argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Втора специалност  (Прочетена 4334 пъти)

slavyrebel

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 7
    • Малко поезия от мен
Втора специалност
« -: 01.03.2007, 17:47:08 »

Ако някой може да ми изясни реда и правилата за записване на втора специалност в ПУ, моля да го направи. Благодаря предварително.
Втората специалност задочна или редовна форма на обучение трябва да бъде, какъв успех се иска за паралелна специалност, необходимо ли е да се кандидатства отново и какви специалности имаме право да изу4аваме като паралелни/или не заедно със ПРАВО.Благодаря отново.
Активен
Няма място, което може да се заеме, а място, което ти ще си извоюваш...

Прочети тук нещо от мен

realist 19

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 80
Re: Втора специалност
« Отговор #1 -: 01.03.2007, 19:34:29 »

При всички положения има значение от вида на втората специалност,от там и вида на привидното дарение(за редовно мисля че беше 700лв,а за задочно по-малко) което се изисква да бъде направено към университета.Не мога да бъда сигурен напълно,но и аз се интересувах скоро.Ако някой знае повече да каже?
Активен
Истината е само една,но и

Kelli_Mutu™

• Администратор
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2750
  • Юридически факултет
    • My photos
Re: Втора специалност
« Отговор #2 -: 01.03.2007, 21:39:43 »

Всичко относно записването на втора специалност е уредено в Правилника за устройство и дейността на ПУ и по-конкретно мога да те насоча към чл. 154.

Чл. 154. /1/ Право на обучение в повече от една специалност имат студенти, които са завършили първи (отделните факултетни съвети могат да поставят друго условие) курс, постигнали са среден успех най-малко мн. добър /4,50/ и изпълняват държавните изисквания за прием в следваща специалност.

/2/ Записването в следваща специалност става след приключване на учебната година със заповед на ректора при съгласие на деканите на заинтересованите факултети. Не се допуска паралелната втора специалност да бъде “Право”.

/3/ Прекратяването или прекъсването на обучението по основната специалност означава автоматично прекратяване или прекъсване на обучението и по следващата.

/4/ Дипломирането по следващата специалност не може да предхожда дипломирането по основната специалност.

/5/ Обучението в следваща специалност може да се организира в рамките на утвърдените потоци и групи за специалността или по индивидуален учебен план.
Активен

Cappy

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2
Re:Втора специалност
« Отговор #3 -: 03.01.2012, 11:41:24 »

А ако основната ни специалност е задочно, имаме ли право на втора специалност и каква форма на обучение може да е тя? :))
Активен