argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Прехвърляне от държавен университет в ПУ?  (Прочетена 1500 пъти)

Sick_of_shit

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 5

Колеги, имате ли някаква информация относно условията за прехвърляне от държавен университет (например великотърновския) в ПУ?
Какво е необходимо да се направи и има ли някакви специфични изисквания?
Благодаря предварително за информацията :)
Активен
Try walking in my shoes..

snowflake

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 18

А ПУ за недържавен ли го смяташ?
Активен

marin2025

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1697
  • Прави добро ,пък каквото ще да става!

Правилник- молба ,необходим успех който се доказва с академична справака от ВУЗ  ,който напускате и дарение в Университета в който се премествате.Сроковете са през лятото , в изключително редки  случаи през средата на годината. Таксата за дарението се взима от инспекторката ,а се плаща в банката.Това е стандартната процедура за всяко ВУЗ на ЕС !
Активен
Всичко е любов

Sick_of_shit

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 5

А ПУ за недържавен ли го смяташ?
snofwlake, просто конкретизирам. Наясно съм за прехвърлянето от  частен към държавен университет и съответно не питам за това. Както и ти е трябвало да устоиш на силния си порив да пишеш безсмислен злобен офтопик, на всичкото отгоре и без връзка, тъй като не мисля, че в поста си изобщо личи да смятам ПУ за недържавен университет.
marin2025, благодаря ти за информацията. Бих те попитала също дали знаеш колко е необходимия успех или за всеки ВУЗ и всяка специалност е различно. И също имаш ли идея за размера на дарението?
Активен
Try walking in my shoes..

Стаси

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 346
  • НАЗАД... стъпил си ми в аурата.

http://www.uni-plovdiv.bg/GetResource?id=342 -  Правилник на университета.
Глава ХІІІ "Студенти, докторанти и специализанти", по специално чл. 156, а още по специално - алинея 4.
Успех!
Активен
Дзен...