Такам, провокацията беше успешна, сега да вземем сериозно да поговорим.
Засега нищо няма да пипам тука, докато не се разберем. Нарочно ви ръчнах по-грубичко, за да ви напомня, че на форума не е само тази секция и може от време на време да обръщате внимание и на другите неща. И не само по тази причина, де, част от другите ще ги разберете по-долу.
Първо, да се извиня. Повечето казани неща не са всъщност моето мнение. Казах ги за да предизвикам реакция. За да не се отричам от думите си едно по едно, моля приемете, че се извинявам изобщо и дайте да видим как да подобрим нещата. Защото поне за това надявам сеще се съгласите - нещата търпят подобрение. Този разговор обаче не ми се води форумно. Тромаво е, а и някак все успявам да не се изразявам съвсем добре. Каня ви да ис харесате до края на месеца една дата и час и да вземем да се видим на по бира/кафе/чай/сок и да поговорим. Защото темата за СС всъщност ми е доста на сърце и много ме е яд, че по мое време нямаше такова нещо. Ако имаше, почти сигурно щях да съм от доста активните тогава. Та искам да кажа, че ми пука и бих искал да поговорим с колкото и които от вас смятат за нужно. Дотогава все пак ще ви оставя една по сериозна тема за размисъл:
Каква е всъщност нуждата от
отделна секция за СС? Никога не съм казвал, че не трябва да присъствате на форума, но за какво всъщност ви е необходимо отделно място? Няма ли да е по-добре да има една, голяма секция за студентите и техните въпроси/нужди, където СС да е един от важните "играчи", вместо да имате отделно местенце, което не само, че е с малко активност, ами е и малко посещавано? Една метафора, надявам се да я разберте - кое ще е по-успешно за една рекламна кампания - всички плакати да се скупчат на две-три слабо посещавани места, но да са само за съответното събитие или да ги пръснете на много места с много хора, пък дори и това да значи, че ще има и други плакати покрай вашите?
Изобщо не отричам, че трябва да присъствате на форума и дори мисля, че не сте достатъчно активни. Но помислете си дали наистина имате нужда от отделно място. Какво печелите от това обособяване (не казвам, че съвсем нищо не печелите) и дали не губите повече?
А ако си мислите, че поддържането на форум е нещо повече от доброволен (и понякога къртовски) труд... Е, пак си помислете. Аз лично поддържам таман четири, заедно с този. А ако мислите, че съм получил каквото и да (освен малко благодарности) за трите дни лудо бачкане, за да се проверят работите от състезанието по физика и после да се наберат и качат резултатите и това да стане възможно най-бързо за удобство на бъдещите ни студенти, пак не сте познали. Точно в момента в момента водя часове, което не ми влиза задълженията и определено не ми се заплаща, де факто дарявам безвъзмездно труд на Университета. Но се наложи, защото колежката по спешност влезе в болница и няма да се върне до края на семестъра, а някой трябва да води тези часове, за да могат студентите да научат нещо. Та нека не парадираме с безкористност и добри намерения - много добре ги разбирам, уважавам ви за работата ви, но не сте само вие и не ви дава право на високомерие.
Повтарям поканата си за лична среща.
Чао и весели празници!