argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Полагат ли се на задочниците стипендии  (Прочетена 7335 пъти)

MAC

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 54

Аз съм студентка първи курс задочно.Интересува ме имам ли право на стипендия и ако имам-от кой курс и при какви условия мога да я получавам.
« Последна редакция: 16.10.2008, 12:41:52 от Kelli_Mutu™ »
Активен

kalina

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 140
Re: Полагат ли се на задочниците стипендии
« Отговор #1 -: 16.10.2008, 11:30:15 »

Мисля че нямаме право на стипендия, да не кажа че съм убедена, но пак попитай инспекторките за по-достоверна информация (би трябвало да знаят)
 :y:
« Последна редакция: 16.10.2008, 12:42:00 от Kelli_Mutu™ »
Активен

Kelli_Mutu™

• Администратор
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2750
  • Юридически факултет
    • My photos
« Отговор #2 -: 16.10.2008, 12:42:28 »

Не, със сигурност. Нали затова сте задочно, защото можете да работите и нямате нужда от стипендия.
Активен

MAC

• Неактивен Неактивен
« Отговор #3 -: 16.10.2008, 13:54:20 »

Само не знам как реши,че щом можем да работим,нямаме нужда от стипендия...Иначе благодаря за изчерпателния отговор.
Активен

Kelli_Mutu™

• Администратор
  • Неактивен Неактивен
  • Юридически факултет
    • My photos
« Отговор #4 -: 16.10.2008, 14:20:44 »

Не съм го решила аз. Това е презумпция от Закона за висшето образование.
Иначе всеки има нужда от пари...
Активен

kalina

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 140
« Отговор #5 -: 16.10.2008, 14:45:59 »

MAC наистина е много тъпо това, едното с другото няма нищо общо, но "закон" какво да правиш. Общо взето задочниците на нищо нямат право  :wink:
Активен

Ицкей

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 239
« Отговор #6 -: 16.10.2008, 21:40:34 »

Хайде да не го обръщаме на словесна борба между редовни и задочници. Като искате стипендия, прехвърлете се редовно. Но Вие искате хем да ползвате облагите на задочното обучение, т.е. 20 дни лекции и край, хем и да ползвате облагите на редовното обучение. Къде го има това? Да дойда и да Ви сервирам закуска в леглото искате ли, щом проява на нахаканост е визирането на който и да е закон? Законите чувство за сантимент нямат...

П.С. Абе много изнежени и обидчиви студенти в това ПУ...
Активен
Ицко иска поничка!

MAC

• Неактивен Неактивен
« Отговор #7 -: 16.10.2008, 22:25:07 »

Ицкей,първо никой не го обръща на словесна борба освен ти.Второ,къде точно прочете,че "искаме" стипендии?Беше зададен въпрос,на който съответно се получи отговор и в този случай твоят коментар беше напълно излишен.
Активен

Ицкей

• Неактивен Неактивен
« Отговор #8 -: 16.10.2008, 22:45:31 »

А недоволството от отговоря съзря ли го? Ако не си, мога и да ти го посоча. И морфологичен разбор мога да ти направя. Някакви нахаканости, стари лаври, връзкарство, ала бала. И си има хора, които да решат, дали дадено мнение е излишно или не...
Активен
Ицко иска поничка!

MAC

• Неактивен Неактивен
« Отговор #9 -: 16.10.2008, 23:12:54 »

Ок-някой е изразил недоволство от отговора-негова си работа.Ама кво толкова се палиш все едно ти няма да получаваш стипендия.Разбрахме,че задочниците нямат право на стипендии и точка...
Оф,човек да не попита нещо,то стана егати и детската работа.Един недоволства заради недоволството на друг  :?
Активен

burdipta

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2
« Отговор #10 -: 23.10.2008, 16:54:05 »

Чл. 94. (1) ЗВО "Студентите и докторантите имат право да кандидатстват за стипендии от държавния бюджет, стипендии, учредени от висшите училища, и стипендии на физически или юридически лица.

(2) Размерите, условията и редът за получаване на стипендия от студентите и докторантите по ал. 1 се определят съответно от Министерския съвет, правилниците на висшите училища и от волята на дарителя."

