Значи искам да изесня някои неща, които съм има впредвид, но не съм бил разбран.
Аз нямам нищо против математиката и физиката. Напротив даже са ми много интересни (особено теорията на Айнщайн за относителноста и всички филосовско-физични разсъждения на тема времепространство, пътуванве във времето и така на татака..
)
Бях афектиран от положението в което се намирам по ЛААГ (не че не ми е интересен). Значи просто е страшно трудно да си представиш нещо толкова абстрактно.. Иначе във Флаш има полза от геометрия..
Това за ТГ, там почти винаги се е наблягало и на математиката, но аз имах лошият късмет, да попадна във "мъртвата хватка" на "умниците" от МОН
Значи в 9клас учихме математика на нормално ниво, но в 10клас заради промяна в плана на МОН учихме същото (като все не оставаше време за геометрия, няколко часа на края на годината) в 11клас учихме по един час седмично а учебника ни беше дебел 30 страници (с картинки) учихме за това как се смята лихва (нали би трябвало да ставаме икономисти).. а в 12клас НЯМАХМЕ въоще учебен предмет математика
интересно..
Първо исках да кандидатствам с математика, но учителката ми (частна учителка) ми каза, е ще трябва да ходя на уроци всеки ден по 2часа в продължение на 1 година за да наваксам математическите гимназии
Влезнах с Информатика (мога да програмирам
).
Но тоя ЛААГ ми развинти представите за математиката
Просто незнаех къде се намирам.. нищо неможех да схвана
Сега се оправам с МА1 и даже не се претеснявам за това дали ще го взема.. просто ми е интересен
Това че са ме скъсали (а не само мен, почти половината колеги
) не е болка за умиране
ще го взема (рано или късно)
..
Въпросът е какво в това да ина още повече избираеми предмети, още повече факултативни курсове, за да може хората сами да избират насоката в която искат да се развиват. А и тези курсове да нямат фиксирани бройки, щото така не е чесно!
До колкото за сиско
видях ги как учат джава
Пълна скръб взимат им по 200 лева на семестър и ги карат да попълват някви мизерни тестчета, а хорицата си мислят, че учат нещо
Питам един приятел дето учи там, кви програми пишат, той ми вика, че "наблягат" на теорията
Смехории
[This message has been edited by FRAGMAKER (edited 11-01-2005).]