xaxaxa
Та в крайна сметка не разбрах, защо не е пуснато IRCd към UniBG ?
ksx, ако не ти се занимава, дай аз ще го администрирам тоз чат сървър ти само го линкни към UniBG Пък и имам опит като опер!
Еххх мечтите на неосъществения администратор...
Фен, знаеш ли как се поддържат сървъри?
А изобщо виждал ли си irc сървър? Някакво си мижаво демонче, което не иска почти никакво внимание. Хайде не на мен тия, че ще го поддържаш. То поддръжката е да висиш в канала или да следиш за оплаквания от някой си, и да го отрегистрираш или забраниш врененно достъпа и т.н и т.н.
Да не говорим, че Наско е напълно прав за трафика, който ще минава... Ами аз предпочитам страницата на ПУ да ми се отваря моментално, вместо да чакам 5 мин и то защото някакви си пълнят канала с глупости и ако на теб интернета ти е бавен и не те е*е колко бърза е интернет връзката до университета то мен ме интересува понеже канала който ползвам е поне 5х повече от твоя и забавянето на интернет връзката ми коства средства и мноооого нерви. Да не говорим за Наско, който поддържа мрежата от Германия, колко нерви му коства едно такова забавяне.
Но вместо да ти обяснявам какво е това трафик, канал и пр. може да питаш някой от нашия факултет и срещу една бира може и да ти разясни това.
JOKe, кажи ми колко смислени неща казваш на ден в irc?
Вече 2г не го ползвам понеже ми писна от простотията, която се сипе там. За сметка на нова като искам да си говоря/пиша с някой ползвам Skype/ICQ. Там винаги като някой ти досажда можеш да го блокираш и повече да не ти досажда. Като привърженик на сободния софтуер и свободата да избираш трябва много добре да го знаеш, че имаш свободата избираш и с кого да си пишеш. Да не говорим, колко неграмотно се пише в irc и тия как не се научиха, че има и кирилица... Да не говорим, че първото нещо, което един irc чатър прави винаги и то без да се замисли е да нащрака набързо "hi, asl pls". Също така разни комплексарчета ползват irc като място за изява. Поне аз не виждам полза от това... Дори си е чиста загуба на време.
Що се отнася пък до позволяване на irc в залите. Никога повече... Преди 4г можеше да се ползва съвсем свободно, но тогава 80% от колегите на упражнения си чатеха и не слушаха какво им се обяснява. А после университета бил виновен, че не научавали нищо. Тук няма да засягам темата за това какво е добре да се включи и да се махне в учебните планове, понеже може да се каже критика по това. Все пак отговорността си е изцяло наша какво ще научим и какво не.
Има още толкова много причини, които мога да изтъкна като недостатък на irc, но смятам да спра до тук. Личния ми опит ме е убедил, че с irc чатъри не може да се спори. Просто темата не е за този форум и не мисля, че има някаква полза за студентите, преподавателите и самия университет.