство, както в университета, така и в живота. На теория добре го докарвате, поздравления, остава практиката.  :y:
Активен
Ицко иска поничка!

storm

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 20
  • sic transit gloria mundi

Стейси, Мейси и останалите като нея, хвърлени в пълно неудоумение. Не ви ли е хрумвало, че момичето просто иска да изкаже впечатленията си, за да установи дали е единствена в убежденията си или пък мнозина са на същото мнение?! Или може би трябваше да го напише като въпрос на дъската и да си остави факултетния номер отдолу? Хайде моля ви се, като че ли не знаем преподавателите и ръководството колко са ни сладки.
Активен
trouble is my middle name but in the end i'm not too bad

Стаси

• Неактивен Неактивен

Стейси, Мейси и останалите като нея, хвърлени в пълно неудоумение. Не ви ли е хрумвало, че момичето просто иска да изкаже впечатленията си, за да установи дали е единствена в убежденията си или пък мнозина са на същото мнение?! Или може би трябваше да го напише като въпрос на дъската и да си остави факултетния номер отдолу? Хайде моля ви се, като че ли не знаем преподавателите и ръководството колко са ни сладки.

И к`во сега, аз трябва да Ви отговоря? Така ли се получи?
Що си го причинявате само, ми е странно? Още по-странно ми е защо аз си го причинявам да Ви отговарям. Ама нали съм жена, от мен се очаква да оправдая привичките на пола си. И тъй като Стейси е доста “блага” по характер, ще Ви отговори Мейси.
Ще се наложи малко да си поразмърдате дясната половина на мозъка, което първоначално ще Ви се стори малко особено, щото, смятам, таз му точно половина е хванала малко ръжда или поне някоя и друга паяжинка (силно се надявам, по паяжинките да няма и разни гадинки).
Та, след лирическите отклонения, да си дойда на думата. Първо сте в грешка по отношение на девойката, тъй като аз се обърнах към младежа, започнал темата с така повествователен пост. Хайде сега пак бавно и спокойно да прочетете темичката отново, ама не прескачайте по диагонал. Ако откриете поне една думичка, с която дори да съм намекнала, че някой няма право да си изкаже впечатленията, ще ви дам медал (е, тиквен, но медал). К`во се получава в един момент, девойката или младежът може да си споделят впечатленията, а Стейси не може да си каже мнението? Топличко ми е малко, да ме прощавате, и нещо не сгрявам веднага. Ние във форум ли си комуникираме, или що?  Тъй като, за разлика от Вас, аз съм  по-добре лично запозната с коментираната над вашия пост ситуация (нямам навика да се произнасям за неща, с които не съм особено наясно), ще си позволя да Ви изясня позицията си, за да разсея насъбралия се в душата Ви смут и дано избегнем нови вербални недоразумения. Критиката ми бе насочена не към мнението на преждепостващите (склонна съм да съм доста либерална към чужди мнения, които са добре издържани откъм обосновка, дори лично да не ги споделям). Изумиха ме предприетите действия. Все съм си мислила, че възрастните хора, каквито са студентите, трябва да постъпват като зрели индивиди. Това си е мое субективно, плод на личната ми мисловна дейност, разсъждение. Това, което издразни естетиката Ви е, че не си го спестих за лична консумация. В отговора ми по този пункт ключовата думичка ще бъде – ФОРУМ. Това тук е форум и докато спазвам правилата му, мога да си пиша личното мнение когато и където намеря за добре. Още повече, че не изисквам никой да се съобразява с него.
П. П Да не го счетете за заяждане, но по темата се е изказал и мъж, защо не го подхванахте него. Ооо, по лесно е да се разправяте с жени, да! Е, едва ли ще Ви е по-лесно точно с мен. Но успех, може начинанието Ви да се увенчае с благоприятен изход.
Активен
Дзен...

