Извинявай и ти, ама това е награда за участие в научно-приложна дейност. 2 поредни години ме принуждаваха от ръководството, а и студентите ми се молеха - и тълкувахме 'курсов проект' като проект, което не беше верно, разбира се, т.к. беше част от учебната дейност, а не научно-приложна. Е, който мина между капките - мина.
"Ниска усвояемост" означава просто, че няма кой да ги усвои - а няма, защото не се занимавате с такава дейност (не е хич платено или не е добре платено, сложно е, иска се учене на нови неща, иска се влагане на доста усилия и прочие).
Емил Дойчев е абсолютно прав. И повярвай ми, чел е изискванията, защото и на него са му висяли с молба да им подпише уверение за награда.
Същото е и с "ниската усвояемост" и на другите европейски проекти - за земеделието, за строителството, за паркове и градинки - за квото се сетите. Освен корупцията и 'стремежа да се усвоят от наши хора', си има и друго - нежелание и неспособност да се оформи документацията, мързел, чакане наготово да капне отгоре и т.н., неотговаряне на изискванията на проекта (същото както по-горе) и прочие.
Нищо лично, но това са фактите. Иначе и аз искам да седи един чичко от ЕС пред Унито и да раздава наградки по списък на всички, може и аз да се запиша още един път за студент, а?
Ако ти лично, си имал основания за награда, да беше поговорил с отговарящите лица, щеше да се намери компромис. На 4-5 студента помогнах да оформят по новите правила документите и взеха награди (след като преценихме, че има как да се впишат в новите изисквания).