argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Въпрос относно Софтуерни Технологии  (Прочетена 2188 пъти)

Jasmin

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 10

Завършила съм бакълавър Приложна Математика.Искам да попитам на какъв програмен език се преподава в дисциплините по Софтуерни Технологии 1г. По-точно дали има C#.
Активен

Емил Дойчев

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 278
Re:Въпрос относно Софтуерни Технологии
« Отговор #1 -: 24.09.2012, 14:04:32 »

Езикът, който се използва за онагледяване на принципите, представени в лекциите е Java. През миналата учебна година се направи опит да се вкара и малко .net, но тъй като времето е много ограничено ефектът не беше задоволителен. Затова тази година ще се използва само Java.
Активен

Jasmin

• Неактивен Неактивен
« Отговор #2 -: 29.09.2012, 18:06:06 »

Аз като съм не съм учила Java. Това означава ли, че трябва да имам базови познания по Java за да започна магистратурата?.
« Последна редакция: 25.11.2012, 19:48:23 от Таньо Иванов »
Активен

Емил Дойчев

• Неактивен Неактивен
« Отговор #3 -: 01.10.2012, 08:34:46 »

Не знам какви са изискванията за прием в магистърската програма. За едногодишния курс на обучение ако нямате познания по Java ще трябва да си ги набавите самостоятелно. В двугодишния курс се изучава Java през първата година.
Активен

Jasmin

• Неактивен Неактивен
« Отговор #4 -: 07.10.2012, 08:09:06 »

На коя версия на Java се обучава?
Активен

Емил Дойчев

• Неактивен Неактивен
« Отговор #5 -: 11.10.2012, 09:23:09 »

Не мисля, че се изпада в големи детайли за да е от значение точната версия. Но може да се каже, че е >= 1.5.
Активен

mag2011

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 16
« Отговор #6 -: 13.10.2012, 00:01:09 »

Привет.
  Аз съм от двегодишните и сега ми предстои втора година "Софтуерни технологии". Ако те колебае факта, че не знаеш Джава, давай смело напред, особено ако имаш познания по C#. Катедрата, която се занимава с Джава е една от малкото, от които съм доволен в ПУ, но за да е ясно - основите на програмирането като ООП, АТД и подобни ги учихме на С++, и чак тогава преминахме на Джава, така че спрямо 2-годишните не си изпуснала нищо, което не можеш да наваксаш с малко недоспиване. Бакалаврите не знам на какво ниво са, ще ми е интересно да ги видя тази година като ни слеят. Но най-важното - не очаквай кой знае какво от наученото по време на лекции, както ти писа Емил Дойчев - времето наистина е малко, поне първата година всичко много се претупваше, някои от предподавателите така и не мога да си обясна по какви критерии са ги избирали, но дори всичко това да не беше така, положеният труд извън университета ще покаже какво ще стане от теб. Така че ако ти се учи, записвай и хващай някоя книга за Джава. В случай че началото на занятията се забави колкото миналата година, ще имаш повече от достатъчно време да стигнеш до нивото на 2 годишните магистри, както казах - за бакалаврите нямам представа.
Успех.
Активен