На този адрес
http://net.uni-plovdiv.bg/?p=122 можете да видите новината за обновения (и общ вече за ПУ) пощенски сървър. В тази тема обаче ми се иска да отворим дискусия за "мъртвите" регистрации във пощата. Ето малко статистика, която си поиграх да направя:
890 - общ брой регистрации
36 - никога не са ползвали mailbox в ПУ на този сървър
Статистика за последно четена поща от mailbox-а в ПУ:
36 - никога
164 - последно са чели пощата си през 2002
37 - последно са чели пощата си през 2003
200 - последно са чели пощата си през 2004
53 - последно са чели пощата си през 2005
39 - последно са чели пощата си през 2006
361 - последно са чели пощата си през 2007
Последно са получавали поща:
219 потребителя през 2005
42 потребителя през 2006
539 потребителя през 2007
20G - входяща поща, в това число и неразпределените по папки поща на WEB Mail Users
41G - лични директории
11 потребители с mailbox на сървъра към този момент пренасочват пощата си към други пощи.Предложението, което ще внеса утре за приемане е:
1. Да се изтрият всички регистрации, които са проверчвали пощата си последно през 2003 и назад;
2. Да се изтрият всички, които никога не са ползвали mailbox в ПУ на този сървър;
Мотивацията ми е следната: поддържането на "мъртви" регистрации изисква ресурс (трафик, дисково пространство и изчислително време), за който всички ние си "плащаме". Всичко това от друга страна е излишно да се поддържа.
Иска ми се тук да чуя и потребителското мнение по този въпрос. Дискусията тук може да повлияе разбира се на крайното предложение което ще внеса, както и разбира се на решението на казуса.