ако сте при доц. липчева, то конспект няма! има програма с над 45 теми,малко повече автори, а броят на произведенията расте прогресивно, защото от йовков трябва да се прочетат 3-4 цикъла разкази, талев има четирилогия, димов поне 3 романа, светослав минков няколко цикъла, много драми, комедии, психологически разкази от г.райчев, карасавов, исторически романи, убийствено количество лирика в отделните периоди. след втората световна война соцреализъм, отново цикли разкази на кой ли не, романи и поезия на голяма група автори от и извън соцканона. Задължителната литература е всичко което е в програмата, освен ако не е казала изрично, че отпада. Пада се абсолютно всичко и не разчитайте, че тютюн и железният светилник ще ви спасят. има много въпроси за диаболизма, символизма, за далчев, за гео милев има поне 3 въпроса, поетите на 40-те се падат както общо, така и по отделно и тнт и тнт.
това е най-трудният изпит за цялото ми следване в БЕИ! пада се абсолютно всичко
- от дора габе до стефан цанев, от йовков до радичков, от стоян загорчинов до емилиян станев, от гео милев, през вапцаров до пеньо пенев и коста павлов. аз изкарах с големанов, но преди това ми се падаше диаболизъм, вечната и святата от багряна.