kbkl

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 53

Според мен все още българските преподаватели не са свикнали да приемат критика. Привидно благата в началото доцентка, на изпита се държеше доста нагло, като на всеки въпрос на студентите отговаряше изключително троснато и неучтиво. И не съм съгласна, че ако в момента на преподаването бе направен коментар относно провеждането на лекциите, че нещо щеше да се промени. Просто въпросният колега, дръзнал да изкритикува системата й на преподаване със сигурност щеше да има проблем със вземането на изпита или най-малкото щеше да се заяде с него. Тук нещата са все още на принципа "глас в пустиня". На когото и да се оплачеш статуквото няма да се промени. Когато Стоенчева влезе на изпита заедно с Иван Иванов, който уж минаваше за да попита дали нямаме нещо да му кажем, Стоенчева бе добила най-миловидното лице на което беше способна в този момент, дори си позволи лека шега, впускайки се в спомените си когато е била студентка на Иванов. В момента, в който деканът напусна аудиторията, Стоенчева възвърна надменното си изражение и продължи с провеждането на изпита. Обективността на оценките няма да коментирам, нито пък унижението на които бяха подложени колегите, които преписваха. Всеки сам за себе си решава с какви средства да си вземе изпита. Ако са решили да мамят самите себе си, това е тяхно право. Но не смятам, че от позицията си на преподавател във висше учебно заведение трябва да изпадаш в положение да нагрубяваш и унижаваш. Просто българското образование все още не дозряло, за да се нареди редом с европейското. Малцина са преподавателите, които поддържат наистина европейско ниво на преподаване и оценяване. За съжаление Стоенчева не е една от тях и в скоро време няма да бъде.   
Активен

Filipo

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 141
  • ФМ

подкрепям kbkl, но единствено мога да отбележа, че когато преписваш трябва да си готов и да бъдеш унижен, така че това си е в реда на нещата. наистина Стоенчева се държеше агресивно от началото, но и самия изпит беше пародия с това седене едно до друго.
Активен

storm

• Неактивен Неактивен

Цитат
И к`во сега, аз трябва да Ви отговоря? Така ли се получи?
Що си го причинявате само, ми е странно?

Мила Стейси, с така благоприятен характер, или може би трябва да се обърна към Мейси, защото гледам тя се е нагърбила да отговаря. Нямз значение, обръщам се и към двете. Не знам дали смятате изказванията си сама за нещо неприятно, та се чудите защо някой би искал да си ги причини. Като изключим, че на места бяхте силно разпалена (което си обяснявам с факта, че Ви е топличко, сама казахте), бяха дори приятно четиво като за отмора. И тъй като сама подхванахте думата "форум", едва ли смятате, че изказването Ви е било в подкрепа на форумните изяви като цяло. Никой не е длъжен да прави нищо - да, но щом е създаден конкретният forum.uni-plovdiv.bg, значи идеята е да бъде обсъждано всичко, което вълнува студентите. Предполагам сте запозната с линията идея-действие и всички възможни обсъждания, които стават от единия край на тирето до другия. Така че преди да се стига до процедури с жалби, три имена и егн, не виждам нищо лошо идеята да се обсъди и осмисли, а не да пляскаме през пръстите първия, който е поставил въпроса.
Нека приключим въпроса без повече излишно задълбаване.

Цитат
П. П Да не го счетете за заяждане, но по темата се е изказал и мъж, защо не го подхванахте него. Ооо, по лесно е да се разправяте с жени, да! Е, едва ли ще Ви е по-лесно точно с мен. Но успех, може начинанието Ви да се увенчае с благоприятен изход.

