argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Вярна ли е тази простотия?  (Прочетена 3439 пъти)

ПМ

• Гост
Вярна ли е тази простотия?
« -: 27.04.2006, 00:58:04 »

Днес чух, че във ФМИ ще се въведе ново изискване за записване в по-горен курс. Не трябвало да имаш невзети изпити от предходната година. Какво ще рече това - сега примерно както съм втори курс, за да запиша трети не трябва да имам невзети изпити от първи курс.  :x Е това не знам кой "акъл" го е измислил  :x Ако това наистина се въведе - няма да останат студенти в този факултет. Не стига, че с тази точкова система ни набутахте да ходим на изпит по малоумния спорт, който си е чиста загуба на време и второ в онази мизерия на Академик аз никога няма да стъпна за да ми се прави някой пенсиониран дебил на велик. Със спорта се премирих - ще се записват допълнителни 2 избираеми дисциплини, но това да нямаме право да влачим изпити от 1ви курс за да запишем терети си е чиста олигофрения. Мерси за хубавите думи, които ме очакват в тази тема от преуспелите колеги, учещи на майната си. Мен ми писна !!!
Активен

mircho

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 335
Re: Вярна ли е тази простотия?
« Отговор #1 -: 27.04.2006, 07:56:03 »

Днес чух, че във ФМИ ще се въведе ново изискване за записване в по-горен курс. Не трябвало да имаш невзети изпити от предходната година. Какво ще рече това - сега примерно както съм втори курс, за да запиша трети не трябва да имам невзети изпити от първи курс.  :x Е това не знам кой "акъл" го е измислил  :x Ако това наистина се въведе - няма да останат студенти в този факултет. Не стига, че с тази точкова система ни набутахте да ходим на изпит по малоумния спорт, който си е чиста загуба на време и второ в онази мизерия на Академик аз никога няма да стъпна за да ми се прави някой пенсиониран дебил на велик. Със спорта се премирих - ще се записват допълнителни 2 избираеми дисциплини, но това да нямаме право да влачим изпити от 1ви курс за да запишем терети си е чиста олигофрения. Мерси за хубавите думи, които ме очакват в тази тема от преуспелите колеги, учещи на майната си. Мен ми писна !!!
Защо се хващате на слухове!?!? Във ФМИ нито са предлагани, нито са обсъждани промени в Правилата за учебния процес (http://www.fmi-plovdiv.org/bg_ver/t_info/msg24.htm). А за спорта - кредитната система не ви набутва, а напротив. Дава се възможност дисциплината "Спорт" да има статут на факултативна дисциплина (както е и във ФМИ на СУ), а не както е в другите 8 факултета на ПУ, в които е задъжителна и при незаверка от преподавателя студентът не може да завери целия семестър (при нас не се иска заверка от преподавателите). По този начин ние осигуряваме време за спорт на всеки, а тези, които желаят, могат да си положат и изпит, с което ще си натрупат и съответните кредити.
И по-спокойно, не се дръжте като афектирано дете, което не знае за какво и на кого се сърди, въздържайте се и от безпричинно обидни епитети към когото и да е в този форум...
Активен

Jack Johnson

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 704
  • Хора, пазете си здравето! То няма цена!
« Отговор #2 -: 27.04.2006, 15:09:33 »

Здравей, ПМ.

Имай предвид, че когато бях първи курс (преди 5 години), физическото беше задължително, а заверките от преподавателите ги отмениха миналата или по-миналата година, т.е. съвсем скоро. Всички промени от тогава насам са в наша полза, а виновникът за зловредния слух заслужава да бъде подгонен от инквизицията :) За мен лично е голямо облекчение, че няма нужда да гоня преподавателите за заверки, тъй като работя и поради чисто технически причини през по-голяма част от времето съм извън университета.

Все още нямам представа защо е необходимо да имаш не повече от n на брой невзети изпити, след като така или иначе за да завършиш трябва да ги вземеш всички до един, т.е. каквото и колкото да влачиш, максимум в четвърти курс трябва да го изчистиш.

Според мен трябва студентите сами да решават кое колко време да влачат без забрани от този род. Ако някой изобщо няма намерение да учи - да му мисли в четвърти курс.
« Последна редакция: 27.04.2006, 15:13:14 от Иван Давидов »
Активен

artanis

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 589
    • http://free.hit.bg/artanis
« Отговор #3 -: 27.04.2006, 16:23:42 »

:)

Един съвет за всичките колеги от ФМИ, ПУ. Не вярвайте на слухове! Питайте където трябва, за да бъдрте сигурни. Дори да смятате, че познавате добре вашите колеги, помнете, че хората по презумпция са:

глупави, мързеливи, незнаещи, некоректни, злонамерени, завистливи, неблагодарни и т.н. поне до доказване на противното ;)

един неверен факт няма да стане верен само поради абсолютната убеденост на колегата ви Х, че е верен.

успех ;)

а.

п. ако видя някой преуспял колега, който учи на майната си, ще му предам да си пести хубавите думи  :-P
Активен

VooDooMaN

• Гост
« Отговор #4 -: 28.04.2006, 10:07:34 »

Специално срещу спорта не трябва да се роптае, той е нещо много важно. Неслучайно сме една от най-затлъстелите нации  :-(.
Активен

Jack Johnson

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 704
  • Хора, пазете си здравето! То няма цена!
« Отговор #5 -: 28.04.2006, 14:39:23 »

Специално срещу спорта не трябва да се роптае, той е нещо много важно. Неслучайно сме една от най-затлъстелите нации  :-(.

И аз съм за спорта, но това, че сме тлъсти не е поради липсата на физическа активност или поне не само заради това. А за тютюнопушенрто какво да кажем? На челно място сме не само в Европа, ами в цялата досега обходена от Homo Sapiens галактика. Проблемите се коренят в начина на мислене и поведение на народонаселението, но това е друга тема.

За себе си мога да кажа, че нито пуша, нито съм дебел. (Уважаеми дами от ФМИ, на ваше разположение съм :) )
Активен

TeeRexX

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 739
  • изпратете ми анонимно пари в плик :)
    • www.myspace.com/teerexx
« Отговор #6 -: 28.04.2006, 15:33:52 »

Мене спорта много си ме кефеше :) ама към края стана скучно, понеже ходехме само 4-5 души...
Активен

VooDooMaN

• Гост
« Отговор #7 -: 02.05.2006, 11:14:27 »

Винаги е гот като стане мач с брутални влизания  8-).
Активен