argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Кандидат магистърски изпит по английски за маг. Межд. Търговия  (Прочетена 3263 пъти)

koliovez

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 50

Здравейте,
       колеги някой има ли вече информация кога ще  кандидат магистърския изпит по международна търговия с английски  език. Разбрах ,че вече се приемат документи.
Активен
Say what you mean,mean what you say!!!

prinzipiell

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 11

Изпитът ще е на 21 октомври в 6-та аудитория от 17,00 часа.Дано да ти е от помощ.

Активен

sun_007

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 9

Здравейте , аз искам да попитам има ли примерни тестове по английски някъде . Горе долу какво ниво е теста и дали се признават сертификати различни от Кембрич , Тоефл- примерно ниво ъпър от школите, които предлагат обучение по английски...
И още един последен въпрос имам, за втория западен език... той на какво ниво се учи(примерно френски) и ако не се сформира група какво се прави от а, б ли се почва др език.. (което е леко странно все пак е маг. но не ми е ясно).
Благодаря предварително за вниманието :) чао чао
Активен

koliovez

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 50

Благодаря за инфото,странно как отново в нашия сайт няма никаква информация. Нито какви точно документи искат за записване- явно пак ще работим по старата система-отиваш на място и чакаш първо за да разбереш какви документи ти трябват  после още един път за да ги предоставиш ;)
Активен
Say what you mean,mean what you say!!!

prinzipiell

• Неактивен Неактивен

Вчера бях в ПУ,и така ситуацията е такава за магистратури в ФИСН:отивате и взимате молба от кандидатстудентския информационен център,попълвате я,и заедно с копието на дипломата за бакалавър и оригинала за сверка ги подавате в същия център с платена такса за 30 леваМолбите се подават до 20,октомври,записването е до 11 ноември,а после почват лекциите.Относно изпитът за Международна търговия,изобщо няма да е тест,вчера ме разкарваха по най-различни кабинети и сами се питаха едни-други от какво естество ще е изпитът.Аз смятам да се явявам по немски език и точно от това се интересувах-какво трямва да е необходимото ниво,но никой не ми отговори конкретно.И така отговорът получих от 5-та стая-изпитът трябва да е изненада и за самите кандидатмагистранти,за немския щяло да има превод от немски бизнес текст-на български и обратно+граматика.На въпроса ми какво трябва да е нивото отново не получих конкретен отговор,накрая с мъка им се измъкна от устите,че е на нивото на езиковите гимназии.Попитах дали може да представя международнопризнат сертификат,казаха,че може да се прилага към молбите,но отново не изясниха нивото.Това е,което аз успях да разбера,но не гарантирам дали няма да има изненади на този изпит.Съветът ми към всички,които имат сертификати,да се интересуват дали ще им ги зачетат,за да не държат изпит.За информация ходете или в 5-та стая на партера на Ректората или в учебен отдел при Снежа Тодорова на втория етаж.Това е от мен
Активен

sun_007

• Неактивен Неактивен

Много благодаря за информацията, която сподели тук. Явно и те не са наясно какво се случва в унито им и не са заинтересовани може би да привлекат студенти , при това положение как човек да реши да подава док. като нз за какво ги подава... аз като нз за какво ниво защо да чакам до 21-ви.. (ако е високо за мен) Аз също бях в инфо центъра и освен там 2-та служители да ми кажат,че има изпит на 21ви нищо др не можаха да ми кажат и по всичко личеше,че нищо нз.. а и инфо никъде няма.. а и в справочника грам не пише... явно всичко е ходене по мъките....
И все пак благодаря за инфото :) чао чао
Активен

prinzipiell

• Неактивен Неактивен

Моята реакция беше същата,исках да знам какво е необходимото ниво,за да преценя възможностите си и да знам дали това е най-добрата опция за мен.Казаха ми,че най-много да загубя 30 лева.Което за мен си беше чиста подигравка,не е проблемът в 30-те лева.Проблемът е в липсата на информация и липсата на организация,според мен никой не иска да играе на тото за такива неща.Един съвет,който получих от бившата ми инспекторка Ели Шишкова,човек,когото много уважавам и която винаги си е вършила работата много професионално,бе:когато си подавам молбата,за всеки случай,да запиша,освен Международна търговия,и някоя друга магистратура от ФИСН,която желая.
Активен

sun_007

• Неактивен Неактивен

Много ясно,че проблема не е в 30лв , при положение че трябва 800лв да се дават.. тия 30 са си нищо, но информационната дупка, в която се намира ПУ е просто мн дразнещо и вбесяващо. + това нз уж са ФИНС ам не са ли ги учили как да си привличат клиенти , защото реално ние сме такива = клиенти на услугата образование и плащаме 800лв за това удоволствие... това май нещо общо с маркетинга има ам няма значение за ФИНС..  Нз кога и дали ще подам док., още обмислям. А относно др. спец. е мн явно,че ще напишеш и др-и защото дефакто, ако не влезеш МТ гориш :) А относно Шишкова се чуват добри думи , но все пак не мога да коментирам , аз не съм от ПУ и така.. е късмет ти желая :)...
И мерси за отг-те :)
Активен