argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Странознание на Русия ,Лексикология на СБЕ и Руски фолклор  (Прочетена 2582 пъти)

peshterska

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 23

Може ли някой от по-горните курсове да ми каже какво точно се учи по Странознание на Русия ,Лексикология на СБЕ и Руски фолклор във втори курс на руска филология и как протичат самите изпити? На какво държат преподавателите?
Активен

ultraviolet

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 21

По Странознание изпита минава много добре(тест+устен),доц.Чонгарова е страхотен човек.Лексикологията е писмен изпит +курсова работа която е задължителна при явяване на изпита.Фолклора е интересен предмет,и преподавателя е супер(гл.ас.Кръстева),изпита е устен и минава леко.Успех!!!
Активен

polq_

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 130

Изпита по Лексикология на СБЕ е писмен - 3 въпроса..Поне при Ваня Зидарова е така..А Странознаието ни беше само писмен - тест няколко въпроса за история,география и култура на Русия и 1 въпрос за някой от президентите на Русия :-)Руски фолклор все още съм нямала :-)
Активен

joro.vin

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 142
    • http://managerteams.com/

Здравей,най-напред смятам,че си се объркала с Лексикологията на СБЕ,ако си Руска филология трябва да е Лексикология на СРЕ,там е с курсова работа,без която не може да отидеш на изпита,но си иска четене там,за Странознанието няма страшно една от най-лесните дисциплини,които се изучават в ПУ-то,поне за мен,а Фолклора е много интересен,общо взето изучаваш обичаите на Русия...и наистина гл.ас Крустева е един прекрасен човек и съвременен преподавател и няма да имаш проблеми с нея.Дано да съм ти бил полезен и успех!
Активен

ultraviolet

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 21

да колега,не съм прочела,че колежката пита за лексикология на СБЕ,а аз съм дала инфо за дисциплината СРЕ,извинявам се:)))))))
Активен

peshterska

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 23
Re:Лексикология на СБЕ при Зидарова
« Отговор #5 -: 31.08.2009, 14:54:07 »

А може ли някой от колегите да ми каже как е при Зидарова, тъй като от доста хора дъм чувала, че доста къса на изпитите? Има ли някои специфични изисквания и на какво държи? :s:
Активен

polq_

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 130

Ами над 50 % от курса ми бяха скъсани,останалите имахме тройки и тук там някоя по-висока оценка.На изпита ни беше асистентката...Ами да ти кажа на мен ми бяха казали,че държи да се пише както е в учебника й,но в действителност тези,които преписваха досволно си го отнесоха...Аз си отговорих на въпросите с мои думи и все пак успях да го взема с 3 :-)Пожелавам успех и на теб
Активен

imvera

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 107

Oт интересуващите те три изпита дерт бери само за този при Ваня Зидарова.Чонгарова и Кръстева са добронамерени и не гледат на резонния изпит като на такъв за придобиване на научна степен.Зидарова е друго нещо-на лекциите изглежда изключително хрисима и ведра,но се превръща в Цербер,започне ли да изпитва.Малък съвет за предстоящия ти изпит при нея-смислени и кратки изречения,придружени с примери от учебника й.Словесната еквилибристика възприема като начин за измъкване.Be smart!!!
Активен