П.П. Скъпа *.ейси, не счетох за необходимо да коментирам обширно хаотично нахвърляните и лишени от смисленост забележки на въпросния "мъж" (кавичките са прецитиране, да не помислите, че поставям под съмнение половите качества на господина, че като жена освен друго сте склонна и под вола теле да намерите), та аз просто го добавих в поста си чрез думичката "останалите", за да прекратим недоразумението.
А що се отнася до тиквения Ви медал, може преспокойно да си го изядете. Тиквата се слави с диетичните си свойства и особено сега, в летния период, добрата фигура ще носи добро настроение както на самата Вас, така и на околните.
Активен

Стаси

• Неактивен Неактивен

А Стейси наистина е благ човек!
Ей това не исках да си причинявам, ама...
Пак сте в грешка  :-) Не съм била, не съм и няма да бъда разпалена, поне не от Вас и не по тоз` конкретен повод, аз просто така си пиша. Що си мислите, че сте в състояние да ме трогнете?! Дано сте искрен в откровението, че съм Ви позабавлявала с писанията си, че се закахърих да не съм Ви притеснила нещо и снощи не можах да спя. С риск да се повторя, прочетох си пак и двата поста, бавно дума по дума и... ооо чудо, никъде не видях да съм писала, че съм против форумните изяви като цяло. Права се оказах, в което никога не съм се и съмнявала, че имате проблем с прекарването на информацията през дясната половина на мозъка си (последното не е с цел да омаловажа интелектуалните или емоционалните Ви качества, защото употребата на дясната половина на мозъка не се усвоява, тя си е въпрос на мигновена мозъчна реакция).
Що си мислите, че не съм схванала идеята на първия Ви пост, та се опитвате да ми обясните същото нещо с нови думи?! Вие си имате мнение, аз имам мое... За разлика от Вас, аз моето не се опитвам да Ви го налагам.
П. П. Ровенето в профила ми да не е част от тактиката Ви опознай “противника”, за да го “обикнеш”?!  :wink:
П. П. 2 И понеже имам натрапчивото чувство, че се познаваме, а жените освен че се славим, че търсим под вола теле, се славим и със засиленото си шесто чувство (с тая разлика, че моето в случая е подплатено с малко факти), дайте наистина да не я задълбаваме тая тема!
« Последна редакция: 20.06.2009, 18:58:13 от stasy7777 »
Активен
Дзен...

Ицкей

• Неактивен Неактивен

П.П. Скъпа *.ейси, не счетох за необходимо да коментирам обширно хаотично нахвърляните и лишени от смисленост забележки на въпросния "мъж" (кавичките са прецитиране, да не помислите, че поставям под съмнение половите качества на господина, че като жена освен друго сте склонна и под вола теле да намерите), та аз просто го добавих в поста си чрез думичката "останалите", за да прекратим недоразумението.

Хвърлям те към купчината ганьовци, които без да са доказали нещо бързат да раздадат квалификациите си. На базата на какво, бе Ганьо, че нещо ми се губят доводите, които трябва да са хванали за ръчичка квалификациите, че иначе самостойни правят твърденията ти, все едно са на ученик от 3 „б” клас? Нали, все пак се имаш за нещо повече?

И понеже гледам, че нещо си се опитал да мислиш, напънал си се мозъчно, но ефекта е пагубен, та да се изясня за тая глупост, която си написал. Никой не ти е забранил да си коментираш каквото и да било, съветът ни за действие е нашия личен коментар по темата, защото и ние имаме право да коментираме. Колко критична маса акъл трябва да събереш на едно място, за да го разбереш това? И дали я имаш таза маса, че лошо?

В основата на всичко това, аз виждам не едни зрели хора, виждам мишки, които нямат смелостта да се оплачат от нещо, което смятат за правилно. За мен повечето оплаквания споделени тук са неоснователни, но на мен Стоенчева не ми е преподавала и аз не съм важен. Страх ви е господа, няма за какво да се лъжем и колкото форумни теми да изпишете, истината няма да я промените. Чували ли сте, че търсенето определя предлагането. А що е то „търсене”? Това не сте ли случайно вие, купувачите и потребителите на това благо наречено „образователна квалификация магистър”? Вие командвате парада и системата е такава, защото всеки пораженчески и робски си мисли, че всичко е „глас в пустиня”. Тя, горката колежка, сигурно не е пробвала нищо, но нали това е разпространено клише и що да не го използва?  Да нямало унижение към преписващите?! Това, че мамели, било тяхно право?! Върхът на тъпотата в женски одежди! На запад са толкова благи в това отношение, че ги изключват от университета веднага. Нека спасим и унижението на затвора за убийците, какво ще кажете?! Идете на запад, сверете си часовниците и след това се изразявайте смело за „европейското ниво”, че така смешно се получава на ваш гръб.

