artanis,
повечето от нещата, които можеш да направиш в другите езици единствено чрез вложени цикли в Python можеш да направиш със списъчно обобщение. На 1 ред. Освен това няма никакъв проблем да си пренесеш реда, стига да спазваш indentation level а. И изглежда доста по ясно. И въобще езика те учи да мислиш за нещата по съвсем друг начин. Като попиша малко на него и после като ми дойде на главата нещо на Java/C/C++/Delphi и имам чувството че са ми навлякли усмирителна риза
И както се беше изразил един фен, говорейки за Python "It's 2002, and programming languages have almost caught up with 1958." (58 е годината на създаването на Lisp).
Колкото до майнмуните и паричните знаци - признай си кофти са. И ако си мислиш, че с един поглед можеш да определиш кое е масив и кое хеш - помисли си пак. Мен лично ми трябват поне 2 погледа да определя кое точно е променлива... ама аз съм си свикнал с нещо друго
Съжелявам за скапания си език, по принцип доста се паля...обаче Python си струва паленето
В смисъл наистина си струва - доста добри кинти си изкарвам от него (колкото и да не ти се вярва)
Вярно, не познавам Perl, обаче досега не съм виждал нещо подобно на това:
www.zope.org, написано на Perl. Създателят на Python работи в тази фирма. Сайта на ФМИ на Софийския университет използва тази система (или по скоро една друга система - Plone, която е базирана на Zope). Много ме кефят тия хора ей
Когато всички жулят яко PHP те си правят сайт от Plone
Ето ти и още един линк:
http://64.78.49.204/pub/eckel/LovePython.zipТова са слайдове, правени са от Брус Екел за някаква Питонска конференция (ако не знаеш кой е Брус Екел - това е фена, написал "Thinking in C++" и "Thinking in Java").
Г-н emil много ми е интересно да ми кажете кой език или платформа според вас не е хм... боза? И кое точно е небозяното в него? И кое точно сбозясва езици като Python? И кое ви кара да мислите че сте прав? Ето ви и едно линкче и за вас -
http://www.paulgraham.com/pypar.htmlта това е... обещавам, че повече няма да ви притеснявам с Питонска агитация... пишете на каквото искате, пийте тъмно ирландско пиво и се радвайте на живота
Аз отивам да гърча Цъ... молете се за грешната ми душа...
Г-н декан, бих ви се обадил, но все още не знам дали ще продължавам да уча във ФМИ или не. Когато стане ясно и ако оставам ще ви се обадя.