argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Руски език с английски или полски?  (Прочетена 1261 пъти)

Dan4o

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 30

Здравейте,приятели от университет "Паисий Хилендарски".
Иска ми се да ви питам някои неща относно филологиите в университета.
Може ли да ми кажете дали специалността руски език с английски език е добра?Дали не се пренебрегва някой от езиците за сметка на другите и дали не е по-добре да се почне само руска филология или само английска филология ако е така?
А какво ще кажете за славянската филология с полски език?Може да са Ви питали това хиляди пъти,но ще питам пак.И с оглед на това най-накрая:
Дали руски език с английски език е по-добър избор от полския език?
Малко объркано,нали?Прощавайте за което.Все пак ще се надявам на някакъв отговор,защото за мен е важно и се чудя коя от тези две специалности ще ми е по-полезна,пък и интересна.
Благодаря за вниманието.
Много поздрави! :-)
Активен

Dan4o

• Неактивен Неактивен
Руски език с английски или полски?
« Отговор #1 -: 04.05.2010, 01:05:39 »

Здравейте,приятели от университет "Паисий Хилендарски".
Иска ми се да ви питам някои неща относно филологиите в университета.
Може ли да ми кажете дали специалността руски език с английски език е добра?Дали не се пренебрегва някой от езиците за сметка на другите и дали не е по-добре да се почне само руска филология или само английска филология ако е така?
А какво ще кажете за славянската филология с полски език?Може да са Ви питали това хиляди пъти,но ще питам пак.И с оглед на това най-накрая:
Дали руски език с английски език е по-добър избор от полския език?
Малко объркано,нали?Прощавайте за което.Все пак ще се надявам на някакъв отговор,защото за мен е важно и се чудя коя от тези две специалности ще ми е по-полезна,пък и интересна.
Благодаря за вниманието.
Много поздрави!  :-)
Активен

marin2025

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1697
  • Прави добро ,пък каквото ще да става!
Re:Руски език с английски или полски?
« Отговор #2 -: 04.05.2010, 01:20:50 »

Данчо  Данчо направо ме разсмя в полунощ.Разликата между едната и другата спец. е в броя на годините .Бакалавърската програма е 4години , а магистърската програма е 5 години.Сам трябва да преценяваш за себе си кое ще ти е по -полезно!Ако учиш руски и английски  език  съответно може да работиш в Англия и Русия след време, а ако учиш полски -нямя начин на практиката да не се запознаеш с някоя полякиня и да си доведеш булка! Ако питаш мен -избери си булка  от Полша!Успех, но забравих да ти кажа че полския хич не е лесен! :y: :-) :sun:
Активен
Всичко е любов

Dan4o

• Неактивен Неактивен
« Отговор #3 -: 04.05.2010, 02:09:33 »

Ами именно.Пък аз разчитах(м),че ще мога да работя и в България...Както и да е.Аз питах дали ако учиш специалността руски език и английски единият двата езика няма да бъде пренебрегнат за сметка на другия.Дали изобщо си струва.И ако познаваш някой,който учи тази специалност marin,ще го помолиш ли "накратко " да напише тук дали си заслужава.
А за полякините...Казаха ми да внимавам с думата buziaczki  :wink:
Там е работата,а по принцип много искам да уча полски,ама реализацията.То хубаво да си вземеш булка от там,ама и какво от това,нали трябва и да се живее.
Та затова.А ако учиш руски с английски половината свят ти е в ръцете,предполагам.
Pozdrawiam Cię.
Dobranoc. :-)
Активен

marin2025

• Неактивен Неактивен
« Отговор #4 -: 04.05.2010, 02:51:59 »

Не знам, не те познавам.Избора е в твоите ръце.ако се чудиш много хвърляй ези и тура!Ела утре в университета и поразпитай ,ако не студентите, то инспекторките или можеш преподавателите да питаш, никой няма да ти откаже информация,но избора ще си е в крайна сметка твой! :y: :sun: :-)
Активен
Всичко е любов

Dan4o

• Неактивен Неактивен
« Отговор #5 -: 04.05.2010, 15:18:45 »

Надали ще мога да питам,не съм от Пловдив.Но ще пробвам с монета и ще ти пиша какво е станало :wink:
Доколкото разбирам ти учиш полски,или се лъжа?Ако е така я "похвали" специалността си  :-P
 :beer:
Активен

Dan4o

• Неактивен Неактивен
« Отговор #6 -: 04.05.2010, 19:47:22 »

Пробвах три пъти с монета,и трите пъти се пада руски с английски.Това съдба ли е?
Ужас,ужас,по-добре да се спра,че това действа зле на нервите.Каквото стане...
 :#7: :#7: :#7:
Активен

marin2025

• Неактивен Неактивен
« Отговор #7 -: 04.05.2010, 20:34:50 »

Здравей Данчо, не уча полски  ,а съм Право и това ми е второ висше образование.На времето съм си писал с полско другарче, разбирай момиче и съм останал с много добро впечатление от тази полякиня.Разбира се по онова време универсалния език беше руския и поетому я хорошо говорю руский язък!Всего хорошево!
Активен
Всичко е любов

Dan4o

• Неактивен Неактивен
« Отговор #8 -: 04.05.2010, 21:36:39 »

Ами то и аз  преди време си писах с полякиня,ама тя май си търсеше съпруг,пък аз съм твърде млад.Както и да е  :-P
Виждам,че руският е добър избор.Така че кой знае.
Няма да те занимавам повече,само кажи как е купонът в Пловдивския университет,пък и самият Пловдив?  :wink:
Активен

Dan4o

• Неактивен Неактивен
« Отговор #9 -: 05.05.2010, 20:00:46 »

Знаеш ли какво,Марин.Оказва се че май с изпит по български език или литература не мога да кандидатствам за специалността руски език с английски. :-D
Така че ще се вслушам в съвета ти и ако успея живот и здраве,ще запиша полска или руска филология и ще потърся булка в Полша или Русия.Както и да е.
Хайде,радвам се че откликна на молбата ми!
Много поздрави!
Ето една "Загорка" от мен -  :beer:
Активен

marin2025

• Неактивен Неактивен
« Отговор #10 -: 05.05.2010, 21:35:43 »

Данчо благодаря за бирата.Натискай руския и английския, булки има и от Русия и от Англия,аз се пошегувах с полякините!Всички жени са  добри  ,докато те оплетат в мрежата си!Досвидания ,всего хорошево!
Активен
Всичко е любов