argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Финансово право  (Прочетена 1674 пъти)

Purple

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4
Финансово право
« -: 09.09.2009, 16:46:43 »

Колеги, някой може ли да ми услужи с ел. вариант на лекции по ФП - обща част. Единственият учебник който успях да намеря е на проф. Кучев от 2004, а там не е наблегнато на неща като смесени фактически съставе, заобикаляне на ФЗ, контрол от ВАС и СП и т.н.
А вероятно и ще се върна в Пловдив точно преди изпита, така че няма как да се възползвам от по конвенционални източници.

Благодарен съм и за всякаква обща информация за протичането на изпита от тези които вече са се явявали. Устна/писмена форма, отпаднали от конспекта въпроси, процент скъсани  :s:
Активен

paragraf 11

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 264
Re:Финансово право
« Отговор #1 -: 09.09.2009, 21:10:24 »

Конкретно въпросите, които изброихте ги има всичките в учебникът "Данъчно право" на Ив.Стоянов.
Той е по-кратък от лекциите.
С едно уточнение навсякъде прилагателното "данъчен", заменяш с "финансов" и ще видиш, че въпросите са абсолятно същите.Напр. заобикаляне на финансовия закон, имаш тема заобикаляне на данъчния закон.
системата е изпитана, а съдържанието е абсолютно същото.
Активен
UBI LEX, IBI POENA
Където има закон,там има и наказание

Purple

• Неактивен Неактивен
« Отговор #2 -: 09.09.2009, 22:17:21 »

Мерси много за помощта. Подозирах, че има такъв момент, но ми звучеше като прекалено тъп въпрос, за да го задам.
Може ли все пак някой да сподели впечатления от протичането на редовния или поправката до сега?
Активен

1912

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 11
« Отговор #3 -: 10.09.2009, 00:31:30 »

Гледай,ако е устен да се ориентираш към асистента  :wink:
Активен

А. Петров

• Адвокат
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 627
  • Юридически факултет
« Отговор #4 -: 10.09.2009, 11:21:44 »

Колеги, някой може ли да ми услужи с ел. вариант на лекции по ФП - обща част. ...
:wink:
hi,
мисля, че току-що си изкарах още една бира. Цъкни си пощата  :beer:
Активен
...the WISH is father to the thought !!!

Kelli_Mutu™

• Администратор
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2750
  • Юридически факултет
    • My photos
« Отговор #5 -: 10.09.2009, 11:38:11 »

Колега Purple, имаш мейл и от мен. Дано това, което съм ти изпратила да ти свърши работа.
А по отношение на заменката Данъчно----Финансово и обратното, колегата paragraf 11 е много прав  :y:.
Активен

Purple

• Неактивен Неактивен
« Отговор #6 -: 10.09.2009, 13:26:04 »

Голямо мерси на всички помогнали. Бирите - веднага щом доживея до края на месеца с всичката работа и изпити дето ми се събраха на едно в него.
Активен