Доколкото ми е известно, обаче не мога да ползвам скайп през мобилния си телефон (поне не с българските оператори).
Не разбирам какво имаш предвид. Skype е най-обикновенна услуга за VoIP. Има услуга Skype Out за която си купуваш кредит и го изговаряш на ония тарифи, които ти казах, има и Skype In пък е услуга да имаш телефонен номер на компютъра си. За съжаление още е само за Denmark, Poland, Estonia, Sweden, Finland, Switzerland, France, United Kingdom, Germany, United States и Hong Kong S.A.R. в Китай. Аз си купих такъв немски номер примерно и като се прибера в БГ тукашните ми "немски" дружки ще ме търсят на него. Допълнително има и пренасочване на разговори на цената на Skype Out. Сори за отекчителните разяснения, ама наистина не виждам какво има да се умува около тоя скайп. Между другото той въобще не е най-евтината VoIP програмка, има и други такива, включително с безплатни разговори до стационарни телефони до някои места на света.
Доста смотан е пазарът на телекомуникационни услуги в бг. :)
Споко де! Всичко се развива много по бързо от колкото си мисля даже. Засега е "смотан" понеже как ще обясниш на баба ми Пенка, че и е по-изгодно скайп пред домашния и телефон с месечна такса... ама споко - интереса клати феса, ще се научат всички :)
Между другото аз планирам да пускам Focus Dial IN/OUT услуга като се върна в ПУ -- направо нямам търпение :) ама това е тема на друг топик и даже форум