Здравейте!Вече минава и юни месец и бъдещите студенти все повече почват да размишляват
Та,иска ми се да се допитам до тези,които ще знаят най-добре-студентите в Пловдивски университет "Паисий Хилендарски".Моля,изкажете мнения относно този казус-какво да избера-руска филология или славянска филология.Сега.Аз искам руска филология.Но съм чувал,че не преподават добре и няма да научиш езика.Аз не съм учил руски никога,но имам желание и ще положа труд.Искам само да преподават добре.Защото ако не е така,няма как да стане.А аз не искам да имам само диплома за руски език.Аз искам и да го знам( и се чудя дали преподавателите ще преподават с темпото на тези,които са учили преди руски).А относно славянската филология съм чувал,че полският език е добре преподаван в ПУ.А и в тази филология се учили няколко езика.Чудя се дали ако знаеш добре руски ще можеш да се реализираш.Защото все пак Русия е Русия,а Полша е Полша.Не ме разбирайте погрешно,просто искам да уча и да не съжалявам за избора си.Иска ми се да уча руски...но искам да видя вашите мнения.Моля ви да ми отговорите.Знам,че вие знаете най-добре,вие сте студентите.Споделете мнения...защото се нуждая от тях.
Много поздрави!
PS:На сайта на ПУ относно балообразуването за руска филология пише,че тези,които са положили изпит по руски език са първи по реда на приема.Това означава ли,че тези,които са държали изпит по литература остават по-назад и ако е така струва ли си да се надявам на класиране с литературния изпит(примерно някой е изкарал 3,45 на изпита на руски а аз на литературата 5,50,той пак ли ще е пред мен?).