argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Каква ОС използвате?  (Прочетена 6462 пъти)

Райчо Мукелов

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 486
  • I snuggle with subwoofers
    • HULTIG - Human Language Technlogy and Bioinformatics Interest Group
Re: Каква ОС използвате?
« Отговор #20 -: 02.12.2005, 18:09:23 »

Ей тва за studio-то е интересно, никога не ми е идвало до сега на акъла да го пускам с wine
Активен

OpenBSD

• Гост
« Отговор #21 -: 02.12.2005, 22:45:46 »

Можеш да опиташ, но ако правиш приложение, което да работи с MSSQL БД се зареди с мноооого голям запас от нерви, понеже за момента wine се разработва да поддържа предимно емулация на повечето известни игри до момента от колкото на бизнес приложения.
Активен

Райчо Мукелов

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 486
  • I snuggle with subwoofers
    • HULTIG - Human Language Technlogy and Bioinformatics Interest Group
« Отговор #22 -: 04.12.2005, 20:43:41 »

Мда и аз имам впечатлението, че wine го развиват главно заради игрите, квото и да си говорим за виндовс има тонове игри а за линукс ...  :-D
Активен

Георги Соколов

• Модератор
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 51
    • website
« Отговор #23 -: 05.12.2005, 16:05:13 »

В къщи използвам Mandriva Linux Cooker(2006.1). Защо ли? Това определено е линукса който най много се доближава до Уиндоус операционната система по лекота за използлване особено след сливането на Mandrake с Conectiva и Lycoris. Има си всичко необходимо че и още в добавка. Малко нестабилен в последните версии, но това се дължи най вече в кофти решения в управата като примерно слагането на алфа версия на X сървъра в productivity дистрибуцията както и рилийз кандидат на KDE(и без това  не го използвам ама гледам хората се оплакват). Иначе аз използвам Cooker което ще рече unstable или получавам в бонус още нестабилност за сметка на което пък винаги съм с последните версии на програмите(аз обичам да експериментирам с софтуера).

На работа:
1. Red Hat Enterprise Linux 4 - думата с което се отговаря на въпроса защо е само една "Стабилност". 2.6 версия на ядрото, както и инструменти които улесняват донякъде администрацията на сървъри(жизнено важно).
2. Windows 2000 SBS - до скоро нямаше свестен open-source domain controller и затова се налагаше да прибягваме до услугите на Active Directory. Да се надяваме че след време, когато стане достатъчно стабилен за да го включим в продуктивния цикъл ще преминем на Red Hat EL/Fedora Directory Server.
3. Windows XP SP2 - Опитайте се да ме убедите че секретарките могат да използват нещо различно от Windows и Microsoft Office при положение че абсолютно всички курсове по компютърна грамотност се водят точно на тях
Активен
Компютрите не правят това което искаш да правят. Правят това което им кажеш да правят!

artanis

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 589
    • http://free.hit.bg/artanis
« Отговор #24 -: 17.12.2005, 20:34:34 »

Mac OS X Tiger
Активен