argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: СТИПЕНДИИ ЗА МАГИСТРАТУРА!  (Прочетена 1240 пъти)

elica

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 6

Завърших бакалавърска степен в Пловдивския Университет преди 4 години. През това време получавах стипендия за отличен успех и затова, че съм полусирак. Тази година искам да запиша магистратура (психология или актуална българистика), но средствата са ми ограничени. ВЪПРОСЪТ ми е: Дали студентите, които следват магистратура, имат право на държавна стипендия? Моля Ви отговорете ми, ако имате информация. Благодаря предварително на всички!
Активен

marin2025

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1697
  • Прави добро ,пък каквото ще да става!
Re:СТИПЕНДИИ ЗА МАГИСТРАТУРА!
« Отговор #1 -: 29.04.2010, 13:50:22 »

Така като си задал въпроса  ,не може да ти се отговори.Да вярно е има облекчени условия за майки с деца,бременни  , инвалиди  ,полусираци идруги групи.Но има прием за всяка година за всеки Вуз за всяка специалност ,освен това дали работиш ,дали на работиш, дали получаваш някакви соц. помощи, дали си над 26 год дали си под 26 години иоще много други работи се вземат впредвид.Ако не можеш да си отговориш след като прочетеш правилника на ПУ и ЗВО, то най-добре биха ти отговорили  инспекторките !
Активен
Всичко е любов

elica

• Неактивен Неактивен
« Отговор #2 -: 29.04.2010, 17:33:55 »

Благодаря за отговора. Аз съм на 29 г., не съм омъжена и в момента съм на "Бюрото по труда".  Бих искала отново да уча в ПУ в Педагогическия или Филологическия факултети, но съм с ограничени финанси и не знам как бих се справила без стипендия. Ако някой има повече информация, нека ми пише.  :bow:
« Последна редакция: 29.04.2010, 17:37:10 от elica »
Активен

marin2025

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1697
  • Прави добро ,пък каквото ще да става!
« Отговор #3 -: 29.04.2010, 18:02:31 »

Здравей, сега нещата са по ясни.За съжаление не в твоя полза.след 26 год се презюмира факта че си голям човек и като такъв можеш да управляваш живота си.Нямаш право на субсидии от държавата по отношение на издръжка и освобождаване от семестр. такса   ,ако те приемат.В случая можеш да потърсиш спонсорство от някой голям работодател (Напр.хим.зав  Димитровград ,КЦМ край Пловдив  или друг  ,но да бъде с над 300 работници.)Отиваш при директора и искаш да сключите договор за Придобиване на кфалификация.правно основание чл229 Кодекса на труда.Това не е трудов договор, но възможно е да има клаузи за неустойки  ,ако след завършването не започнеш работа при този работодател.Доколкото имах спомен в Димитровград Химкомбината ) с такъв договор са вземали степендия някъде около 450 лева месечно ,сума която е напълно достатъчна да си плащаш сем. такса,за работещите е някъде около 150 лева но ,тези суми се променят ,затова питай инспекторките.Изобщо те са хората които най добре могат да ти дадат точна информация към настоящия момент.Успех
Благодаря за отговора. Аз съм на 29 г., не съм омъжена и в момента съм на "Бюрото по труда".  Бих искала отново да уча в ПУ в Педагогическия или Филологическия факултети, но съм с ограничени финанси и не знам как бих се справила без стипендия. Ако някой има повече информация, нека ми пише.  :bow:
« Последна редакция: 29.04.2010, 18:09:02 от marin2025 »
Активен
Всичко е любов

elica

• Неактивен Неактивен
« Отговор #4 -: 30.04.2010, 09:47:25 »

Много благодаря за изчерпателния отговор. Надявам се, че въпреки трудностите ще  успея да завърша магистратура.
Активен