argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Относно педагогическата практика  (Прочетена 1259 пъти)

Orion

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 45

Колеги, онези от вас, които вече са минали през педагогическата практика, бихте ли споделили как точно протича и колко часа ще се наложи да преподаваме? Лесно ли се оправихте с хлапетата или ви се качваха на главата? Има ли някакъв начин човек да заобиколи тази иначе неприятна задача?

Благодаря ви предварително!
Активен

Маймунчо

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 96
Re: Относно педагогическата практика
« Отговор #1 -: 29.10.2008, 14:36:15 »

Отговарям отзад напред:
1. Не знам начин да избегнеш педагогическата практика.
2. Как протича: първия семестър има хоспетиране (може би вече сте го минали това), учиш се с гледане как се преподава; втория семестър водиш 2-3 часа, за да ти пишат оценка въз основа на тях; третия семестър практиката е доста по-дълга (при мен беше около месец).
3. Отначало не е много лесно, макар че има и хора, които са родени за учители и всичко им върви по вода. Най-хубавото е, че отначало базовият учител задължително присъства в класната стая, седи отзад и си усмирява учениците, ако съвсем подивеят. Обикновено чак в края на голямата практика (последния семестър) те оставят сам да се оправяш... На мен един час ми се качиха на главата, друг път бяха мирни и така. В края на краищата се научаваш, свикваш, придобиваш опит и нещата си идват по местата. Всъщност не е толкова страшно - важното е да се отпуснеш първите 1-2 пъти.
Между другото, на мен отново ми предстои педагогическа практика (по специалността, която карам в момента), така че напълно разбирам притесненията ти. И ти пожелавам да ти се падне добър клас при добър учител в добро училище.
Активен
Самый отдаленный край Вселенной к чему-нибудь да близок, самый близкий от чего-нибудь да отдален.
К. Прутков

Orion

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 45
« Отговор #2 -: 29.10.2008, 18:24:08 »

Благодаря за информацията, колега. Само още нещо да те питам - втори семестър 4-ти курс, като казваш, че цял месец се преподава, това всеки ден ли означава или само по 1 път на седмица :)

Активен

tonitab

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 42
« Отговор #3 -: 30.10.2008, 15:18:17 »

Практиката е от края на февруари до средата на май-поне така беше преди 4-5 години.И през това време предаваш във всички часове на класа,който ти се е паднал
Активен