ПОСТАНОВЛЕНИЕ No 90
от 26 май 2000 г.
за условията и реда за предоставяне на стипендии на студентите, докторантите и специализантите от държавните висши училища и научни организации

Чл.1. (1) При условията и по реда на постановлението стипендии се отпускат на учащите се в РЕДОВНА форма на обучение, както следва:

Активен

Ицкей

• Неактивен Неактивен
« Отговор #11 -: 23.10.2008, 21:34:10 »

Ок-някой е изразил недоволство от отговора-негова си работа.Ама кво толкова се палиш все едно ти няма да получаваш стипендия.Разбрахме,че задочниците нямат право на стипендии и точка...
Оф,човек да не попита нещо,то стана егати и детската работа.Един недоволства заради недоволството на друг  :?
Ооо, много далеч съм аз от каквото и да е палене, аз просто така си говоря...горещи и пламенни слова. Въпрос е по-скоро на семантика при мен.

Почувствай положителните ми емоции,
която и където и да се намираш тиии  :wink:
Активен
Ицко иска поничка!

fory_slava

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 75
« Отговор #12 -: 07.11.2008, 11:53:11 »

Не, със сигурност. Нали затова сте задочно, защото можете да работите и нямате нужда от стипендия.
Това е малко грубичко, не мислиш ли...? Нали разбираш, че в повечето случаи нямаме особено голям избор...
Активен

edona

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 19
« Отговор #13 -: 10.11.2008, 19:56:39 »

Я, аз да попитам ами магистрите защо не ги поощряват със стипендии!!! :toivo: :toivo: :toivo: :toivo: :toivo: :toivo: :toivo: :toivo: :toivo: :toivo: :toivo: :toivo: :toivo: :toivo: :toivo:
Активен

Kelli_Mutu™

• Администратор
  • Неактивен Неактивен
  • Юридически факултет
    • My photos
« Отговор #14 -: 11.11.2008, 09:27:42 »

Това е малко грубичко, не мислиш ли...? Нали разбираш, че в повечето случаи нямаме особено голям избор...

Hi,

Не съм искала да прозвучи грубо. Просто перефразирах закона. Съвсем ясно е, че на никой не стигат парите. А това, че задочниците могат да работят някъде за по 300 лв. съвсем не означава, че пари не им трябват. За съжаление е такава системата на образованието.
А иначе личното ми мнение е, че трябва да има стипендии за всеки, който има първо материални затруднения и второ за всеки показал някакви усилия и положен труд. Съответно да се отпускат 2 вида стипендии-за нисък доход и за успех. Но това едва ли ще стане скоро в БГ. Иначе също така смятам, че образованието трябва да е напълно безплатно във висшите държавни училища-да няма семестриални такси, да има учебници в библиотеките в достатъчно количество, ксерокс примерно в самите библиотеки... а бе както е извън БГ.
Активен

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 189
    • Направи нужното.... не бъди послушен !!!
« Отговор #15 -: 11.11.2008, 11:05:11 »

Интересува ме имам ли право на стипендия и ако имам-от кой курс и при какви условия мога да я получавам.
Да на задочниците се полагат двойни стипендии   :hihi: :hihi:
А на други,които имат и лични автомобили им се връща ДДС от акциза  :-D :-D :-D
Активен

Стаси

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 346
  • НАЗАД... стъпил си ми в аурата.
« Отговор #16 -: 12.11.2008, 16:53:23 »

GOOD, приятелски ще се закача с теб, но е хубаво да си наясно, че ДДС и акциз са два различни косвени данъка.
Активен
Дзен...

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 189
    • Направи нужното.... не бъди послушен !!!
« Отговор #17 -: 12.11.2008, 17:09:26 »

Благодаря Ти много за закачката,   не си бях дал сметка за това.
Виждаш ли как си личи кой какво е учил преди магистратурата   :blush: :blush: :blush: :blush: :blush: 
Какво си избираш  :beer:
Активен

Стаси

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 346
  • НАЗАД... стъпил си ми в аурата.
« Отговор #18 -: 13.11.2008, 10:46:46 »

GOOD :beer: :beer: :beer: радвам се, че разбираш от закачки. Аз съм Счетоводство и анализ 4 семестъра.
Активен
Дзен...