argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Оплакване от Доц. Димчо Димов (Компютърна Графика и Методи за транслация)  (Прочетена 4375 пъти)

Oplakvania

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 0

Добър Ден, първо искам да започна с това , че тема не агитация или провокация а опит на студентите да потърсят правата си . През последните години много хора са говорили и са се оплаквали от въпросния преподавател , но само устно и помежду си . Това което се опитваме да направим аз и няколко мои колеги е да съберем възможно най-много хора и оплаквания в писмена форма . Ние вече сме подготвили оплакванията си и ще ги изпратим на ръководителя на КАТЕДРА „КОМПЮТЪРНИ СИСТЕМИ“ доц. д-р Станимир Стоянов. Всеки който мисли ,че има основателни причини да се оплаче(недопускане до изпит, гавра с личността ви, обида на личностен, религиозен, етнически характер или друга ). И най-важното оплакванията трябва да съдържат и личните ви данни за тежест , но ще останат в пълна анонимност.Ще очквам отговорите ви тук или на емайл ********@gmail.com.
« Последна редакция: 30.06.2009, 18:48:40 от antoniy »
Активен

antoniy

• Управител
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 723
    • http://antoniy.net/

Това което се опитваме да направим аз и няколко мои колеги е да съберем възможно най-много хора и оплаквания в писмена форма .

Ти? Кой си ти? Вие хабер май си нямате как да направите подписка за нащо. В една подписка не може да има анонимност. Ако хората са анонимни като теб, подписката не струва пукнат грош. Почтено е човек да критикува като застане зад думите си и да има свободата да го направи, но твоя начин аз не приемам и тази тема няма да подлежи на дискусия. Цензурирам и e-mail-ът, който си дал, за да не поощрявам по никакъв начин това, което се опитваш да направиш.

Антоний Чонков
« Последна редакция: 30.06.2009, 18:50:37 от antoniy »
Активен
Too short signature limits.

Jack Johnson

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 704
  • Хора, пазете си здравето! То няма цена!

Бай Чонков,

Ако не си имал проблеми с г-н Димов все още, статистиката показва, че е много вероятно да имаш. Преди няколко години от моя поток над 80% не си взехме един изпит при него, след което вдигнахме врява до небесата, тъй като проблемът не беше в липса на знания. Свика се комисия, пред която да положим изпита и познай - 95% от всички, които се явиха не просто взехме изпита, а го взехме с много прилични оценки. А изпитните въпроси си бяха същите.

Според мен точно този форум е мястото, където трябва да се обсъждат подобни теми. Нямаш право да налагаш цензура върху нещо, което се прави с цел подобряване на качеството на образование в нашия университет. Нещо повече - като модератор би трябвало да поощриш подобна изява.

Иначе съм съгласен, че през форума нещата няма да се оправят, но това е добро място за начало на някаква по-сериозна организация.

Ще си говорим пак, когато минеш през въпросния преподавател! Пожелавам ти успех с него!

EDIT: Да допълня - анонимността по този тип въпроси е нещо напълно нормално, аз ако бях още студент също бих имал резерви да публикувам мои данни, тъй като силата не е точно на моя страна, а на страна на преподавателите. Всеки нормален студент не би искал да си навлича допълнителни главоболия. Докато нещата просто се обсъждат, няма значение кой кой е. При по-сериозна организация, реална подписка или конкретни действия, чак тогава има смисъл да се говори конкретно кой кой е.
« Последна редакция: 03.07.2009, 11:21:57 от Иван Давидов »
Активен

antoniy

• Управител
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 723
    • http://antoniy.net/

Странно. Някой е отключил темата. Нищо, щом имаш интерес към нея, нека ти отговоря.

Наложил съм цензура, именно защото темата е против някои преподаватели, а е анонимна, което е ненормално. Не може всеки да се крие зад username-а си по форумите и да иска демокрация. Така не се прави демокрация. И тъй като това е моя начин за разбиране на нещата, аз не ангажирам никого да мисли като мен, но действам както аз намеря за добре, имайки предвид, че към текущия момент, аз модерирам този форум. Затова мога да предложа следното. Ако ти или някой, който се смята за подходящ кандидат за мястото модератор изяви желание да бъде такъв, за мен не е никакъв проблем да съм си обикновен потребител. Ако ти специално имаш желание, свържи се с мен, ще ти кажа с кого да говориш и прочее подробности.

И още нещо за протокола - имал съм срещи с доц. Димов и въпреки него още нямам невзет изпит. Но това няма нищо общо с каквото и да е по темата, освен твоя интерес към моето следване. :)

Поздрави,
Антоний Чонков
Активен
Too short signature limits.