Ok Doc. Kunchev,
priemam che s takiva celi organizaciata i programa na konferenciata sa napalno opravdani, samo che spokoino mojem da promenim celite na konferenciata ot (1) nauchna sesia na fakultet, s cel da se informirame za ednogodishnite nauchni postijenia na nashi kolegi na (2) sesia na institucia ot nivo na BAN ili Universitet ili dori mejdunarodna takava.
PU/HF ima veche dostatachno mnogo vrazki v chujbina, kadeto se pravi dosta seriozna nauka, taka che pokanvaneto na ucheni ot cial sviat shte ni e mnogo po-polezno, i kakto kazvate shte ima kakvo da nauchim. Taksata za uchastie v tezi sluchai e bezproblemna i dori jelatelna (s cel povishavane kachestvoto na konferenciata).
Nauchna sesia po himia e super obshto poniatie i moje da se pravi vseki mesec i pak shte ima dostatachno material. Specializirani i tematichni sesii mogat da se praviat na 1-2 godini (razbira se na mejdunarodno nivo)...
Shte izpolzvam sluchaia da spodelia oshte malko misli i da otgovoria oshte vednaj na vaprosa zashto se vrashtam ot D v PU. Az mislia che v BG moje da se raboti i jivee mnogo dobre. Tova shte stane ne s uchebna, a s nauchna aktivnost, kam koiato rakovodstvoto na HF triabva da se fokusira. Tazi aktivnost shte dovede personalni i fakultetski sredstva, koito shte stimulirat studentite, mladite ucheni i mojeshtite hora da ostanat i rabotiat v darjavata. Pokachvaneto na interesa kam himiata ot chisto lichna izgoda shte zavishi i kachestvoto na obuchenieto t.e. i uchebnata deinost.
... shte si govorim za tia neshta, no az sam siguren che tazi tendencia e iasna na vseki, koito misli po tezi vaprosi.