argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Количествени методи в управлението - доц. Русев  (Прочетена 6657 пъти)

sunny7637

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 19

Привет на всички,

Има ли някой, който да се е явявал на изпит по Количествени методи в управлението или Количествени методи за икономически анализ ( или т.нап  Математическо моделиране) при доц. Русев? Тъй като явно предмета доста си е менил името във времето, някой има ли лекции или учебник и дали знае върху какво трябва да се погдотвям и какво дава най-често?

Благодаря предваритено на всички!
Активен

dilyana

• Неактивен Неактивен

учебникът е този   http://www.book.store.bg/c/p-p/m-837/id-28036/kolichestveni-metodi-v-upravlenieto-metodi-na-linejnoto-programirane-v-ikonomikata-emil-rusev.html
Аз също ще се явявам сега, не допусна до редовната сесия без необхидим брой присъствия на лекциите. Не знам подробности какво точно дава на изпита, когато разбера, ще пиша пак
Активен

dilyana

• Неактивен Неактивен

сега видях ....
https://forum.uni-plovdiv.bg/index.php?topic=9275.0
защо задаваш един и същ въпрос през 4 месеца? Не разбра ли кой е учебника???
Активен

sunny7637

• Неактивен Неактивен

благодаря ти все пак за отговора
...... не мисля, че има нещо лошо че съм попитала два пъти, все пак извинявай ако съм ти отнела от времето да ми отговаря повторно, но за 4 месеца доста неща могат да се променят....
Активен

dilyana

• Неактивен Неактивен

дуална задача и транспортна (което си е целия материал) през редовната сесия на задочнците
абсолютно нищо не може да се промени от януари -> май, иначе никой няма да вземе изпита.....  :-)
Активен

Ицкей

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 239

Калкулатор си носете, че иначе лошо :)
Активен
Ицко иска поничка!

sunny7637

• Неактивен Неактивен

само две задачи ли е дал?

защото аз говорих с една позната и тя ми каза че е дал да се решават тестовите отзад от неговия учебник
Активен

dilyana

• Неактивен Неактивен

на поправката 7.06 (стопанаско у-е) даде 3 задачи - графичен метод, симплекс, и транспортна задача, не бяха от учебника, подобни, но с някакви изменения, така че се промения решението доста. Носи си учебника, можеше да го ползваме.
Активен

sunny7637

• Неактивен Неактивен

Диляна, много ти благодаря за помоща ще наблегна на този тип задачи пък ще видим, само последно да те попитам - предполагам, че не държи и трите задачи да са решени за да вземеш изпита, или поне по малко от трите?

питам така настоятелно, защото в събота ми е изпита и нямам никакво време да се подготвя подобаващо :(
Активен

dilyana

• Неактивен Неактивен

Трябва да се реши една цяла задача за 3, т.е 5 точки. Опитай се де решиш 1, но и пиши каквото знаеш по другите, не ми е ясно как точно разпределя точките в една задача. Може да събереш 5 точки и с части от задачи, но това е малко на късмет. Ако има нещо друго -  питай.
Успех.
Активен

Ицкей

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 239

Имам чувството, че колежката пита за този изпит поне от година.  Ама то с питане на става само  :-P

Дано да го вземе, че се пренаситихме с информация   :-D
Активен
Ицко иска поничка!

sunny7637

• Неактивен Неактивен

Много ти благодаря Диляна за инчерпателната информация  :bow:
Активен

dilyana

• Неактивен Неактивен

моля  :-)
Активен

summer

• Гост

Някой има ли решен тест 1  /от 5-тата задача нататък, /, който е на стр. 105-110 от учебника по количествени методи? Ще съм благодарна, ако ми пише.....
e-mail : valedilane5@abv.bg

Активен

summer

• Гост

Честит празник! Христос воскресе!

Може ли някой да ми помогне, като ми каже  отговорите на тези два въпроса по количествени методи.
Не съм много сигурна за тях.
 Те са от учебника на по количествени методи.
Благодаря предварително.

5.Посочете вярното твърдение: стр.106
а/ броят на изходящите ръбове от връх на многостена е равен на броя на базисните променливи в стандартна форма
b/ броят на изходящите лъчи от връх на многостена е равен на броя на свободните променливи в стандартна форма
c/ броят на съседните върхове на намерен връх на многостена е равен  на броя на свободните променливи в стандартна форма
d/ броят на съседните върхове на намерен връх на многостена е равен  на броя на свободните променливи на съответната канонична форма, в чиито стълбове има поне един отрицателен елемент
e/ броят на съседните върхове на намерен връх на многостена е равен  на броя на свободните променливи на съответната канонична форма, в чиито стълбове има поне един  положителен елемент

14.Посочете вярното твърдение:
а/ За привеждането на един линеен оптимизационен модел –ЛОМ в двойствена канонична форма могат да се използват фиктивни променливи
b/Ако един ЛОМ е в двойствена канонична форма, той не съдържа ограничение с отрицателна дясна страна
c/Двойнственият симплекс- метод е приложим, ако  ЛОМ  притежава  двойнствена канонична форма.
d/Двойнственият симплекс- метод е приложим  ЛОМ притежава  псевдоплан.
e/Двойнственият симплекс- метод е приложим за всеки ЛОМ.

Активен