argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Какво мислите за доц. Димчо Димов?  (Прочетена 3605 пъти)

Jack Johnson

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 704
  • Хора, пазете си здравето! То няма цена!

Една тема, посветена на доц. Димчо Димов вече е заключена поради все още изясняващи се причини. Заключената тема е ето тук:

https://forum.uni-plovdiv.bg/index.php?topic=10446.0

С цел запазване на добрия тон пускам тази тема, в която всеки е добре дошъл да сподели личното си мнение за въпросния преподавател.

Ще дам тон за песен: навремето, докато бях студент не съм имал проблеми с него, защото... не съм се явявал на изпит при него. Поради няколко причини пропуснах изпита по компютърна графика при него, след което разбрах, че колегите от моя поток масово имат оплаквания от доцента. Съответно се свика комисия, пред която всички положихме същия изпит и със съвсем малки изключения всички го взехме с изключително прилични оценки.
Активен

JOKe

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2656
  • Code or Die
Re: Какво мислите за доц. Димчо Димов?
« Отговор #1 -: 14.07.2009, 11:08:10 »

Димов че е кофти, кофти е.
че не чете хората кво му преподават не чете.
че материала е кофти написан в голямата си част кофти е.
че като лектор е най-лошия лектор, който съм виждал - най лошия си е.
НО
от 2та изпита при него и при г-н Пенев научих най-много за цялото си следване.

предмета компютърна графика който учих ме научи на :
-как се пише проект - първия проект, който трябваше да напиша
-как се чете и ползва API :)
-как се блъска човек сам и каква радост е като направи сам нещо.
-как се питат бог гугъл правилните въпроси свързани с проблеми
-как се изкарват пари от проект като помагам на други хора за техните проекти :)

предмета пък теория на транслаторите ме научи на други много важни неща :
-как горе доло се пише транслатор
-че трябва да се пише БАВНО щото иначе се пише много.
-че не трябва да програмираш в 3 през ноща
-че понякога е по добре да започнеш проекта от начало бавно и внимателно вместо да дебъгваш стария 10 часа.
-че понякога нещата тръгват от 5тия път ( 5тото ми започване на проекта )
-как се използва дебъгера на еклипс и то не само watch expression :)
Активен

Nuwiel

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 13
« Отговор #2 -: 14.07.2009, 11:46:14 »

Ти си научил най-много по тези предмети, защото сам си положил усилия и тук никой не коментира графиката и транслаторите като предмет ... най - лошото, което може да стане от цялата тая работа и  проблеми е тези предмети да бъдат премахнати, което много се надявам че никога няма да стане, защото те наистина са доста полезни и се научава много, ако седнеш и си ги пишеш сам.

И аз съм изпитвала лошото отношение на доц. Димов върху себе си, но това няма значение ... в крайна сметка взех си изпита ... иии не е вярно, че не чете какво си написал ;) Чете ... и то точно когато най-малко искаш :))
Активен

JOKe

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2656
  • Code or Die
« Отговор #3 -: 14.07.2009, 12:16:01 »

чете ама не всичко.

Колежка - предава му царски дословно преписан от учебника може би е заменила някоя дума ама се самнявам. Предава преди мен
Димов седи гледа гледа вика колежке не си отговорила пълно на този въпрос :ДД без коментар
Активен

lyubo

• Неактивен Неактивен
« Отговор #4 -: 14.07.2009, 21:08:58 »

Дали не е свързано с проекта  :-o  и дали не е свързано с това, че курс от 100 човека предават само 10 различни проекта, от който поне 5 са миналогодишни :-D.
Активен

Nuwiel

• Неактивен Неактивен
« Отговор #5 -: 15.07.2009, 11:21:33 »

Ами С.Пенев знае за това, че не всеки минава със своя проект ... напълно му е известно и това цели  и на изпита като дава задачка да види дали дори и ако не си го писал ти, поне дали си го разбрал кое от къде идва и дали може да си направиш задачата. Не мисля, че  проблемът идва от проекта... тук става въпрос за теорията. Иначе да... не чете всичко, ама на мен ми прочете единия въпрос ( добре че беше свястно написан) :)

Edit: Вече не може царски :) Изучиха се и се подписват на листовете :Р
Активен

radko87

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 112
  • Stupid man :D
« Отговор #6 -: 15.07.2009, 21:16:08 »

доц. Димов -  за краткия ми контакт с него разбрах няколко неща:
1) този човек не влага никакви усилия в преподаването, а и не смята да вложи
2) материала, който диктува е морално остарял .... и няма намерение да го осъвремени
3) няма и кампка здрав разум и каквото и да е разбиране

И двата изпита си ги взех без особенни проблеми, с изключение на теорията по трансация (там Димов реши да ни покаже, че може да си прави каквото си поиска и отказа да проведе редовно насрочен изпит... без особенни причини - личеше му, че не иска да се занимава)

Предметите, които той съсипва са за мен, може би, най-информативните в цялото следване и се надявам някой с повече желание да преподава по тях.

От ас.Пенев немога да се оплача ... с него нямах никакви проблеми, човека се държа коректно.

Активен
Sun Certified Java Programer/OCJP/ - От Sun спомен нема .....

Nikolay Manchev

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 185
    • http://www.manchev.org
« Отговор #7 -: 30.07.2009, 07:31:40 »

...след което разбрах, че колегите от моя поток масово имат оплаквания от доцента. Съответно се свика комисия, пред която всички положихме същия изпит и със съвсем малки изключения всички го взехме с изключително прилични оценки.

Ей това никога не съм успявал да го разбера. Като скъсаш 90% от потока какво? Чувстваш се повече знаещ, с по-голяма заплата и по-дълъга п***а ли? Такъв тип преподаватели, дето си избиват комплексите за малоценност върху студентите направо ме изкарват извън нерви.
Активен