Още няколко вица за биолози от мен. Enjoy!
БИОЛОГ НА РАЗХОДКА В ГОРАТАЕдин биолог - атеист отива на разходка в гората. Отива и започва да се възхищава на красивата природа. "О какви красиви дървета, какви чудни рекички, какви прекрасни животинки?!" - си говорел сам на себе си той и навлизал все по-навътре в гората. По едно време чул шум в храстите зад него и когато се обърнал видял огромна мечка гризли. Биологът се уплашил и започнал да бяга с всички сили, но всеки път като се обръщал виждал, че мечката е съвсем близо до него. По едно време се спънал и паднал. Точно да понечи да се изправи и усетил, че мечката е над него и замахва с едната лапа. "О, Господи!" - извикал той от отчаяние. Тогава времето спряло. Всичко наоколо замръзнало и от небето се появила ярка светлина. От светлината се чул мощен глас, който казал:
- Ти отричаш Моето съществуване от както си жив! И дори приписваш моите красиви творения на някакъв космически инцидент... Как очакваш чак сега да ти помогна в тази беда?
- Не очаквам, разбира се в последния момент да ме направиш християнин... Но може би, би могъл да направиш мечката християнин???
- Добре тогава! - казал Господ и ярката светлина изчезнала и всичко се върнало по старому.
Тогава биологът видял, че мечката сваля лапата си и го гледа с блажен поглед. След това долепила двете си лапи една до друга и казала:
- О, Господи, благослови храната, която ще изям. Амин!
БИОЛОГ ИЗУЧАВА КИТОВЕБиолог изучаващ китове разказва:
"Цял живот изучавам китовете. По-точно начина им на комуникиране. Успях да запиша много от звуците, които издават под вода и да ги преведа. Изследвания ми показват, че китовете могат да си комуникират от големи разстояния - стотици километри."
Когато го питат какво си говорят китовете, той отговаря:
"Ами до колкото можем да го преведем си казват нещо от рода на "А сега как ме чуваш?"
МОЗЪЧНА ТРАНСПЛАНТАЦИЯМлад мъж е в болницата и му правят сканиране на мозъка. Доктора се връща и му казва:
- Имам добра и лоша новина. Лошата новина е, че имате неизличимо мозъчно заболяване и ще умрете. Добрата новина е, че тази болница е най-добрата в света по мозъчни трансплантации. Нещо повече преди два часа е имало катастрофа и са загинали двама мъже, чийто мозъци са съвместими с вашия. Можем да извършим трансплантацията веднага. Единият мъж е бил хеви-метъл музикант, неговия мозък струва $2500000. Другия мъж е биолог - неговия мозък струва $19.95!
- Защо неговия мозък е толкова евтин?
- ЗАЩОТО Е БИЛ УПОТРЕБЯВАН!!!
НАУКАТА ЗА ЗАПЛАТАТА НА БИОЛОГА"Теоремата на заплатата" гласи, че "Биолозите никога не могат за изкарват толкова пари, колкото изкарват бизнесмените или търговците." Тази теорема може да бъде подкрепена от математични уравнения базирани на тези два постулата:
1. Познанието е Сила.
2. Времето е Пари.
И така, както е познато от физиката: Енергията (Силата) = Работа / Време
Тъй като Познанието = Сила, а Времето = Пари, то тогава Познанието = Работа / Пари.
Като решим уравнението за парите получаваме: Пари = Работа / Познание.
Следователно, колкото Познанието е по-близко до нула, то толкова Парите достигат до безкрайност, независимо от количеството свършена Работа.
Извод: Колкото по-малко знаеш, толкова повече печелиш.