argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Въпрос?  (Прочетена 2319 пъти)

naruto

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 6
Въпрос?
« -: 19.06.2008, 00:35:57 »

Здравейте, аз съм студент 1-ви курс мат. информатика задочно. Поради премахването на специалността (мат и информатика задочно). някой ще може ли да ми каже, ако студент има повече от 2.. невзети изпита какво става с него? Днес с колегите се чудихме и решихме да направим едно запитване.
Активен

Lil`Nigga

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 435
Re: Въпрос?
« Отговор #1 -: 19.06.2008, 00:50:21 »

Не е по темата, ама да питам, 1ви курс с повече от 2 невзети изпита, дори и да те пуснат 2ри курс, какъв е смисъла?
Активен

naruto

• Неактивен Неактивен
« Отговор #2 -: 19.06.2008, 00:57:03 »

Мда.. прав си верно е, че няя много смисъл, ама ... кво да се прави.Та по въпроса може или не?
Активен

Ники Вълчанов

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 526
  • History is written by the victors
« Отговор #3 -: 19.06.2008, 10:08:10 »

Мда.. прав си верно е, че няя много смисъл, ама ... кво да се прави.Та по въпроса може или не?

Здрасти Наруто Узумаки ;)

1во поздрав за ultra якия nick :)

По темата :)
Колко точно невзети изпита имаш ... не за друго ами ако имаш до 2 - записваш без проблем :)
Ако са повече от 2 (примерно 3) можеш да идеш до деканата и да се примолиш (с официална молба)
да запишеш с 3 невзети изпита като си измислиш достатъчно достоверна причина, че не си взел изпитите :)

Иначе винаги можеш да се направиш на разсеян и да пробваш при инспекторката да запишеш :)
Тя не винаги проверява :D:D:D
(но разбира се това е доста рисковано :) )

Най-добре си подготви яка пледоария и се виж с зам. декана доц. Манчо Манев (той е много точен и ще ти свърши работа, beleve it! :D )

Поздрав
          Ники
Активен
"Now everything is reflection
as I make my way though this labyrinth.
And my sence of direction
is lost like the sound of my steps!!!"
                                                     Elisa - Labyrinth

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1864
    • Shark's Home Page
« Отговор #4 -: 19.06.2008, 12:24:25 »

По принцип това, че се прекратява приемът на нови студенти в дадена специалност поради трансформирането и в друга или закриването й, не означава, че студентите, които са вече приети в нея, увисват при проблеми. Или ще се мине на индиявидуално обучение (индивидуален учебен план) или ще се прехвърлите друга специалност, като ви приравнят взетите и вземете допълнително другите изпити. Наистина въпросът е само от компетенцията на Учебен отдел и зам. декана по учебната дейност, не е за форума. Е, доц. Манев чете и форума, но дискусията е за разговор F2F. Официално би следвало да си прекъснеш и после да не можеш да запишеш 'липсващата специалност', но варианти за решение има и са предвидени. Ще дам пример със специалност Компютърни Технологии или с Информатика Магистър (5 години обучение), отделни студенти от които завършиха наскоро, макар че тези специалности ги няма от 7-8 години.

Lil`Nigga, смисълът е ясен, просто не губиш годината, а изпитите може да успееш да си ги вземеш през годината, нали? Иначе губиш годината (прекъсваш), а изпитите пак ги взимаш през годината. Смисълът да не ви записваме с повече от 2 невзети е просто дисциплинарен и принципен - стимулиране да се учи и някакъв ред все пак.
« Последна редакция: 19.06.2008, 12:36:27 от Светослав Енков »
Активен

chemi

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 132
« Отговор #5 -: 19.06.2008, 12:47:06 »

naruto, защо не се напънеш малко и да сведеш невзетите изпити до два. Сега са все още поправките на задочниците, а през септември е ликвидацията. Освен това сега е сесия и за редовните студенти и имаш възможност да се явиш при съответен преподавател (с предварителна уговорка с него), когато има дата за някакъв изпит. Ако ти останат повече от 2 невзети изпити и прекъснеш, то през следващата 2008/2009 учебна година трябва да си вземеш невзетите изпити. На по-следващата 2009/2010 учебна година се записваш във II курс редовно  обучение, след като няма да го има задочното.
Активен

naruto

• Неактивен Неактивен
« Отговор #6 -: 19.06.2008, 13:11:29 »

Ам.. хора не става въпрос за мен а говорихме в цялостен план. Примерно догодина когато сме 2-ри курс и някой от нас остане с 3..4.. изпита, какво правим тогава.. продължаваме нагоре или.. "кифла"..? А относно това да се прехвърлим редовно .. не става повечето от нас работят.. е въпроса ми е ако останем да повтаряме (прекъснем), после с кого продължаваме..? :) А относно редът, да прав сте Г-н Енков, ама после с кого ще продължим.. сами? :)
« Последна редакция: 19.06.2008, 13:14:20 от naruto »
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
    • Shark's Home Page
« Отговор #7 -: 19.06.2008, 13:43:49 »

При такива преходни периоди се предвиждат и изключения. Както ви казах - на индивидуален учебен план евентуално ще можете да си довършите следването. Съжалявам, не може да няма проблеми при преходите.

За това, дето работите - ми те и в редовното половината работят и пак успяват да си завършат успешно следването! Не се паникьосвайте, ами се постарайте да нямате проблеми с изпитите. Учете си по-редовно,  не 3 дни преди изпита, търсете допълнителни източници и литература, не само лекциите (на които не ходите масово).
« Последна редакция: 19.06.2008, 13:46:01 от Светослав Енков »
Активен

naruto

• Неактивен Неактивен
« Отговор #8 -: 19.06.2008, 15:00:54 »

Г-н Енков, ще може ли да ми обясните от какво се състой този индивидуален план?
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
    • Shark's Home Page
« Отговор #9 -: 19.06.2008, 15:10:13 »

Нали ви обясних към кого трябва да се обърнете? Не съм запознат с подробности, тъй като не отговарям за тези неща, но в общи линии индивидуалният план на обучение е точно това, което казва името му - назначават ви се преподаватели, избирате си дати за явяване, може да се промени евентуално редът на обучение, но все пак трябва да се спазва общият учебен план на специалността (макар и вече отменена, то и без това само приемът на нови студенти е прекратен). Не знам дали това, което ви казвам, е точно така.
Активен

naruto

• Неактивен Неактивен
« Отговор #10 -: 19.06.2008, 15:15:02 »

Аха.. Мерси за инфото :)  :bow:
Активен

Lil`Nigga

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 435
« Отговор #11 -: 19.06.2008, 15:17:07 »

Не го приемайте като заяждане, само питах :)
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
    • Shark's Home Page
« Отговор #12 -: 19.06.2008, 16:10:06 »

Не съм го приел като заяждане, виж че просто ви отговорих. Въпроса е интересен, наистина.
Активен