Трябвало да се обсъди и осмисли въпросът, а? Колко човека от курса ти се включиха тук...2-3ма?! Около теб на лекциите колко колеги седят, 20-30-40?! Малка разлика, а....някаква си нула? Само говорите, защото личния ви проблем е мързелът и нежеланието да се поеме отговорност. Искат се топки, а те ви липсват. Пак ти казвам, че смятам за неоснователни повечето оплаквания, но човек като вярва в нещо, трябва да го направи и да излезне с името си. Страх го е клетия студент да не се разбере кой е, смях в залата. Студентите преди са били голяма сила, прочети за стачките 90-та година на студентите и до какво са довели те. Да ти подскажа ли, че интелектуално не ми се виждаш въобще извисен и то за елементарни работи, а какво остава за общата ти култура....та, президента и министър-председателя си заминаха.

От друга страна, как да са свикнали преподавателите на критика, след като вие се страхувате от тях? Вие гледате на тях като на демони-кръвопийци. А те са предимно  хора, сложени там, за да са ви от полза. Повечето са супер разбрани и ако отидете в часа им за консултация или след лекция и споделите, че се интересувате от предмета или срещате затруднения и желаете да ви се препоръча литература, ще ви зарият с такава. Нали искате да знаете повече, как мислете да стане това, да ви дойде свише от горе ли?! И да уцели точно ваща глава, нали? Да бе да!  :-D

Така че, Ганьо, вземи развенчай някой смисъл, вложен от мен, направи го на пух и прах като докажеш, че е безсмислен и чак тогава, Ганьо, си позволявай да го наричаш „безсмислен”.

Ако някой иска да ми опонира, да заповяда. На обидилите се, както винаги, много поздрави.   :rock:
Активен
Ицко иска поничка!

storm

• Неактивен Неактивен

бла-бла

Съкратих съдържанието на поста ти до основното, изказано в него, за да не става цитатът с огромни пропорции. Първо, понеже виждам, че си лееекичко засегнат, трябва да се извиня. Явно фактът, че не ти обърнахме достатъчно внимание те е обидил и видимо подпалил. Било е продуктивно, изписал си пост колкото останалите взети заедно (сега аз ли да очаквам благодарности  :-D). Та за да приключим нещата веднъж завинаги, ще кажа само че ти си абсолютно правият, пък ние 'ич. И понеже съм толкова съгласен с теб, че просто няма накъде повече, може да считаш въпросът за приключен, а себе си обявен за неоспоримо прав. :makeup:.
Активен

Ицкей

• Неактивен Неактивен

Как няма да е „бла-бла”, след като от твоята страна на монитора седиш ти.  :-D

Форма на безсилие в комуникацията е да се занимаваш прекалено с опонента си и да забравиш, че не той е темата. Придържай се към темата, че на булевардните ти клишенца не мога да се вържа. Кой, как и къде бил засегнат и прочие глупости се говорят на пейката пред блока от хора, които са в третата възраст. Извинявай, че толкова те затруднявам и нищо съществено по темата не можеш да кажеш...не си единствения, поредния си...
Активен
Ицко иска поничка!

bobiaragorna

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 13

и за пореден път- ходи се лекувай некъде..... :s: ИСГЕЙ
Активен

fisn_adm

• Модератор
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 76

Колеги,
Придържайте се към темата! И пишете по същество!
Не превръщайте Форума в място за междуличностни спорове!
Активен