argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Въпрос за преместването ...  (Прочетена 2397 пъти)

girls^

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 10
Въпрос за преместването ...
« -: 29.08.2009, 23:19:09 »

Здравейте, тази година кандидатствах за специланост в която не ме приеха сега мога да се запиша БФ но искам да уча една година и да се премстя в др специалност следващата година , та въпроса ми е как става преместването в др специалност , трябва мисля да се държат някакви изпити(какви? ) и плаща ли се да се преместиш :?
Активен

Антония

• Модератор
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 343
  • филологически факултет
Re:Въпрос за преместването ...
« Отговор #1 -: 30.08.2009, 14:57:30 »

Зависи за коя специалност става въпрос и в кой факултет. Дай ми малко повече информация и ще ти обясня. Аз лично минах през това.
Активен

girls^

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 10
« Отговор #2 -: 31.08.2009, 11:20:06 »

много ще съм ти благодарна ако ме светнеш защото незнам какво да правя да се записвам ли ? Просто в главата ми е някаква боза сега .Значи искам да запиша сега на 4-то класиране Бф ако ме приемат де  :blush: , но  тъй като не ми е мечта да уча това мн искам Стопанско управление , та дали ще е възмойно да се преместя ,как става ,плаща ли се , абе изобщо всичко което знаеш щом си минала по този път моля те да ми кажеш .
Активен

posh_f

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 80
« Отговор #3 -: 05.09.2009, 09:51:04 »

и аз ще уча Бф .. но мисля следващата година да се преместя в психология .. ако става... или може да запиша психология като втора специалност
Активен

Lilly

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 109
« Отговор #4 -: 05.09.2009, 14:46:06 »

и аз ще уча Бф .. но мисля следващата година да се преместя в психология .. ако става... или може да запиша психология като втора специалност

Хммм,ами аз поне не съм сигурна дали от БФ можеш да се прехвърлиш Психология,но съм сигурна,че може да ти бъде втора специалност,разбира се задочно.
Активен

Wayne

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4
« Отговор #5 -: 07.09.2009, 15:36:38 »

За да се преместиш, трябва да държиш кандидатстудентски изпит, и да те приемат в желаната от теб специалност, след което подаваш молба до декана, от него зависи в кой курс ще преминеш.
Активен

Billy

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 8
« Отговор #6 -: 20.11.2009, 20:19:25 »

Много Ви моля, обяснете ми дали мога от славянска филология втори курс да се прехвърля АФ или английски и български ? Какви приравнителни трябва да държа , ако някой знае нещо моля пишете или тук или на bilqna.aleksova@abv.bg ! ОТЧАЯНА СЪМ ! Благодаря предварително !
Активен

marin2025

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1697
  • Прави добро ,пък каквото ще да става!
« Отговор #7 -: 20.11.2009, 23:10:43 »

Подава се молба до Декана ,чрез инспекторката и чакаш да ти се разреши. Тогава ще научиш и на какви изпити ще трябва да се явяваш ако ти се разреши. Ако  двете специалностти са в един факултет е по-лесно, по- трудно е от един факултет в друг.Разбира се от значение са и оценките    ти   досега,  а също и  посочените аргументи в молбата до Декана  с които ще искаш смяна на специалноста!Успех!инж.Марин Янков 5 курс, Право, ПУ
Активен
Всичко е любов

Billy

• Неактивен Неактивен
« Отговор #8 -: 21.11.2009, 08:44:39 »

Много благодаря за информацията. В момента съм втори курс славянска филология и искам да се прехвърля английска или английски и български и не искам да сменям факултета просто специалността в него
Активен

BlackGuardian

• Модератор
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 307
  • Seek 'n' Strike
« Отговор #9 -: 21.11.2009, 13:27:12 »

Не ти препоръчвам Английска и Българска филология, по добре само Англйска.
Активен

Billy

• Неактивен Неактивен
« Отговор #10 -: 21.11.2009, 19:14:37 »

и аз предпочитам само английска филология, отколкото български и английски, но ми се припокриват предметите повече с български и английски специалността , ще видим дано декана ме одобри :)
Активен

sweetnight

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 18
« Отговор #11 -: 28.11.2009, 01:54:45 »

Гледам, че сте пропуснали да светнете децата, че ако имат влачещи изпити, нямат шанс да бъдат прехвърлени, освен ако нямат някакви мнооогоо стабилни връзки, че и вече май и с това не става. Аз исках от БЕРЕ в Руска да се прехвърля, но имах 2 българистични изпита, при което инспекторката ми намекна, че нямам шанс. Просто защото не трябва да имаш никакви изпити.
Активен