argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Относно заключената тема свързана с оплаквания  (Прочетена 2764 пъти)

Иван Енев

• Гост

Не мисля, че този форум се намира в Северна Корея, за да се налага подобна цензура и да се затварят по такъв начин теми, в които има оплаквания от каквото и да е. Без да заставам за или против каквато и да е конкретна кауза, искам да изразя мнението си, че на свободните дискусии подобни пречки не трябва да се създават.
Има един термин на английски - whistleblowing - и той означава, че в случай на неустановена нередност, човек не само е в правото си, но е длъжен да я сигнализира. Разбира се стига да има някаква нередност, но това не бива да си изключва априори.
Нека бъдем европейци!
Активен

antoniy

• Управител
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 723
    • http://antoniy.net/

Иване, стига си се правил на чукнат. Много добре съм разяснил защо темата е затворена.
Активен
Too short signature limits.

Иван Енев

• Гост

Точно, защото не видях смислен довод, отворих нова тема. Ако там имаше нещо съществено, което да си казал, едва ли щях да си правя труда да пиша.
Активен

antoniy

• Управител
  • *
  • Неактивен Неактивен

Човек, много тъпо парче си станал, вярвай ми.  :) Иначе си пиши тук спокойно, аз няма да преча с несъществените си приказки, но и обяснения няма да получиш, ако нещо ти бъде затворено или изтрито.

Поздрави
Активен

Иван Енев

• Гост

Бъди жив и здрав.
Активен

Jack Johnson

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 704
  • Хора, пазете си здравето! То няма цена!

Та да се включа и аз (пак) - подкрепям Иван Енев и още повече подкрепям свободата на словото, стига да се спазва добрият тон.

Чонков, начинът, по който отговаряш в тази тема не отговаря на интелекта ти. Нещо повече - ако аз бях модератор бих ти намекнал малко да намалиш пиенето или поне да пушиш по-малко хашиш. Но тъй като не съм модератор - нищо не намеквам.

Ще го кажа по друг начин: бай Антоний, независимо че го правиш с добри намерения (не се съмнявам, че е така), пред публиката оставаш бурното впечатление на човек, който защитава авторитарните похвати. От твоята работа като модератор ще си вадят заключения не малко хора, повечето от тях по-млади от теб. Повярвай ми, на теб не ти пука, но на тях им пука. Нищо чудно дори хора да решат да не кандидатстват тук, защото видиш ли, там в ПУ-то като има някакъв проблем, даже във форума не може да се дискутира. Ей това е впечатлението, което оставяш след себе си.

С дадената ти сила като модератор идват и някои отговорности и тези отговорности не се изчерпват с това само да модерираш. Ти имаш силата да налагаш респект и уважение - използвай това, за да привличаш хората към ПУ, не да ги отблъскваш. Позволи на младите да обсъждат болката си, иначе рискуваш да се получи ситуация като от едно време, когато заради едни изпълнения в Public маса качествени хора вдигнаха ръце от този форум за един не малък период от време (в това число и аз).

Бъди жив и здрав! И се вслушвай малко повече в мнението на околните. Особено когато околните са малко по-опитни и зрели от теб (без да се обиждаш).
Активен

JOKe

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2656
  • Code or Die

не трябва да се затварят теми освен ако не се говори ултра нецензурно на майка и не се продава дрога.
Според мен няма смисъл някой да затаваря тема

П.П. колко върви пакета трева в пловдив :ДДД хахаха
Активен

antoniy

• Управител
  • *
  • Неактивен Неактивен

Давидов, няма всяка седмица да ти обяснявам едно и също. И ми писна да ми изместваш проблема за свобода на словото, като очевидно не това е проблема.

Ще го кажа само още един път и повече няма да се повтарям. Всяко мнение, което е против някого и е анонимно ще бъде затривано и/или съответната тема заключвана. Това е положението. Когато модераторът е друг, може нещата да функционират по различен начин. Докато съм аз този, който носи отговорността обаче, и ти можеш да възприемаш това както сам решиш (комунизъм, фашизъм, комплекси), нещата ще стават както аз ги разбирам и по моите убеждения. Ако държиш да си разтягаш локуми колко зле е модерирането мисля, че ти дадох алтернативи предния път. Проблемът според мен е в това, че е много лесно да приказваш, когато не носиш грам отговорност, но когато трябва да се върши работа и ти трябва да взимаш решения нещата се променят. В частност Енев е много известен с своята "либерална" политика когато той имаше шанс да си налага мнението.

Мерси за поздравите и честитките, подобно.
Активен

aJ|eKc

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 73

Всяко мнение, което е против някой, който може да ти вгорчи живота е по-добре да е анонимно, докато не се съберат достатъчно хора за свестен протест, иначе просто бунта ще бъде смазан (справка - историята).

Пример: програмата за защита на свидетелите (сеш се ? дето им дават нова самоличност сменят им адреса и им слагат охрана). Нали сме демократично общество, всеки трябва да се изправи, да посочи някой голям мафиот и да си го нарежда и съди открито... не бе, няма да го застрелят, заколят и да изчезне безследно.

Ако е за това за което си мисля, човека агитираше към събиране на НЕ-анонимна подписка, което си е по всички правила. А ти Антонии - преиграваш в тея постове.

Въпрос: Антонии, ако имаш син, който много обичаш, но който е убил човек. Ще идеш ли в полицията да го издадеш ?! (отговора си е за теб)
Активен
"Някой има ли 'Да мислим на Български' - на Джава."
To become a king, one first needs to be a man.

antoniy

• Управител
  • *
  • Неактивен Неактивен

Трогнат съм, Алекс.  :bravo: Ще се опитам да не преигравам повече. И ще отделя известно време да мисля върху въпроса ти, обещавам. :)

Поздрави,
Антоний
Активен

Райчо Мукелов

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 486
  • I snuggle with subwoofers
    • HULTIG - Human Language Technlogy and Bioinformatics Interest Group

Не познавам Иван Давидов и ми се струва, че разсъждава трезво върху нещата. Не познавам и Антоний и ми се струва, че малко навътре ги взима нещата :)
Активен

Атанас Терзийски

• Администратор
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2927
  • 0x04559912
    • atanas.uni-plovdiv.net

Райчо, дай Боже всичките ни управници в държавата да взимат навътре нещата, които правят и начина на управление - не виждам нищо лошо в това!
Активен

Райчо Мукелов

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 486
  • I snuggle with subwoofers
    • HULTIG - Human Language Technlogy and Bioinformatics Interest Group

Райчо, дай Боже всичките ни управници в държавата да взимат навътре нещата, които правят и начина на управление - не виждам нищо лошо в това!
Съгласен за управниците :)
Обаче за какво трябва в един форум да се заяждат хората един с друг заради някакви щуротии. Винаги съм мислел, че форумите са място за хора които имат да си кажат нещо наистина, пък било и то не чак толкова важно за оцеляването на света :) Epic failed. Теми като тази само създават излишно напрежение. Живота ни и без това е достатъчно натоварен и сложен, че да си го усложняваме допълнително.
« Последна редакция: 28.09.2009, 04:54:34 от Райчо Мукелов »
Активен