argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Референдум относно устните и писмените изпити !  (Прочетена 1061 пъти)

marin2025

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1697
  • Прави добро ,пък каквото ще да става!

Днес един преподавател поде темата за начина на изпитване.Кои изпити са за предпочитане?!?    Аз предпочитам писмените ,  в които има или 2 въпроса от конспекта или казус за решаване  с нормативна база! Това според мен е по-доброто ,тъй като дава възможност за разсъждения и изказване на лично мнение. Друг е въпроса,  че няма да бъдат прочетени работите от преподавателите поради липса на време.  А когато е устен  , и   те" притискат"   със времето да бързаш да говориш ,     една   съвсем малка разконцентрация и си готов да сбъркаш ( а също така и някой лапсус или мрънкане) и някой асистент да ти забие 2 -ката!Крайно време е студента да си     ИЗБИРА   формата на изпита!!!Подчертавам трябва да има избор студента, нали имаме демокрация? Това трябва да се гласува и след време да залегне в правилника на ПУ!Нали така , колеги и колежки! :y: :-)Други мнения!?!
Активен
Всичко е любов

realist 19

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 80

Няма нищо по-обективно и по-трудно от един добре организиран писмен изпит, без преписвания и т.н.На такива обаче до момента не съм се явявал , да не кажа че липсват и за това по-малкото зло си остава устният изпит.Проблемът е коя форма ще допусне по-малко субективното изпитване, а не коя представлява обективно изпитване,защото последното е само пожелание.
« Последна редакция: 14.04.2009, 14:49:29 от realist 19 »
Активен
Истината е само една,но и