argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Увод в Oracle 9i: SQL (Практикум)  (Прочетена 1438 пъти)

Jack Johnson

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 704
  • Хора, пазете си здравето! То няма цена!
Увод в Oracle 9i: SQL (Практикум)
« -: 16.02.2006, 12:45:51 »

По същество:

Ако се хващаме за думите, то тази дисциплина може да се запише само от бакалаври и то само ако са от специалност информатика. Ето тук възникват интересни казуси:

1) Въпрос към Декана: Аз съм магистър по софтуерни технологии => не съм бакалавър. Как стои въпросът с участието на магистрите за тази дисциплина? Визирам факта, че за третия триместър и магистрите има избираеми дисциплини, може ли тази дисциплина да се запише вместо някоя от дисциплините, предвидени за магистри?

2) Въпрос към Николай: Дали ще може хората, които не са се записали официално все пак да посещават курса?

3) Пак към Николай: До колко този курс ни подготвя за Oracle Database 10g DBA OCA? Oracle ще поемат ли част от разходите за сертифициране?

Сигурен съм, че всички магистри, които са имали възможността да се сблъскат по един или друг начин с Николай Манчев, веднага биха записали този курс, ако им се отдаде тази възможност!
Активен

Nikolay Manchev

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 185
    • http://www.manchev.org
Re: Увод в Oracle 9i: SQL (Практикум)
« Отговор #1 -: 17.02.2006, 15:54:05 »

По същество:

2) Въпрос към Николай: Дали ще може хората, които не са се записали официално все пак да посещават курса?

За посещаване, аз проблем нямам - който иска да идва. Въпросът е, че ще има упражнения, затова се прави в компютърна зала. А пък достъп до рс-тата е редно с приоритет да имат тези, които са го записали официално.

3) Пак към Николай: До колко този курс ни подготвя за Oracle Database 10g DBA OCA?

За първия изпит - напълно е валиден. Курсът за 8i,9i и 10g по SQL практически е един и същ.

Oracle ще поемат ли част от разходите за сертифициране?

Работя усилено по въпроса. Принципно таксите не ги събира Oracle, а независим тестов център. Затова ми е малко по-сложно за организация, но има всички шансове да успеем да помогнем.

Поздрави,

Николай
Активен

Jack Johnson

• Неактивен Неактивен
« Отговор #2 -: 06.04.2006, 12:13:48 »

От три различни източника научих, че курсът започва:

1) на 8-ми април (събота)
2) на 9-ти април (неделя)
3) на 15-ти април(събота)

Поне един познал ли е? И кой точно?
Активен

kalata

• Гост
« Отговор #3 -: 06.04.2006, 23:18:04 »

От три различни източника научих, че курсът започва:

1) на 8-ми април (събота)
2) на 9-ти април (неделя)
3) на 15-ти април(събота)

Поне един познал ли е? И кой точно?
Е, какво има за да познаеш - разписанието си е ясно (http://www.fmi-plovdiv.org/bg_ver/edu_gra/uch_zan_inf_3_red_c.htm). Първото занятие е следователно на 15 април от 9:15 часа в 536-та компютърна зала, защото, гледайки академичния календар (http://www.fmi-plovdiv.org/bg_ver/edu_gra/edu_k.htm), пролетният триместър започва от 10  април. На 8-ми и 9-ти сме все още по този календар в поправките за зимния триместър.
Защо пускате такива постове ми е много странно....
Активен

Jack Johnson

• Неактивен Неактивен
« Отговор #4 -: 07.04.2006, 09:34:58 »

Защо пускате такива постове ми е много странно....

Защото освен бакалаври на този свят има и магистри, а при магистрите учебната програма е едно много разтегливо понятие. Даже "избираемите" дисциплини не са точно "избираеми".

Благодаря за информацията, живот и здраве ще се видим на 15-ти!
Активен