Има достатъчно форуми, където може да се говори за политика, защо и тук? Това е гарантиран източник на обиди, конфликти и кофти чуства/нстроения. И е почти невъзможно да се говори разумно и обективно, което превръща всичко в битка на гледни точки, а там победител няма, всеки си е прав за себе си и колкото повече се продължава, толкова повече намразваш отсрещния. Пък аз не ща да мразя никого тук. Запазил съм не е едно и две приятелства като просто не съм говорил с тези хора за политика (или футбол, другата област с подобни свойства да скарва хората), като съм знаел, че не сме на едно мнение. Проблемът на тези и някои други теми е, че имат склонност да разединяват хората, да изваждат на преден план различията между тях, да ги отчуждават и разделят. Гадно е. Предпочитам теми, които да ни сближават, да изкарват наяве общите, близките неща между нас.
Ето например знам, че с Наско имаме известни различия в политическтие си възгледи. Не ща да говорим за това. Искам да говорим за планината (където ходя много по-малко, отколкото бих искал), за фотография и снимки (не съм добър колкото него, а и техниката ми е по-слаба, но имам над 20 гигабайта архив и някои са доста прилични), за бира и жени (бирата трябва да е студена, а жените горещи и за това всички сме съгласни
). Е, за шаха ще пасувам, защото така и не можа да ми пасне, но там просто няма да се меся и ще го оставя да си приказва с други хора. Аз пък бих говорил за бойни изкуства и със сигурност ще се намери с кой да ни върви приказката, стига да не изпаднем до "моя стил е по-добър и моя учител ще набие твоя".