argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Избираеми дисциплини, зимен триместър, 2010/2011  (Прочетена 1636 пъти)

xyz--

• Гост

Как ви се виждат?

На мен ми хващат окото следните дисциплини, но трябва да запиша една.

Моделиране на еволюционни процеси - доц. д-р Недялка Казакова
Паралелни алгоритми - доц. д-р Найден Василев(този май е от ТУ)
Алгоритми и програми - гл. ас. Ангел Голев

Първата ми се вижда като нещо за приложения на ДУ, някой бил ли е, дали е интересна?
Втората е с много кратка анотация, но като че ли рядко се пускат дисциплини за паралелно програмиране и сигурно няма да е зле да се иде. Дали представлява нещо такова link?
От третата имам некви материали от предна година - забавни работи и пасва с АСД-то, но тя по-скоро като резервен вариант.

Та ако можете да дадете коментари за тези дисциплини и преподаватели, ще е добре.
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1864
    • Shark's Home Page

Аз бих ти препоръчал Алгоритми и Програми - Ангел Голев си разбира от работата и е много точен.

За Паралелните алгоритми, добре звучи, но нямам наблюдения.

Другата избираема си е чисто математическа, също е полезна, но зависи от вашата нагласа - дали очаквате направо програмиране или теоретична математика. И то ми намирисва на диференциални уравнения - много полезна област от науката, но и сложна и изискваща доста усилия.
Активен

Voklav

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 28

Въпрос. Питах там където се пита  :haha: и ми казаха, че моята специалност в момента няма втори триместър избираема дисциплина. Така - мога ли да се вясна при Андроидчетата без да съм записан - просто защото ИСКАМ!? Няма да заемам много място - един стол и един контакт(за лаптопа)...
Предполагам, че ще ми отговорите, че трябва да говоря с Мастъра, който ще ги води.
Хубаво де - имам ли шансове тогава?
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
    • Shark's Home Page

Ами как да ти кажем? Помисли малко! Само той може...
Активен

Симеон Филипов

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 34
    • Личен сайт

Освен да говориш с преподавателя, друг шанс няма ;-) Въпроса е, че мисля, че може да запишеш дисциплина, дори да не е задължително да го правиш, но само такава, където са останали празни места...Шанса за Андроид е малък, според мен...
Активен

Voklav

• Неактивен Неактивен

:-o Искаш да кажеш, че ако има празни места някъде (където и да е), мога да запиша дисциплината без да плащам ?  :-o
Активен

Симеон Филипов

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 34
    • Личен сайт

http://fmi.uni-plovdiv.bg/news.jsp;jsessionid=D198915E6A76CA07CF5739CD137B4B85?ln=1&newsId=288&newsPageNumber=1

Цитат
Студенти, нямащи задължение за записване на избираема дисциплина за следващия триместър, но желаещи да запишат такава, подават в началото на следващия триместър молба до декана, която се удовлетворява при наличие на свободни места.
Активен

Тодор Чаушев

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 107
  • Ръководител УКЗ към ФМИ

Има стара идея да се направи online, технически 98% е готово.
Но ........... има много неща за изглаждане. Не всеки е съгласен да го снимат и показват. Не всеки е съгласен да се излъчват часовете online и т.н. Малко е засукано.

Но ако има места за сядане мисля, че никой колега няма да те изгони щом имаш интерес.
Такива хора да има повече, това трябва на образованието.
Активен

Voklav

• Неактивен Неактивен

УРАА!  Между другото най-добрият ми приятел когато е на работа му steam-вам на private лекцията  :haha: чрез телефона . И никой не се усеща. Като променят законите за шпионаж нищо няма да ви спре  :-D .
Благодаря за добрите думи.  :roll:
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
    • Shark's Home Page

Какво значи да те спрат? Не са поискали... 30$ едно GSM заглушителче. И прочие...

Ама да не се отклоняваме от темата.
Активен

xyz--

• Гост

Благодаря Ви за съвета, г-н Енков. Алгоритми и програми записах, надявам се да не съм сбъркала.
Жалко, че може да се пише само по една. Така, де, за записване на втора има некви сложни процедури. Ако събера нерви, може да се пробвам и с математическата, че кефи много.

btw, забелязах че на някои дисциплини са им сложили съдържание и допълнителна литература - Евала! :bravo:
Активен