argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: ИЗБИРАЕМИТЕ ДИСЦИПЛИНИ ЗА ЕСЕННИЯ ТРИМЕСТЪР 2007/08 (БАКАЛАВРИ, ЗАД. ОБУЧ.)  (Прочетена 2755 пъти)

mircho

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 335

ИЗБИРАЕМИТЕ ДИСЦИПЛИНИ ЗА ЕСЕННИЯ ТРИМЕСТЪР 2007/08 (БАКАЛАВРИ, ЗАДОЧНО ОБУЧЕНИЕ):
http://fmi-plovdiv.org/bg_ver/t_info/msg419.htm
Активен

kanzaki

• Гост

а може ли да дадете и избираемите дисциплини за бакалаври 1ва година редовно?
Активен

Lil`Nigga

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 435

Първи курс нямат избираеми, много сме малки да си избираме още  :-D
Активен

kanzaki

• Гост

хм..? това кво значи? че от университета ще ни разделят в разни дисциплини или, че няма да имаме такива неща 1вата година?
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1864
    • Shark's Home Page

Вижте си учебния план и тогава приказвайте.

http://fmi.uni-plovdiv.bg/bg%5Fver/edu/spec_inf_bak_up_new2.htm

Просто така е предвидено. Не е дето сте малки или неопитни.
Активен

mircho

• Неактивен Неактивен

На студентите (бакалавърска програма), които имат по учебен план ИЗБИРАЕМА ДИСЦИПЛИНА, се предлага списък от избираеми дисциплини, от който да избират. Задочните студенти правят този избор в началото на съответния триместър, а редовните - в края на предходния триместър.
За всички студенти (включително и за тези, за които по учебен план нямат избираема дисциплина в даден триместър) се предлагат и ФАКУЛТАТИВНИ ДИСЦИПЛИНИ. Те се обявяват в началото на съответния триместър и се провеждат в събота или неделя. В началото на съответния триместър всеки студент може да запише и избираема дисциплина от предложения списък, ако за дисциплината има свободно място. За тази цел в първата седмица се подава молба до декана.
Активен

Димитър Димитров

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 213

Може ли някой да ми каже, кога се провеждат тези лекции. Примерно аз съм си харесал да посещавам лекции по C#, но не знам дали да запиша защото не знам кога ще се провеждат. Тоест имам свободни само събота и неделя и следователно ако лекциите са през седмицата не става схемата :). Някои да има представа кога се провеждат?

kleosnefer

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 375
  • To turn back ... and not to forgive

Цитат
За всички студенти (включително и за тези, за които по учебен план нямат избираема дисциплина в даден триместър) се предлагат и ФАКУЛТАТИВНИ ДИСЦИПЛИНИ. Те се обявяват в началото на съответния триместър и се провеждат в събота или неделя. В началото на съответния триместър всеки студент може да запише и избираема дисциплина от предложения списък, ако за дисциплината има свободно място. За тази цел в първата седмица се подава молба до декана.
Най-накрая да намеря това, което от 1 седмица ме вълнува.  :D Значи от написаното разбирам, че е възможно дори да нямаме задължително-избираеми дисциплини, да запишем факултативни дисциплини- тоест можем да запишем факултативни още в първи курс 1 семестър и записването става в началото на семестъра..Правилно ли съм схванала.. :roll:
Активен
Да рушиш, защото обичаш!

mircho

• Неактивен Неактивен

Най-накрая да намеря това, което от 1 седмица ме вълнува.  :D Значи от написаното разбирам, че е възможно дори да нямаме задължително-избираеми дисциплини, да запишем факултативни дисциплини- тоест можем да запишем факултативни още в първи курс 1 семестър и записването става в началото на семестъра..Правилно ли съм схванала.. :roll:

Правилно си схванала - написаното важи за всички студенти от ФМИ.
Активен

kleosnefer

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 375
  • To turn back ... and not to forgive

Цитат
Правилно си схванала - написаното важи за всички студенти от ФМИ.

О, това  е много успокоително, благодаря страшно много!  :-) Но нали важи и за другите факултети, понеже имат подобна политика!
Активен
Да рушиш, защото обичаш!

mircho

• Неактивен Неактивен

... Но нали важи и за другите факултети, понеже имат подобна политика!

Трябва да се попитат другите факултети.
Активен

chemi

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 132

Може ли някой да ми каже, кога се провеждат тези лекции. Примерно аз съм си харесал да посещавам лекции по C#, но не знам дали да запиша защото не знам кога ще се провеждат.
В http://fmi-plovdiv.org/bg_ver/t_info/msg419.htm е написано в коя зала ще се провежда всяка дисциплина, а в разписанието на задочниците (напр.  http://fmi-plovdiv.org/bg_ver/edu_gra/uch_zan_inf_4_zad_a.htm) е посочено, че всички (с хорариум по 20 часа) ще се проведат в 2 дни: 27.09.07 г. (четвъртък) и 28.09.07 г. (петък).
Активен

Димитър Димитров

• Неактивен Неактивен

Мерси много за отговора!!! Следователно излиза, че този курс ще е два дена само, така ли?. И още един въпрос. След като съм задочно втора година и не ми е задължителна тази дисциплина ще трябва ли да положа изпит върху нея? Извинете за глупавите въпроси но по-добре - "Задавай тъпи въпроси за да не правиш тъпи грешки!"  :).

mircho

• Неактивен Неактивен

След като съм задочно втора година и не ми е задължителна тази дисциплина ще трябва ли да положа изпит върху нея?
Щом като си II курс и нямаш по учебен план задължителна избираема дисциплина за есенния триместър, значи си от спец. "Информатика"- задочно обучение. В такъв случай може да запишеш от предложения списък само при положение, че има незаети места от студентите от II курс  спец. "Математика и информатика" - зад. и IV курс спец. "Информатика" - зад., за които избираемата е задължителна. По всяка вероятност това няма да се случи за избираема дисциплина номер 4. Ако има място и те запишат, тогава получаваш оценка. Ако желаеш само да присъстваш и преподавателят те приеме, тогава само се учиш и няма да имаш оценка.
Активен

Димитър Димитров

• Неактивен Неактивен

Мерси много за информацият!