argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Стаж/практика в община , прокуратура,съд ...  (Прочетена 2905 пъти)

LuckyLuck

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 117

Ще помоля някои от вече миналите да споделят с по 1-2 изречения за въпросния стаж. Знам че не е нещо кой знае колко изключително и съм чувал за "губенето на време" ,но все пак. Интересува ме също какво става при изпускане на срокове ,при невъзможност за присъствие в определения срок ,има ли проблеми после с инспекторите и изобщо нещо което е важно да се знае. Знам че се слагат някакви заверки в студентските книжки. А тях някой гледа ли ги ,за пред кого са ? Какво става ако няма такава заверка ?

П.С. Пиша тук не защото не съм питал на официалните места ,а защото съм получил разнопосочни отговори. И защото в нашето сайтче има толкова "много" информация за върпоснния стаж ,че чак се губи човек  :hihi: И въпреки тук там ироничните и по някои път злостливи коментарчета в нашия форум той все пак доста често ми е помагал с нужна информация която трудно се набавя по друг път. Благодаря на колегите които ще споделят и успешна юнска сесия на всички от редовно и задочно  :-)
Активен

stug

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 134

Може ли малко по-структуриран въпрос?
По последното - ако нямате заверка в студ. книжка, УО не може да ви запише в по-горен курс. Което, собствено, е най-важното.
Активен

LuckyLuck

• Неактивен Неактивен

Може ли малко по-структуриран въпрос?
По последното - ако нямате заверка в студ. книжка, УО не може да ви запише в по-горен курс. Което, собствено, е най-важното.

Благодаря , това наистина е най-важното.
Активен

stug

• Неактивен Неактивен

Към края на месеца на сайтчето ще има по-подробна информация. Но ако сега ви интересува нещо конкретно - питайте.
Активен

LuckyLuck

• Неактивен Неактивен

Днес колеги ми казаха че за стажа в общината отговаря асистент Пехливанов. Трябва ли да псукаме някакви молби при него ? Да му пишем мейл ?  Незнам как са сроковете по принцип и затова питам,защото колеги от 3-и курс задочно вече имат в прокуратурата , а все още се води редовна сесия за задочните ,а от юни започват поправки и ликвидации ,а пък има и колеги които не са от Пловдив ,предполагам че те ще си карат по местоживеене ,но може молби някакви да им трябват. Та горе-долу да имаме някаква представа за дати,срокове ,къде точно се ходи(предполагам някакъв отдел в общината) ,кой да търсим...
Активен

marin2025

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1697
  • Прави добро ,пък каквото ще да става!

Отиваш при шевката на адвокатите на общината в малката сграда на втория етаж в дъното,като пред нейната врата се минава през секретарката.Нямаш никакъв проблем за 10 минути стажа ти е подпечатан и  заверен!По трудно се минава стажа в Съда-там искат присъствие на дела. :-)
Активен
Всичко е любов

stug

• Неактивен Неактивен

Срокът за стаж в общината вероятно ще бъде през Юли, но подробности ще има по-късно. Молби се подават (в деканата, каб. 102) само в един случай - ако искате да ходите на стаж в община, различна от Пловдивската. Всякакви протоколи и други работи не са ваша грижа. Единственото, което ви интересува пряко, е да имате заверка от администрацията във вашата студ. книжка.

Практиката на 3 курс е по-особена, тъй като прокуратурата постави условие едновременно да ходят на стаж само определена бройка студенти. Засега няма такова изискване от общината.
Активен

DerTeufel

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 54

Отиваш при шевката на адвокатите на общината...
:-D :-D :-D
Активен