Не може човек да се занимава с информатика без да е математик. Изгорели колеги на изпити по математика през 1-ви 2-ри курс, какви са тези хора да не могат да се научат да решават граници, интеграли, диференциали и нелинейни уравнения? Информатиката е комплексна наука, не е само писане на if/else/switch.
Но съм напълно съгласен с това, че през първи курс трябва да се покаже на студентите колко интересна може да е информатиката. Най-малкото да им се каже кои книги да прочетат, за да се зарибят. А не 3-ти семестър да се учи сортиране с пряка селекция и най-сложното да е писане на Struct
? Просто летвата е много ниско.
За нови предмети при доц. Димов съм със смесени чувства. Проектът по компютърна графика беше най-интересното нещо, което съм правил в ПУ, развиването на теоретични въпроси пък го оценявам с 0 като полезност. Като цяло съм голям противник на развиване на 1-2 въпроса по кой да е изпит, тази методология поне според мен е силно неефективна и кара хората да преписват или да си губят времето в безсмислено зубрене.