ама не ве аз съм против конспектите попринцип
защо някой ще преподава нещо което не е в конспекта ? това автоматично означава че никой няма да го прочете.
така че аз съм против конспектите :Д
Найдене, без да обиждам интелекта ти, искам да те попитам колкко пъти си се замислял от къде произхожда ООП-то? Искам да кажа даваш ли си сметка, че зад конкретните ООП имплементации на различните езици за програмиране стои една теоретична наука, която се е развивала с години? Ако някой преподава нещо, което не е в конспекта, това означава, че този някой мисли, че преподадения материал ще е полезен. А щом не е в конспекта - никой не те задължава а го учиш.
Преди да стана софтуерен консултант, няколко години писах на Java. Може някой ден пак да пропиша, ако работата ми го изисква. По мое мнение ООП механизмът в Java е много добър, но...
...много бих се радвал, ако беше позволено множественото наследяване например. Обаче няма. А имах конкретен проект, в който тази ООП функционалност щеше да ис пести например две екранни страници писане на излишен код. Не ми се слуша, че може да се извърти през междинен клас, за мен е невероятна глупост да правиш изкуствено обединяване на 3 класа например, като за целта използваш два междинни, през които единственото смислено нещо, което правиш е да наследяваш предходния клас.
Пиша това, поради две причини:
1) Найдене, Java не е всичко на този свят. От Java може да научиш какво представлява ООП и какво е директен полиморфизъм, но посмъртно няма да научиш нищо повече (с извинение за леко крайния тон).
2) Найдене, Java не е всичко на този свят. От Java може да научиш какво представлява ООП и какво е директен полиморфизъм, но посмъртно няма да научиш нищо повече (с извинение за леко крайния тон).
EDIT: P.S. То и аз съм за нахокване, че само до преди няколко години защитавах тезата "Microsoft или смърт"...