Извинявам се за новогодишното настроение, тук им е било много весело докато фокусирам. Не бях погледнала и сайта. Но това си е и сериозно, щото ...
За адаптерите, вярно - 40- 50- 60 лв може да не са много, но не са и за изхвърляне. Ще опиша по-подробно какво се случи и ако някой има желание да го обясни, ще съм му благодарна - много ми е любопитно. Първият адаптер предизвика въпросния ефект "no monitor present", след което го заменихме с друг под предлог че е дефектен. Вторият беше пробван и в магазина и там работеше. Вкъщи резултатът беше същия (и на двата compaq-а вкъщи, а дъното им е различно). На първия (подръчен и полуразглобен) IBM, както и на още 4-5 компютъра, вървеше безпроблемно. В крайна сметка я разменихме с приятел.
А ако ви се струва нормално да си ползваш безплатен нет със скорост по-висока от на БТК, със самоделни антени, да си сканваш нахално пакетчета (по други причини - например MAC-адреси и подобни), че и да си броузваш диска на някои идиоти ... Ама някои от идиотите са юридически лица ...
Добре че всичко в България е смахнато...