В момента форума има 25 активни подфорума. Двадесет и пет!!! В поне половината се пише по веднъж на няколко месеца. Има такива с почти дублиращи се функции, остарели такива и прочее неща, които водят дотам форума да заема по два-три екрана, повечето от които е мъртво пространство. Тук ще пусна малко коментари и идеи по част от подфорумите. Които не ги спомена според мен са си добре за момента. И така ето и едно по едно:
1. Радио Неко - малко ми е странен този подфорум. Защо е толкова нагоре? Той по-важен ли е от студентските форуми, факултетите и т.н.? Най-активната му тема (единствената по-активна, като гледам) се е обърнала на a-la-Public (ей сега я заглеждам за пръв път). Понеже не го следя, не мога да коментирам повече и нямам конкретно предложение освен може би да се премести в секция "Други" или поне най-долу на секцията за ПУ.
2. "Студентски съвет" и "Студенти" да се слеят. Предполага се че тематиките им са тясно свързани, все пак. Да не говорим че поне половината теми в "Студентски съвет" (да не кажа 90%) така като ги гледам са си за секция "Студенти" тъй или иначе.
3. "Импулс" да се прати в архив. Вече почти година липсва изобщо причината за съществуването на тази секция. Пък ако случайно се възроди отново клуба, темите му може да се пускат в секция "Студенти" тъй или иначе.
4. "AIESEC - Plovdidv" да се слее с "INFO" и "Трудова борса" от секцията Други. Много са близки по тематика (да не кажа, че АИЕСЕЦ и ИНФО се припокриват 99%). И трите секции впрочем страдат от "Архивност" - всичко по-старо от месец в тях е неактуално. Не знам дали има опция за автоматично местене на теми в подфорум "Архив" след изтичане на месец (примерно), но ако има ще е добре да се активира за тези подфоруми (или обединената им версия, ако се приеме предложението)
5. Подфорума "free ping" да се преименува на "Електронни услуги на ПУ" и да отиде пред подфорумите "library" и "Teachers" (които е добре да се разпишат на български като "Библиотека" и "Преподаватели"). Просто от съображения за активност.
6. Факултетните секции... ясно че трябва да ги има и то точно в този им вид, но си мисля, че могат да се пренаредят, че сега са малко... хаотични. Активността едва ли може да е критерий, защото тя зависи от момента. Мислех за азбучен ред, ама то всичко е Факултет по нещо си. Може да е по азбучен ред на поддомейните в uni-plovdiv.bg, знам ли... То могат и така да си седят, де, това поне е толкова проблем, колкото странност.
7. За "INFO" и "Трудова борса" си казах вече.
8. "Photo@Argon" ми е странен. Каква точно му е идеята? Няма линк към фотогалерията (която може би в скоро време ще населя с мои снимки, като ми се отвори време за това), почти нищо не се обсъжда... Поне не пречи там долу, просто споделям, че ми е малко странен. Ако се прекръсти на "Фотография" и да стане форум за обсъждане и споделяне на това изкуство може би ще е по-ясно. И да има отгоре една темичка съдържаща линк към фотогалерията на Аргона, че който иска да качи нещо да знае къде може. Може и линкове към други сайтове за качване на снимки.
9. "ECL"
.... WTF, mate!!!
10. Секция Архив съдържа 9 подфорума. ДЕВЕТ!
Бива да остане само една "Архив" (на кирилица), "Кошче" за съвсем изтритите (и няма да е лошо да мога да местя теми и мнения оттам обратно на другите подфоруми - ако нещо е "неправомерно изтрито" да може да се възстанови) и "КСК от минали години" (за това може би има смисъл да е в отделна секция, макар че според мен и то може да върви в общия архив)
Ми... това е. Те станаха повечко от две-три, ама нали е от сърце...
Очаквам похвали (да бе, да), критики (ако има и аргументирани ще е супер), оплюване, алтернативни предложения и въобще всякакви реакции. Не държа особено много на което и да е от предложенията си. Не знам какви аргументи е имало при създаването на настоящата ситуация както е. Просто споделям идеи и се надявам да съм се аргументирал достатъчно добре, за да няма нужда да се доизяснявам.